Αληθινή ιστορία


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Αληθινή ιστορία

Συγγραφέας: . Λουκιανός

Διασκευή: Κατερίνα Δημόκα

Διαβάζω παιδικά βιβλία για ποικίλους λόγους, με κυριότερο εξ αυτών τις στιγμές χαλάρωσης καί ξενοιασιάς που μου προσφέρουν ανάλογα έργα. Πιάνω, λοιπόν, πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέται το τι θα έλεγα για αυτά τα βιβλία, αν γυρνούσα πίσω στη νεανική μου ηλικία καί τα ''αντίκριζα'' μέσα από τα παιδικά μου μάτια. Έχω ξαναπεί πως άλλη η οπτική των ενηλίκων κι άλλη των παιδιών σε πολλά πράγματα, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τα βιβλία. Καί ξέρετε τί αντιλήφθηκα; Πως καλά τα όποια διδάγματα, αλλά η πραγματικά καλή ψυχαγωγία έχει μεγαλύτερη σημασία απ΄όση της δίνουμε. Γι'αυτό θα πρέπει να επενδύουμε σε ποιοτικά βιβλία για τα παιδιά, όπως κάνουμε καί για εμάς. Αν μη τι άλλο, μιλάμε για τους αναγνώστες καί τις αναγνώστριες του μέλλοντος. Οι γερές βάσεις πρέπει να μπουν από νωρίς.

Διάβασα καί σας παρουσιάζω το βιβλίο του αρχαίου δημιουργού Λουκιανού, με τίτλο ''Αληθινή ιστορία''. Όχι, μην σας τρομάζει. Είπαμε να προετοιμάσουμε με τα κατάλληλα εφόδια τα παιδιά. Όχι να τα τρομάξουμε, ''ρίχνοντάς'' τα στα βαθειά. Να διευκρινίσω, λοιπόν, πως πρόκειται για μία διασκευή του έργου από την κυρία Κατερίνα Δημόκα, προσαρμοσμένη άψογα στην ηλικία των παιδιών στην οποία απευθύνεται ( 9 ετών καί άνω). Αυτό συνεπάγεται ανάλογο λεξιλόγιο, εκφράσεις, περιγραφές καί ευνόητα νοήματα. Μία άκρως χιουμοριστική κι ευφυή ιστορία που χαρίζει όμορφες στιγμές σε μικρούς καί μεγάλους. Επίσης, να σας πω πως η εικονογράφηση έχει γίνει από την κυρία Πετρούλα Κρίγκου, προσφέροντας έναν χαρούμενο τόνο σε όλο το βιβλίο.

Περιγραφή:

Απίθανες περιπέτειες, μοναδικές! Ιπτάμενα καράβια, κρασοπόταμα, ντέρμπι Ήλιου & Φεγγαριού, εξωγήινοι με μάτια που μπαινοβγαίνουν και αυτιά πλατανόφυλλα, κρουαζιέρα στο στομάχι ενός δράκου, ένας καπετάνιος σουβλάκι, συγκρουόμενα νησιά, φλεγόμενοι γίγαντες κι άλλα απίστευτα…

Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας! Γράφτηκε τον 2ο αι μ.Χ., αλλά τώρα διασκευάζεται για νεαρούς αναγνώστες. Μια μοντέρνα εκδοχή του πρωτότυπου κειμένου, που μεταφέρει το χιούμορ του Λουκιανού στην εποχή μας.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Αληθινή ιστορία Αληθινή ιστορία Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.