12 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: 12 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου
Ένα βήμα κάθε μήνα για υγιή, δυνατή και ευτυχισμένη ζωή

(The Self-Care Solution A Year of Becoming Happier, Healthier, and Fitter--One Month at a Time)

Συγγραφέας: Jennifer Ashton

Με τις στατιστικές να δείχνουν πως τα προβλήματα της καθημερινότητας καί τα όποια άγχη που ''γεννιούνται'' στην ψυχή μας όλο καί αυξάνονται, δεν είναι τυχαίο που όλο καί πιο συχνά ως αναγνωστικό κοινό στρεφόμαστε προς την αγορά καί ανάγνωση βιβλίων που ανήκουν στην κατηγορία του ευ ζην/αυτοβελτίωσης. Κάτι που το παρατηρώ όλο καί πιο έντονα γύρω μου καί μου το έχουν μεταφέρει καί ως δεδομένο άνθρωποι στον χώρο των πωλήσεων βιβλίων. Κάθε αναγνώστης/στρια στοχεύει κάπου καί αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναζητά συγκεκριμένα βιβλία που θα τον/την βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Ναι, έχω ξαναπεί ότι δεν θεωρώ πως ένα βιβλίο της εν λόγω κατηγορίας θα ''σβήσει'', ως διά μαγείας από την μία στιγμή στην άλλη, τα όποια μας προβλήματα, μα μπορεί να είναι χρήσιμο σε μεγαλύτερο, ή, μικρότερο βαθμό. Όπως, επίσης, πιστεύω πως κάθε βιβλίο αυτού του είδους έχει το δικό του κοινό. Γι' αυτόν τον λόγο, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, σας παρουσιάζω μέσω του blog μου διάφορα βιβλία που ανήκουν σε αυτό το είδος.

Τί ιδιαίτερο έχει το βιβλίο της συγγραφέως Jennifer Ashton, με τίτλο ''12 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου'', που κυκλοφόρησε πρόσφατα καί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Κάκτος, σε μετάφραση της κυρίας Μαίρης Κωνσταντούρου; Η απάντηση έρχεται από τον υπότιτλό του ''Ένα βήμα κάθε μήνα για υγιή, δυνατή και ευτυχισμένη ζωή". Πιο συγκεκριμένα, η συγγραφέας μας παρουσιάζει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, που μας προτείνει να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό βήμα για κάθε μήνα του χρόνου. Προσωπικά, το αντιμετώπισα ως κάτι ευχάριστο, ανάλαφρο καί αρκετά φρέσκο ως πρόταση. Αφήστε που πέρασε η σκέψη από το μυαλό μου, να κάνω ένα ''πείραμα'' από την νέα χρονιά. Ποιο είναι αυτό; Μα να διαβάσω από την αρχή κάθε ενότητα του βιβλίου μήνα με το μήνα...

Περιγραφή:

Κάποιες φορές, ο δρόμος προς τη ριζική μεταμόρφωση ξεκινά με μικρά βήματα. Όχι χάνοντας ξαφνικά 10 κιλά ή ξεκινώντας διαλογισμό με τις ώρες, αλλά επιλέγοντας συνειδητά κάτι καλό για τον εαυτό σου, για έναν μήνα, ως δοκιμή.

Αυτή ήταν η βασική ιδέα της Dr. Jennifer Ashton, έναν Γενάρη, η οποία την οδήγησε σε μια εξερεύνηση δύο ετών, στη διάρκεια της οποίας δοκίμασε διάφορες πρακτικές ευεξίας και προσπάθησε να κατανοήσει πώς την επηρέαζαν. Το προσωπικό πείραμα ευεξίας της Dr. Ashton έγινε η έμπνευση γι’ αυτό το βιβλίο.

Η Dr. Ashton προτείνει κάθε μήνα μία διαφορετική πρακτική που θα βελτιώσει την ευεξία σου –διαλογισμό, μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης, καθημερινές κάμψεις, μείωση της χρήσης της τεχνολογίας, και άλλα– και σε καθοδηγεί στις δυσκολίες κάθε πρακτικής, στα οφέλη της, αλλά και στα επιστημονικά δεδομένα πίσω από αυτήν. Προσφέροντας με κατανοητό τρόπο την επιστήμη πίσω από κάθε καθημερινή επιλογή ευεξίας, η Dr. Ashton δείχνει πόσο μπορεί να σε ωφελήσει ένας πιο συνειδητός τρόπος φροντίδας του εαυτού σου.

Με αυτές τις δώδεκα μηνιαίες προκλήσεις, θα διαπιστώσεις πως μικρές βελτιώσεις στον τρόπο ζωής σου μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη, καθώς μήνα με τον μήνα θα εστιάζεις στη φροντίδα του εαυτού σου. Αυτό το βιβλίο είναι ο πρακτικός οδηγός σου για να γίνεις εσύ ο ίδιος ο καταλύτης της αλλαγής σου, για να σκεφτείς ολιστικά την ευεξία σου και για να υιοθετείς κάθε μήνα μία αλλαγή που θα σε ωφελήσει όλο τον χρόνο.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.


12 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου 12 τρόποι να φροντίσεις τον εαυτό σου Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.