Μέντβιλλ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Τίτλος: Μέντβιλλ

Συγγραφέας: Σοφία Ελευθεριάδου

Αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο,όταν μιλάμε για μία σειρά βιβλίων,να υπάρχει μία σαφής καί ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση μεταξύ των έργων. Όταν,λοιπόν,αυτό συμβαίνει,μόνο χαρά μπορεί να προσφέρει σε εμάς το αναγνωστικό κοινό. Σε αυτήν την σπάνια,-μιλάω εκ προσωπικής αναγνωστικής εμπειρίας καί μόνο-,συνθήκη ανήκουν τα βιβλία της σειράς ''Σκοτεινές πόλεις'',τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως. Βιβλία με αυτοτελείς,ξεχωριστές ιστορίες με κοινό παρανομαστή τον κοσμικό τρόμο μέσα σε ένα φανταστικό (κατά κόρον) πλαίσιο,που καλύπτουν τις προτιμήσεις όλων των αναγνωστών/στριων. Εγώ είχα την ευκαιρία να διαβάσω όλα τα βιβλία της σειράς καί να μείνω άκρως ικανοποιημένη απ'αυτά,με τελευταίο την πιο πρόσφατη προσθήκη του βιβλίου της συγγραφέως Σοφίας Ελευθεριάδου,με τίτλο ''Μέντβιλλ''. Άραγε,τί μυστικά έκρυβε μέσα στις σελίδες του;

''Η Ωρόρα είναι συναισθηματικά μισός άνθρωπος. Η απουσία των απαραίτητων για τη ζωή ψυχικών εφοδίων την παγιδεύει σε μια σχέση που θα την οδηγήσει στην κατάθλιψη. Μέσα στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει, καλείται να σώσει ένα μέρος διαφορετικό από τ’ άλλα· το μικρό, μυστηριώδες και απομονωμένο χωριό της, το Μέντβιλλ. Εκεί, μέσα από τα παραθυρόφυλλα του δωματίου της, με τα μάτια της ψυχής της και με την πολύτιμη βοήθεια της Ελίζαμπεθ Μπλακ, θα ανακαλύψει πράγματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Τελικά, θα σώσει εκείνη το χωριό ή το χωριό εκείνη;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

Η συγγραφέας μέσα από το παρόν βιβλίο της μας μεταφέρει σε έναν κόσμο ονειρικό,όπου θα μας βοηθήσει να έρθουμε αντιμέτωποι/ες με τον εαυτό μας,την αλήθεια καί τις επιθυμίες μας. Θα ταυτιστούμε με την κεντρική πρωταγωνίστρια. Η όποια μαγεία θα γίνει οδηγός μας σε αυτήν την αλλιώτικη περιπέτεια που μας περιμένει. Θα διαπιστώσουμε πως βοηθώντας για ένα σπουδαίο καλό,ουσιαστικά,γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι/ες ανακαλύπτοντας την πορεία μας. Φαντασία καί οικολογική συνείδηση παντρεύονται σε ένα πλούσιο από εικόνες καί συναισθήματα γαϊτανάκι που ξεδιπλώνεται μπροστά μας καθώς προχωράμε προς το τέλος της ανάγνωσης.

Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Οικείος κι ευνόητος λόγος συγγραφέως,
- Αρκετή δόση φαντασίας,
- Ορθή χρήση εκφραστικών μέσων,
- Τέλος,ενδιαφέροντα τα μηνύματα της συγγραφέως προς το αναγνωστικό κοινό.
Αναζητήστε το. Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Εισαγωγικό σημείωμα: Στέλλα Καραμπακάκη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.





Μέντβιλλ Μέντβιλλ Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.