Συνέντευξη με την συγγραφέα Ευαγγελία Πολυκανδριώτου


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΟΥ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Ευαγγελία Πολυκανδριώτου. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο της με τίτλο ''Σαν λουκούμι τριαντάφυλλο''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού, είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τί είναι για εσάς η συγγραφή; Τί προσφέρει στην ψυχή σας;

Ε.Π. Την μαγεία της συγγραφής την ανακάλυψα πολύ πρόσφατα, μπορεί να χάσω τον χρόνο, την ημέρα, τον μήνα. Το μυαλό μου φεύγει εκτός τόπου και χρόνου, θα έλεγα ότι λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για μένα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής το βιβλίο σας με τίτλο ‘’Σαν λουκούμι τριαντάφυλλo’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Ε.Π. Ευχαριστώ πολύ, πρόκειται για δύο διαφορετικές ιστορίες αγάπης, σε διαφορετική χρονολογία.. Αν το παρατηρήσει κάποιος με κοινωνική ματιά θα δει πως επηρεάζεται ο έρωτας και οι επιλογές μας από την κοινωνική μας ένταξη. Το περίπλοκο της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι δύο ιστορίες συνδέονται μεταξύ τους ρεαλιστικά και μεταφυσικά θα έλεγα! Διαδραματιζονται στη Σύρο, στην Μύκονο και τέλος στη Τηνο όπου και κλείνει η ιστορία μας στο πανηγύρι της Παναγίας με μουσικές από βιολιά και χρώματα!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Ε.Π. Μου πήρε περίπου 9 μήνες, πηγή έμπνευσης ήταν το καράβι εκεί ανάμεσα στα νησιά που διαδραματίζεται και η ιστορία του βιβλίου..

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσο έντονη ήταν η συναισθηματική σας φόρτιση κατά την διάρκεια της συγγραφής του παρόντος βιβλίου;

Ε.Π. Η συναισθηματική μου φόρτιση ήταν μεγάλη στην ιστορία της Αννουσώς και του Αρτέμη..  τόσο πολύ που μερικές φορές έπρεπε να ξαναδιαβάσω το απόσπασμα για να το διορθώσω και δεν το άντεχα.. με έπιανε ψυχοπλακωμα! Η ιστορία του Στράτου και της Άννας είναι πιο ανάλαφρη, πιο ζωηρή! Θα έλεγα ότι με ξεσήκωνε να ερωτευτώ ξανά..

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας; 

Ε.Π. Να πάρω λίγο από τον ερωτικό τους πόνο θα ήθελα.. από τα απωθημένα τους.. να νιώσουν ένα αποκούμπι το βιβλίο αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Πώς ονειρεύεστε το συγγραφικό σας μέλλον σε δέκα χρόνια από τώρα;

Ε.Π. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω σκεφτει αυτό..  Σίγουρα θέλω να γράψω κι άλλα!! Έχω ήδη στο μυαλό μου νέες ιστορίες!

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Θα επιλέγατε να συνεργαστείτε με έναν, ή, περισσότερους συγγραφείς καί να γράψετε από κοινού ένα βιβλίο; Ναι, ή, όχι; Καί γιατί;

Ε.Π. Ναι δεν είμαι καθόλου αρνητική, η ισχύς εν τη ενώσει! Αν βρεθεί κάποιος που να σκέφτεται στο ίδιο μήκος σχήματος με εμένα, γιατί όχι!

ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Τέλος, ποιο ήταν εκείνο το βιβλίο που διαβάσατε πρόσφατα καί σας ικανοποίησε στον μέγιστο βαθμό;

Ε.Π. Είχα χρόνια να το διαβάσω και πρόσφατα το διαβάσα ξανά.. είναι "Η γυναίκα της σοφίτας" μου αρέσει πάρα πολύ είναι το αγαπημένο μου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat







Συνέντευξη με την συγγραφέα Ευαγγελία Πολυκανδριώτου Συνέντευξη με την συγγραφέα Ευαγγελία Πολυκανδριώτου Reviewed by Dominica on Μαΐου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.