Κορυφή


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Κορυφή

Συγγραφέας: Πελαγία Μπότση

Εικονογράφηση: Γεράσιμος Γαλιατσάτος

Ξέρετε τί είναι αυτό που λείπει το τελευταίο διάστημα από τα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά; Η πρωτοτυπία! Ναι,καλά ακούσατε. Στην όποια επαφή μου έχω με ανάλογα έργα,διαπιστώνω πως γίνεται ουσιαστικά μία ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων καί αυτό διαφέρει μόνο ως προς τον τρόπο που επιλέγουν να τα αναδείξουν οι εκάστοτε δημιουργοί. Την πολυπόθητη πρωτοτυπία βρήκα μέσα στο νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Πελαγίας Μπότση,με τίτλο ''Κορυφή",που κυκλοφόρησε πρόσφατα απ΄τις εκδόσεις Βακχικόν καί τις σελίδες του κοσμούν οι εξαιρετικές εικόνες του κυρίου Γεράσιμου Γαλιατσάτου.

Περιγραφή:

Ποιος ξέρει την πιο ψηλή βουνοκορφή του κόσμου;

Ποιος ξέρει την πιο έρημη βουνοκορφή του κόσμου;

Μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, εκπληρώνεται η βαθύτερη επιθυμία της Κορυφής, να μην είναι μόνη, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Ένας τρυφερός, ποιητικός μύθος για την αξία της επικοινωνίας και την υπομονή ακόμα κι όταν όλα φαίνεται να έχουν χαθεί.

Η συγγραφέας με λόγο λιτό,προσεγμένο,κατανοητό καί πάνω απ'όλα εύστοχο θα μιλήσει στα παιδιά για την μοναξιά καί το πως μπορεί να την βιώσει ένας άνθρωπος μέσα από την έλλειψη της επικοινωνίας καί της συναναστροφής με άλλους ανθρώπους. Η κορυφή,κάλλιστα,μπορεί να παραλληλιστεί με εκείνους τους ανθρώπους που θαυμάζουμε από μακρυά καί φαντάζουν τόσο απρόσιτοι. Εκείνους/ες που έχουμε την λανθασμένη άποψη πως δεν έχουν ανάγκη κανέναν/καμία καί τίποτα. Όμως,αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλοι κι όλες έχουμε ανάγκη από συντροφιά. Από την φύση μας οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί με αυτήν την ανάγκη. Οπότε,ας διδάξουμε στα παιδιά την αξία κι ομορφιά της συντροφικότητας καί της επικοινωνίας.

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Εύθυμη,διδακτική ιστορία,
- Οικεία παραδείγματα καί λεξιλόγιο,
- Σύντομες καί ουσιαστικές προτάσεις.

Εν κατακλείδι,μιλάμε για ένα πολύ καλό δείγμα γραφής που αξίζει να αναζητήσετε για τα παιδιά σας είτε είστε γονείς,είτε για να το προσφέρετε ως δώρο σε κάποιο παιδί. Εμένα μου άρεσε πολύ!
Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Κορυφή Κορυφή Reviewed by Dominica on Μαρτίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.