Συνέντευξη με την συγγραφέα Πόπη Κλειδαρά


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΠΗ ΚΛΕΙΔΑΡΑ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινή μου καλεσμένη στην στήλη των συνεντεύξεων η συγγραφέας Πόπη Κλειδαρά. Την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις της. Από τις Πρότυπες εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το νέο της βιβλίο, με τίτλο ''Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης''. Της εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                                    Πάμε να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

Π.Κ. Δε θυμάμαι πόσο μικρή ήμουν, όμως στο γυμνάσιο κατάλαβα πως δεν μπορούσα να ζω χωρίς να γράφω, αποζητούσα έδαφος. Τα γραπτά μου αφορούσαν την πραγματικότητα, λειτουργούσε ψυχοθεραπευτικά όλο αυτό και με βοήθησε γενικά στη ζωή. Απέφυγα πολλές εκρήξεις του εαυτού μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πηγή, το νέο σας βιβλίο με τίτλο ‘’Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;

Π.Κ. Σας ευχαριστώ πολύ! Είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα 214 σελίδων, στο οποίο περιγράφω τις οδυνηρές συνέπειες της κακοποίησης. Είναι μια ιστορία που αφορά την εποχή μας και αποκαλύπτει την ευθραυστότητα της ανθρώπινης ψυχής.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Π.Κ. Ξεκίνησε από κάτι που είδα σε μια πλατεία και με προβλημάτισε, από μια αρκετά καθημερινή εικόνα, μετά από έναν διάλογο - έπειτα, ενώθηκε με άλλες σκέψεις μου, που αφορούν τα δύσκολα αυτού του κόσμου.
Το έγραφα όποτε η διάθεσή μου ήταν αυτή που ήθελα για να βγει το αποτέλεσμα που θα με ικανοποιούσε. Έμπαινα σε μια δική μου πραγματικότητα για να το πετύχω αυτό. Δεν ξέρω πόσος ήταν ο συνολικός χρόνος, δεν κοιτάω ποτέ ρολόγια όταν κάνω κάτι που αγαπώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσο έντονη ήταν η συναισθηματική σας φόρτιση κατά την διάρκεια της συγγραφής του παρόντος βιβλίου;

Π.Κ. Ήμουν όλοι οι ήρωες του βιβλίου, η κάθε ανάσα, ήμουν εκεί, την κάθε στιγμή. Δεν άφησα κανέναν μόνο του.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας; 

Π.Κ. Θα ήθελα να κοιτάξουν το πρόσωπο της ζωής που καμιά φορά δεν είναι σε θέση να το δουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Το φινάλε το ορίσατε εσείς, ή, οι ήρωές σας;

Π.Κ. Μαζί. Έδωσα μέχρι το τέλος όλη μου τη δύναμη στον κάθε χαρακτήρα του βιβλίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Ποιο το όραμά σας ως συγγραφέας;

Π.Κ. Θέλω να καταφέρω να γράψω κι άλλες ιστορίες όπως αυτή, που να έχουν μέσα τους δυνατά μηνύματα, που θα κάνουν τον αναγνώστη να κοιτάξει ξανά μες στην ψυχή του, που θα τον κάνουν να δει πιο προσεκτικά τον διπλανό του, που θα είναι για την εποχή μας, για όσα πονάνε, για να μην πονάνε τόσο πολύ.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστρια, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Π.Κ. Διαβάζω πάρα πολύ. Εντυπωσιάζομαι με ένα βιβλίο, είτε είναι λογοτεχνικό είτε όχι, που με πάει κάπου που δεν έχω ξαναπάει ή που με κάνει να νιώθω μια ταραχή σαν συγκίνηση. Όταν εισβάλλει η αλήθεια του στην αλήθεια μου, αυτό είναι το ιδανικό, λες και ξυπνάει κάτι στον βαθύτερο εαυτό μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Τέλος, αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Π.Κ. Μετά από πολύ διάβασμα βρήκα τον αγαπημένο μου συγγραφέα. Είναι ο Αλμπέρ Καμύ και αγαπημένα μου βιβλία είναι τα δικά του. Ωστόσο, διαβάζω ό,τι μπορώ, από κοινωνικά μέχρι αστυνομικά και θρίλερ, αλλά και βιβλία που δεν έχουν καμία σχέση με τη λογοτεχνία. Κάθε βιβλίο έχει κάτι να πει, κάτι να μας δώσει.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Π.Κ. Κι εγώ σας ευχαριστώ από καρδιάς κυρία Γανίτη για τη ζεστή φιλοξενία στο εξαιρετικό blog σας Dominica Amat.





Συνέντευξη με την συγγραφέα Πόπη Κλειδαρά Συνέντευξη με την συγγραφέα Πόπη Κλειδαρά Reviewed by Dominica on Ιουλίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.