Ολιέβιν


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ολιέβιν

Συγγραφέας: Κώστας Γραμματικόπουλος

Πρόλογος: Απόστολος Θηβαίος

Ο συγγραφέας Κώστας Γραμματικόπουλος επιστρέφει στα λογοτεχνικά δρώμενα με το νέο του μυθιστορήμα, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν. Το βιβλίο φέρει τον ιδιαίτερο τίτλο ''Ολιέβιν'' καί σε συνδυασμό με την εικόνα του εξωφύλλου, μία μελωδία κλασικής μουσικής έρχεται να δελεάσει τις αισθήσεις μας, παρασύροντας μας σε ένα ταξίδι βαθειάς ενδοσκόπησης... Λυρισμός, συναισθηματικά φορτισμένες περιγραφές σκηνών, ρεαλισμός, αλλά καί άρτια σκιαγράφηση των χαρακτήρων των προσώπων μας βοηθούν ώστε να προσεγγίσουμε την ανθρώπινη φύση, με όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματα της, καί εντέλει, να δούμε το όποιο μεγαλείο προκύπτει μέσα από αυτήν. Ουσιαστικά, ο κεντρικός ήρωας, ο Ολιέβιν, συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω καί κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ο καθένας καί η καθεμία από εμάς. Αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία να μας ''μιλήσει'' μέσα από την παρούσα ιστορία... Άραγε, ποιοι/ες θα είναι οι τολμηροί/ες;

Περιγραφή:

Ο Μουσόργκσκι απομακρύνθηκε από την κόρη του, πήγε στο πιάνο και άρχισε να παίζει ένα βαλς του Στράους. Οι καβαλιέροι επέλεξαν τις ντάμες τους και στροβιλίστηκαν στον μελωδικό ρυθμό του βαλς. Όλη η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από ζευγάρια.

Ο Ολιέβιν δεν έχασε ευκαιρία, πήγε στη Σόνια που τον είχε προσέξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, υποκλίθηκε και της ζήτησε να χορέψουν. Αυτή δέχθηκε και του έδωσε το δεξί της χέρι, με ένα αστραφτερό χαμόγελο. Άρχισαν να χορεύουν. Ήταν στιβαρός, ευθυτενής, πανέμορφος, με μακριές φαβορίτες και μικρό μούσι, την καθοδηγούσε στον ρυθμό της μουσικής και αυτή ακολουθούσε. Την κοιτούσε στα μελιά της μάτια όλη την ώρα. Αυτή δεν τα χαμήλωνε, τον διαπερνούσε με το βλέμμα της. Ένιωθε την καρδιά της να πάλλεται. Είχε λαχανιάσει. Κάποια στιγμή η τουαλέτα μπλέχθηκε στα πόδια της και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι ανάσες τους ενώθηκαν. Του ζήτησε συγγνώμη και αυτός χαμογέλασε. Συνέχισαν να περιστρέφονται στη μαγική δίνη του βαλς.

Η μουσική τελείωσε και ο έρωτας υποκλίθηκε στους δύο αυτούς νέους.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

 Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Ολιέβιν Ολιέβιν Reviewed by Dominica on Ιουνίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.