Συνέντευξη με την συγγραφέα Ασημίνα Στασινοπούλου


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Ασημίνα Στασινοπούλου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο ''Η φλόγα του πάθους". Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Ποιo ήταν το έναυσμα για να ασχοληθείτε με την συγγραφή;

Α.Σ. Το πάθος για τα βιβλία. Από μικρή μου άρεσε να χάνομαι στις ιστορίες τους και να ταξιδεύω μέσα από τις σελίδες τους. Οπότε ήταν αδύνατο να μην τολμήσω να ασχοληθώ και εγώ με την συγγραφή. Στην αρχή, σε πολύ νεαρή ηλικία μου άρεσε να γράφω μικρές ιστορίες που όσο περνούσε ο καιρός γινόντουσαν πιο πολύπλοκες, πιο ρομαντικές πιο ολοκληρωμένες. Όταν τελείωσα τα «Μονοπάτια του έρωτα» το 2018 πήρα το θάρρος και το έστειλα για αξιολόγηση στους εκδοτικούς. Οι θετικές ανταποκρίσεις του ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να μπω δυναμικά στο χώρο της συγγραφής και να φτάσω σε ένα επίπεδο όπου τα έργα μου να αναγνωρίζονται σε Ελλάδα και εξωτερικό με πολύ καλές κριτικές.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας,με τίτλο ‘’Η φλόγα του πάθους’’. Να είναι καλοτάξιδο! Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτό;

Α.Σ. Σας ευχαριστώ πολύ. Η φλόγα του πάθους είναι μια ιστορία που λάτρεψα από τις πρώτες γραμμές. Μιλάει για την δυνατή αγάπη. Έχει να κάνει με ένα δυναμικό ζευγάρι που συναντιέται και ζει τον απόλυτο έρωτα.  
Η Ιόλη δεν περίμενε πως ο γοητευτικός άντρας που θα συναντούσε εκείνο το βράδυ θα άλλαζε για πάντα τη ζωή της. Ήταν σίγουρη πως θα τον ξεπερνούσε και θα προχωρούσε στα σχέδιά της. Όμως, το πεπρωμένο της είχε άλλη άποψη. Ο Άρης από τη στιγμή που θα αντικρίσει την εντυπωσιακή μελαχρινή θα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του. Θα την ερωτευτεί και θα ζήσει μαζί της έναν θυελλώδη έρωτα. Για χάρη της θα αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία του. Όμως, το παρελθόν του θα τον στοιχειώνει και θα τον κυνηγά.
Το ζευγάρι μας θα μας ταξιδέψει στην Αμερική, Στο Αμπού Ντάμπι και φυσικά στα υπέροχα Λαγκάδια Αρκαδίας όπου είναι και ο τόπος καταγωγής μου και νιώθω υπερήφανη που μου δίνεται η ευκαιρία να γράψω για αυτό το μέρος. Ο αναγνώστης θα λατρέψει το κρεμαστό χωρίο της Γορτυνίας και είμαι σίγουρη πως θα θελήσει να το επισκεφθεί και ο ίδιος για να δει από μόνος του αυτή την φυσική ομορφιά που αγάπησαν οι ήρωες μου και έζησαν το πάθος τους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας;

Α.Σ. Το χωριό μου. Ήμουν διακοπές το περασμένο καλοκαίρι με τον γιο μου και όπως καθόμουν στο μπαλκόνι και χάζευα το καταπράσινο τοπίο σκέφτηκα ωραία θα ήταν να γράψω μια ιστορία αγάπης που να εξελίσσεται σε αυτό το μέρος. Κάπως έτσι άνοιξα τον υπολογιστή μου και ξεκίνησα να γράφω την πιο ερωτική ιστορία και πραγματικά εύχομαι να αγαπηθεί και από το αναγνωστικό κοινό. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Επιλέγετε να γράφετε ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα πλάνο/σχεδιάγραμμα,ή,αφήνετε να σας οδηγήσουν τα πρόσωπα και η ιστορία του;

Α.Σ. Αφήνω την ιστορία να εξελιχτεί από μόνη της. Το μόνο που κάνω στην αρχή είναι να διαλέξω τους κεντρικούς της χαρακτήρες. Τους δίνω μορφή στο χαρτί με όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ και ύστερα ξεκινώ να γράφω στον υπολογιστή μου. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας; Τί να κρατήσουν από τις ιστορίες των ηρώων/ηρωϊδων;

Α.Σ. Αυτό που επιθυμώ σαν συγγραφέας και δημιουργός μια ρομαντικής ιστορίας είναι ο αναγνώστης να νιώσει τα ωραιότερα συναισθήματα μέσα από την πορεία του ζευγαριού. Να δει πως είναι όταν κάποιος παθιάζεται και ερωτεύεται έναν άνθρωπο που συναντά τυχαία ένα βράδυ και μια ματιά είναι αρκετή να ανάψει την σπίθα της φλόγας του πάθους. Και το σημαντικότερο πως το σύμπαν συνωμοτεί πάντα έτσι ώστε να σου φανερώσει αυτό που ποθεί η καρδιά σου. Είμαι σίγουρη πως μόλις ο αναγνώστης διαβάσει το βιβλίο μου θα ερωτευτεί ξανά.  

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Θα γράφατε ποτέ ένα βιβλίο,η ιστορία του οποίου θα βασιζόταν σε αληθινά γεγονότα; Ναι,ή όχι; Και γιατί.

Α.Σ. Θα το τολμούσα. Οι ιστορίες που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα είναι μια πρόκληση για τον συγγραφέα. Δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Πρέπει να μείνει στα γεγονότα και την ιστορία του ατόμου που θέλεις να αποτυπώσεις στο χαρτί χωρίς να μπλέξεις την μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Αν μου δινόταν η ευκαιρία, και το εύχομαι πραγματικά, θα ήθελα να μπορέσω να γράψω την ιστορία ενός ατόμου που θέλει να μοιραστεί ένα κομμάτι της ζωής του με το αναγνωστικό κοινό. 

EΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος,σαν αναγνώστρια,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Α.Σ. Σαν αναγνώστρια δεν έχω προτιμήσεις. Στην βιβλιοθήκη μου έχω πολλά είδη λογοτεχνίας και ανάλογα με την διάθεσή μου καταλήγω στο κατάλληλο. Αυτό που συναρπάζει είναι η ιστορία του κάθε βιβλίου. Είτε είναι ρομαντικό είτε φαντασίας ή κάποιο άλλο είδος. Άλλωστε οι επιλογές είναι τόσες πολλές που είναι κρίμα να περιορίζεσαι σε ένα μόνο είδος.  

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat





Συνέντευξη με την συγγραφέα Ασημίνα Στασινοπούλου Συνέντευξη με την συγγραφέα Ασημίνα Στασινοπούλου Reviewed by Dominica on Απριλίου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.