Δελτίο Τύπου-«Μνήμη και απώλεια»-Θεόδωρος Πάλλας-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Μνήμη και απώλεια" του συγγραφέα μας Θεόδωρου Πάλλα!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


«Προσπαθώ να μην έχω μνήμες, κι έτσι η απώλεια να μη με κατατρέχει, μιας και δεν έχω τίποτα να χάσω», της είπε.

Εκείνη τον κοιτούσε, αυτός μονολογούσε… Πώς απλώνεσαι στον ουρανό κι εκείνος σου μιλάει; Άσπρες τουλούπες τα λόγια του.

Ώρα γερμένος πάνω από το άδειο της κορμί. Εκείνη δεν είχε λόγια, κανείς δεν ξέρει αν δεν τα έμαθε ή αν δεν τα μπορούσε, είχε μόνο χάδια, πρώτα για τα αδέσποτα, μετά για όλους αυτούς τους παράταιρους-απόκληρους της ζωής. Τον άκουγε, είχε μάθει να ακούει, να νιώθει και να νοιάζεται.

Εκείνος καθόταν στο σκαμνάκι δίπλα του κρεβατιού, το κορμί του τόξο που το κύρτωσαν σκέψεις. Το βλέμμα του στο παράθυρο και φορές κοιτούσε κλεφτά το καχεκτικό της κορμί. Περίμενε μαζί της – φαινόταν σαν να μην έχει τίποτα να κάνει ή μάλλον δεν είχε τίποτα που να αξίζει να κάνει. Φορούσε ένα τριμμένο πανωφόρι, αν και έξω η μέρα έκαιγε ακόμη. Είχε τα γένια πεταγμένα σε ένα βαθουλωτό πρόσωπο και το μέτωπό του κυριαρχούσε σε ένα αδύναμο κορμί.

 

28 διηγήματα μνήμης και απώλειας ανθρώπων που κι αν δεν ζήσαμε μαζί σημάδεψαν τη ζωή μας.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΟ Θεόδωρος Πάλλας γεννήθηκε το 1962 στο Καλοχώρι Βεροίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και εργάζεται ως δάσκαλος. Άλλα έργα του ιδίου: Τρία κι ένα ποιήματα (ποιήματα) 1991, Εκδόσεις Παρατηρητής. Ποιητικές δοκιμές (ποιήματα) 1994, Εκδόσεις Παρατηρητής. Ενός αποσταμένου περιπατητή λόγοι (ποιήματα) 1996, Εκδόσεις Παρατηρητής. Ανεπαίσθητη προσβολή (μυθιστόρημα) 2013, Εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική. 28 αντίγραφα (διηγήματα) 2016, Εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική. Η σιωπή των τύψεων (μυθιστόρημα) 2017, Εκδόσεις Ανάτυπο. Στη χαραγή της 28ης σελήνης (διηγήματα) 2018, Εκδόσεις Ελκυστής. Ο αμόλυντος και άλλες ιστορίες (διηγήματα) 2021, Εκδόσεις Ελκυστής. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες: Anemos magazine, tovivlio.net, fractalart.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Συλλογή Διηγημάτων

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 186

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-099-8

Τιμή: 12,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Μνήμη και απώλεια" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/mnimi-kai-apolia/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!  Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!
Δελτίο Τύπου-«Μνήμη και απώλεια»-Θεόδωρος Πάλλας-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-«Μνήμη και απώλεια»-Θεόδωρος Πάλλας-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Μαρτίου 31, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.