Καλωσήρθες, Χειμώνα!


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: Καλωσήρθες, Χειμώνα!

Συγγραφέας - Εικονογράφος: Jo Lindley

Μετάφραση: Αγγελική Γεωργιακάκη

Με τον χειμώνα να κάνει, δειλά δειλά, την εμφάνισή του, ένας όμορφος τρόπος, για να μιλήσουμε στα μικρά παιδιά για την ξεχωριστή καί σημαντική αξία της κάθε εποχής του χρόνου στην ζωή μας, αλλά καί το πως η διαφορετικότητα που διακρίνει κάθε άνθρωπο τον καθιστά μοναδικό, είναι η ανάγνωση ανάλογων παιδικών βιβλίων. Καί με δεδομένο πως περιμένουμε την άφιξή του από στιγμή σε στιγμή, διάβασα καί σας παρουσιάζω το βιβλίο, με τίτλο ''Καλωσήρθες, Χειμώνα!", το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη κι απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών 3-7 ετών.

Περιγραφή:

Ανακαλύψτε τις 4 εποχές του χρόνου σε έναν κόσμο φιλίας και περιπέτειας, όπου oλα τα συναισθήματα είναι ευπρόσδεκτα! Επιτέλους είναι η σειρά του Xειμώνα να φορέσει το Στέμμα του Καιρού και νιώθει μεγάλο ενθουσιασμό. Όμως, στις υπόλοιπες Εποχές δεν αρέσουν τα ψυχρά χειμωνιάτικα παιχνίδια. Και έτσι, το Φθινόπωρο, αντί να δώσει το Στέμμα στον Χειμώνα, το δίνει στην Άνοιξη! Θα καταλάβουν άραγε οι τρεις φίλοι πόσο άσχημη είναι η συμπεριφορά τους και θα μπορέσουν να βρουν τον Χειμώνα για να του ζητήσουν συγγνώμη; Παρέα με τον Χειμώνα, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν για την αξία της πραγματικής φιλίας και για την ενσυναίσθηση.

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Κατανοητά παραδείγματα,
- Οικείος, απλός λόγος ενισχυμένος από άφθονο λεξιλόγιο,
- Σύντομες προτάσεις,
- Τέλος, ταιριαστή εικονογράφηση με το κείμενο.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Υ.Γ. Οι χριστουγεννιάτικες (καί μη) βιβλιοπροτάσεις συνεχίζονται! Μείνετε συντονισμένοι/ες.Καλωσήρθες, Χειμώνα! Καλωσήρθες, Χειμώνα! Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.