Σάσεναχ, η Ξένη Outlander, Βιβλίο: 1


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Σάσεναχ, η Ξένη Outlander, Βιβλίο: 1 

Συγγραφέας: Νταϊάνα Γκάμπαλντον (Diana Gabaldon)

Σε όποιον/α αρέσει η φανταστική λογοτεχνία, να σηκώσει το χέρι του/της. Κι αφού μαζευτήκαμε (ποιητική αδεία αυτό το τελευταίο) καί είμαι σίγουρη πως είμαστε πολλοί/ες, έχω να σας ανακοινώσω την επόμενη βιβλιοπρότασή μου προς εσάς. Ο λόγος για το πρώτο βιβλίο της σειράς ''Outlander'', με τίτλο ''Σάσεναχ, η Ξένη" που υπογράφει η συγγραφέας Νταϊάνα Γκάμπαλντον, το οποίο κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Anubis, σε μετάφραση της κυρίας Ειρήνης Παϊδούση. 

Για ποιους, όμως, λόγους να επιλέγξετε να διαβάσετε το εν λόγω βιβλίο; Θα σας απαριθμήσω κάποιους απ'αυτούς που με έπεισαν πως το βιβλίο ξεχωρίζει.

- Αρχικά, ανήκει σε ένα πολύ αγαπημένο μου λογοτεχνικό είδος, που δεν είναι άλλο από το φανταστικό.

- Ορμώμενη εξ αυτού καί με δεδομένο πως η συγγραφέας παντρεύει την φαντασία με την ιστορία καί δη της Σκωτίας, την εποχή όπου υπήρχαν θαρραλέοι αγωνιστές καί ιππότες που διεκδικούσαν, όχι μόνο την ελευθερία καί τα δικαιώματά τους, αλλά έδιναν στον έρωτα μία άλλη διάσταση καί αξία, δεν γινόταν να μην γοητευτώ απ'όλα όσα διάβαζα.

- Ο λόγος της συγγραφέως δεν είναι μόνο άκρως περιγραφικός καί ενισχυμένος από πλούσιο λεξιλόγιο καί ορθή χρήση των εκφραστικών μέσων, μα είναι τόσο πειστικός, σχεδόν ρεαλιστικός, που ενώ διαβάζουμε ένα βιβλίο φαντασίας, έχουμε την αίσθηση πως είμαστε κι εμείς κομμάτι της ιστορίας καί μεταφερόμαστε πίσω στον χώρο καί στον χρόνο μαζί με τα πρόσωπα του βιβλίου.

Περιγραφή:

“Η Κλαιρ Ράνταλ ζει διπλή ζωή.
Με σύζυγο στον έναν αιώνα… και εραστή στον άλλο…

Το 1946, η Κλαιρ Ράνταλ, μια στρατιωτική νοσοκόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναβρίσκεται με το σύζυγό της για ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος στη Σκοτία. Η μοίρα όμως τους χωρίζει ξανά, όταν η ηρωίδα περνά μέσα από έναν κύκλο μονόλιθων στα Χάιλαντς και μεταφέρεται ως διά μαγείας στη Σκοτία του 1743. Εκεί, γίνεται ξαφνικά μια Σάσεναχ, μια ξένη σε έναν τόπο που μαστίζεται από τον πόλεμο και τις διαμάχες των φατριών.
Διχασμένη ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον, τη βία και την προκατάληψη, η Κλαιρ θα ζήσει ένα συγκλονιστικό έρωτα με τον νεαρό Τζέιμι Φρέιζερ, ένα θαρραλέο Σκοτσέζο πολεμιστή. Το πάθος του Τζέιμι για τη μοιραία γυναίκα είναι τόσο παράφορο, που σύντομα η Κλαιρ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πίστη και τον έρωτα, παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο ζωές εντελώς ασυμβίβαστες…

Το εκδοτικό φαινόμενο που ενέπνευσε την τηλεοπτική υπερπαραγωγή Outlander, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 10 γλώσσες και κατέκτησε τις σημαντικότερες λίστες best-sellers παγκοσμίως.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis.






Σάσεναχ, η Ξένη Outlander, Βιβλίο: 1 Σάσεναχ, η Ξένη Outlander, Βιβλίο: 1 Reviewed by Dominica on Απριλίου 27, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.