Nocturnal Creatures


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Nocturnal Creatures

Συγγραφείς: Μηνάς Τσαμπάνης, Μάουρα Ρομπέσκου,Σωκράτης Μπουζούκας, Έλενα Ζελίν,Βανέσα Άνταμς

Η λαϊκή ρήση λέει πως ''ο φόβος φυλάει τα έρμα'' κι όχι άδικα,καθώς πολλές συμπεριφορές αποτρέπονται λόγω μίας πιθανής τιμωρίας αυτών των πράξεων που τις συνοδεύουν. Όμως,ο φόβος είναι σαγηνευτικός. Μπορεί να λειτουργήσει ως αφροδισιακό. Να εξάψει τις αισθήσεις. Να ενεργοποιήσει την αδρεναλίνη στο αίμα μας καί να μας κάνει να νιώσουμε ζωντανοί/ες. Οξύμωρο κι όμως αληθινό. Άλλωστε,αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που επιλέγουμε να διαβάσουμε βιβλία τρόμου,ή,να παρακολουθήσουμε ανάλογες ταινίες στο σινεμά. 

Διαβάσα καί σας προτείνω το συλλογικό έργο,με τίτλο ''Nocturnal Creatures",που συνυπογράφουν (με σειρά εμφάνισης των κειμένων) οι συγγραφείς Μηνάς Τσαμπάνης, Μάουρα Ρομπέσκου,Σωκράτης Μπουζούκας, Έλενα Ζελίν καί Βανέσα Άνταμς,το οποίο κυκλοφορεί από το Writing Nook.

Περιγραφή:

Μια συλλογή διηγημάτων που φέρνει τα πλάσματα της νύχτας στο φως. Πέντε ιστορίες με σκοτεινή διάθεση.
Περιέχονται:
Τζόνι: Μια Ιστορία Τρόμου και Αγάπης, Μηνάς Τσαμπάνης
Νυχτοβάτης, Μάουρα Ρομπέσκου
Ο Ανασκελάς, Σωκράτης Μπουζούκας
Δεν είμαι εγώ, Έλενα Ζελίν
Κεφαλή αντί κεφαλής, Βανέσα Άνταμς

Πέντε συγγραφείς μας προ(σ)καλούν να βιώσουμε,μέσω των ιστοριών τους,τον απόλυτο τρόμο καί την υπέρτατη δόση φαντασίας που προκύπτει από την ύπαρξη δαιμόνων,μυθολογικών καί άλλων εξωπραγματικών πλασμάτων,που ούτε κατά διάνοια δεν θα θέλαμε να συναντήσουμε ποτέ στην πραγματική μας ζωή. Πέντε αυτοτελείς ιστορίες γεμάτες από έντονα συναισθήματα,με κυρίαρχα τον φόβο καί την αγωνία. Πέντε ευκαιρίες γνωριμίας με τις πένες των δημιουργών,καθεμία εκ των οποίων μας προσφέρει καί μία διαφορετική οπτική του τρόμου. 

Αν εξαιρέσουμε κάποια συντακτικά καί τυπογραφικά λάθη,το βιβλίο είναι αρκετά καλό κι ευνόητο. Οι ιστορίες είναι άρτιες από άποψη δομής καί περιεχομένου,το στοιχείο του θρίλερ καί της φαντασίας κυριαρχούν καί είναι πειστικά,οι πένες των συγγραφέων ενδιαφέρουσες,οι περιγραφές άκρως γλαφυρές καί οι διάλογοι μεταξύ των προσώπων φυσικοί κι όχι μηχανικοί. Όλα αυτά,λοιπόν,έχουν ως αποτέλεσμα ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί κι ευχάριστα. Αναζητήστε το!
Καλή ανάγνωση!

Σε περίπτωση που θέλετε να το προμηθευτείτε,σας αφήνω εδώ το λινκ του eshop: https://ko-fi.com/s/1ca60c43c8?fbclid=IwAR0ElH91iq8r5RaqlfefDJHP5nXGv3gMp24crG5DFteHkG97v5j4Aj4-D84




Nocturnal Creatures Nocturnal Creatures Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.