Δελτίο Τύπου-"Κέλσος, Περί Ιατρικής"-Χρήστος Ε. Εμμανουηλίδης-Εκδόσεις Ελκυστής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Κέλσος, Περί Ιατρικής" του συγγραφέα μας Χρήστου Ε. Εμμανουηλίδη!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ποιες ιατρικές θεωρίες κυβερνούσαν την άσκηση της ιατρικής στην Αρχαία Ελλάδα; Πώς αντιμετώπιζαν οι αρχαίοι τις λοιμώξεις, τις αιμορροΐδες, τα αποστήματα; Πώς θεράπευαν τον καταρράκτη; Πώς έκαναν πολύπλοκες εγχειρήσεις; Πώς έκαναν αφαίμαξη, βεντούζες; Πώς παρασκεύαζαν την πλειάδα των φαρμάκων τους; Πώς χρησιμοποιούσαν θεραπευτικά τα βότανα και τα ορυκτά; Πώς αντιμετώπιζαν τον καρκίνο, την τρέλα, την κατάθλιψη, τα πολεμικά τραύματα; Και, τέλος, τι θεωρούσαν υγιεινή ζωή; Ποιο ήταν το μέτρο των απολαύσεων και των καταχρήσεων;

Αυτά και άλλα πολλά περιέχονται στο έργο του Κέλσου, ενός ελληνοσπουδαγμένου Ρωμαίου που έγραψε αυτήν την “εγκυκλοπαίδεια της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής” για να μορφώσει τους συμπατριώτες του. Δεν τα κατάφερε, γιατί οι Ρωμαίοι δεν διακρίθηκαν στην άσκηση της Ιατρικής, που συνέχιζαν να μονοπωλούν οι Έλληνες, μας άφησε όμως ένα μνημειακό έργο με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τον ιστορικό, τον επιστήμονα, τον φυσιοδίφη αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Διαβάζοντας το έργο αυτό, με τις συνεχείς παραπομπές σε διάφορους Έλληνες γιατρούς, μας αποκαλύπτεται ένας ζωντανός ιατρικός κόσμος, με επιστημονικές αντιπαραθέσεις, ιατρικές εφευρέσεις και θαρραλέες θεραπείες, που ακόμα και τώρα συγκινούν και εντυπωσιάζουν τόσο τον ειδικό όσο και τον μη ειδικό αναγνώστη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χρήστος Ε. Εμμανουηλίδης γεννήθηκε στη Δράμα και σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα (1978-85). Από το 1989-2004 έζησε στις ΗΠΑ (Κοννέκτικατ και μετά Λος Άντζελες) όπου αρχικά εξειδικεύτηκε στην Παθολογία, Ογκολογία, Λοιμοξιολογία και στη συνέχεια εργάστηκε ως Αναπλ. καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας UCLA.

Από το 2004 εργάζεται ως Ογκολόγος-παθολόγος στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος κλασικής φιλολογίας ΑΠΘ (2014) και κάτοχος μεταπτυχιακού στη φιλοσοφία (2017).

Έχει εκδώσει βιβλία και μεταφράσεις αρχαίων και σύγχρονων συγγραφέων από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ: ΔιαρκώςΠινδάρου ΓνώμεςΝικώντας Λέξη-ΛέξηΒίος και Πολιτεία του Τζακ Eνγκλ (Walt Whitman), Το τραγούδι του Εαυτού μου (Walt Whitman), Περπατώντας και Ζωή χωρίς αρχές (Thaureau), Ανωνύμου: Προλεγόμενα εις την Φιλοσοφίαν του Πλάτωνος, κ.ά.

Είναι πατέρας 4 παιδιών. Παραμένει κοινωνικά δραστήριος με ομιλίες, δημοσίευση άρθρων, οργάνωση συνεδρίων κ.λπ.

FB: Christos Emmanouilides
https://oncologos-thessaloniki.gr

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Δοκίμιο

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 450

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-132-2

Τιμή: 17,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Κέλσος, Περί Ιατρικής" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/celsus-peri-iatrikis/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!    Από τo επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!
Δελτίο Τύπου-"Κέλσος, Περί Ιατρικής"-Χρήστος Ε. Εμμανουηλίδης-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Κέλσος, Περί Ιατρικής"-Χρήστος Ε. Εμμανουηλίδης-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουλίου 14, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.