Αίμα στη φλέβα η θάλασσα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Αίμα στη φλέβα η θάλασσα

Συγγραφέας: Ευαγγελία Μινάρδου-Αδάμου

Η συγγραφέας Ευαγγελία Μινάρδου-Αδάμου επανέρχεται στα λογοτεχνικά δρώμενα της χώρας μας με το νέο της βιβλίο,με τον ιδιαίτερο τίτλο ''Αίμα στη φλέβα η θάλασσα",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν. Μία ιδιάζουσα,μα άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή διηγημάτων. Διηγήματα που θα μπορούσαν είτε να θεωρούνται ως αποσπάσματα μίας κατάθεσης ψυχής,είτε όλων αυτών που θα επιθυμούσαμε να μοιραστούμε,-καί δεν το έχουμε κάνει έως σήμερα-,με αγαπημένα μας πρόσωπα,είτε απλά να θυμίζουν στιγμιότυπα από την καθημερινή μας ζωή σαν άλλα στοπ καρέ.

''Αίμα στη φλέβα η θάλασσα",όπως προείπα ο τίτλος της παρούσας συλλογής καί αυτόματα δημιουργήθηκαν πολλές εικόνες στο μυαλό μου. Όπως κυλάει το αίμα στην φλέβα,έτσι καί η θάλασσα σε μία πιο ελεύθερη εκδοχή παίρνει την θέση του κι άλλοτε ανταριάζει κι άλλοτε ημερεύει τις ψυχές,τις σκέψεις καί τα συναισθήματα που νιώθουμε. Πολλές φορές δε,διώχνει μακρυά τον πόνο,την θλίψη,τις κακές καί άσχημες σκέψεις καί αναμνήσεις....

Περιγραφή: 

Πρωταγωνιστούν: Ένα ολόδροσο, αλμυρό καρπούζι και η αγάπη, δύναμη ζωής, που διώχνει τα φαντάσματα. Ένας έρωτας που βάφει κατακόκκινη τη θάλασσα κι ένας άλλος που αντιστέκεται, μα είναι Ειμαρμένη. Ένας άντρας-καρχαρίας που ξανασυναντά εκείνη που τον έπλασε αυτό που είναι. Μια γυναίκα που η πληγή της είναι μια κόρη αερικό. Μια καταραμένη ομπρέλα που γίνεται αλεξίβιο. Ένα νυφικό που ξεβράζεται σε ξένη γη, πάνω σε σώμα αντρικό. Ένα μαγικό κονσέρτο στον βυθό του ωκεανού. Ένα γυναικείο φυλακτό μοιρασμένο ανάμεσα στη σάρκα και στο πνεύμα. Μια ομορφοκάμωτη που ραντίζει κάθε βράδυ γιασεμιά τη θάλασσα. Μια πεθερά που διδάσκει την τέχνη της αποπλάνησης στη νύφη της για να αλυσοδέσει τον γιο της στη στεριά. Ένας πόλεμος που στοιχειώνει μια ζωή. Κι άλλα πολλά… Πανταχού παρούσα η θάλασσα. Ασυναγώνιστη πρωταγωνίστρια. Αίμα στη φλέβα. Άλλοτε ζωογόνο κι άλλοτε πικρό. Όλες οι θάλασσες του κόσμου, θάλασσα μια. Αιώνια, ακατάλυτη, πανίσχυρη, μαγεύτρα. Πόθος και έρωτας. Γυναίκα!

Με λόγο λυρικό καί ακατάπαυστο,η συγγραφέας μας προ(σ)καλεί σε ένα ιδιότυπο ταξίδι στα βάθη της ψυχής μας,προς εξερεύνηση όλων όσων κρύβονται εκεί βαθειά. Μία συλλογή διηγημάτων που αναδεικνύει το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος χάρη στα πάθη καί στις χαρές που μπορεί να μας συντροφεύουν καθ'όλη την διάρκεια της ζωής μας. Από τα πιο απλά έως καί τα πιο σύνθετα. Μία συλλογή που απευθύνεται τόσο σε γυναίκες,όσο καί σε άνδρες,που είμαι βέβαιη πως θα βρουν κι ένα δικό τους κομμάτι μέσα σε αυτά τα διηγήματα. Εμένα μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις καί σας προτείνω να την αναζητήσετε κι εσείς.
Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.






Αίμα στη φλέβα η θάλασσα Αίμα στη φλέβα η θάλασσα Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.