Δελτίο Τύπου- “Ρε μπαγάσα”-Θεόδωρος Ορφανίδης-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ρε μπαγάσα" του συγγραφέα μας Θεόδωρου Ορφανίδη (Ο.Γ.Θ.)!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Την ημέρα των εικοστών δεύτερων γενεθλίων του ο Λούτσι, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, φεύγει ήρεμος για το αιώνιο ταξίδι του. Αρκετά χρόνια αργότερα ένας φίλος του, ο ανώνυμος κ. Κύριος, αποφασίζει να τον επισκεφτεί για πρώτη φορά από τότε, προσπαθώντας έτσι να θυμηθεί, αλλά και να καταλάβει πάλι.

Γιατί αυτός έχει μεγαλώσει πια. Ο Λούτσι, όμως, ζει σαν αερικό, που θα κατοικεί για πάντα στις καρδιές των αγαπημένων του προσώπων. Ένα αερικό που πάλεψε με τους δαίμονές του, αλλά δεν κατάφερε να τους νικήσει. Που δεν ήθελε να νιώθει άλλο μόνο και αναζητούσε, απλά, λίγη γαλήνη. Που ήθελε μονάχα να ζήσει με τους δικούς του όρους.

Ο Λούτσι δεν τα κατάφερε. Όσοι και όσες, όμως, διαβάζουμε αυτές τις γραμμές, όσοι και όσες διαβάζουμε την ιστορία του, τα έχουμε καταφέρει και συνεχίζουμε να τα καταφέρνουμε. Να τι κάναμε.

Δεν το λες και λίγο.

 

 

…Όχι, όχι άλλο, σας παρακαλώ, καλοί μου άνθρωποι, θέλω να ζήσω, ελάτε να παίξουμε!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης (Ο.Γ.Θ.) γεννήθηκε το 1996 στην Κοζάνη και μεγάλωσε στο Δρέπανο και το Μαυροδένδρι Κοζάνης. Είχε μια παιδική ηλικία συνηθισμένη και παράλληλα ιδιαίτερη σαν τον ίδιο. Για ένα μικρό διάστημα φιλοδοξούσε να γίνει ένας από τους καλύτερους αθλητές ελληνορωμαϊκής πάλης – ο Κρότων Κοζάνης είναι ένας από τους λόγους που είναι ευγνώμων για την καμπούρα του. Τελικά πέρασε φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, στη Νομική του Α.Π.Θ. Στην πόλη αυτή κατοικεί και υπάρχει με διάφορες μορφές τα τελευταία χρόνια.

Οι γονείς και τα δύο αδέρφια του αποτελούν τη μια του οικογένεια και οι φίλοι του, μαζί με κάποια ακόμη κοντινά πρόσωπα, αλλά και μερικά που χάθηκαν λίγο ως πολύ στο πέρασμα των χρόνων, τη δεύτερη.

Από ένα σημείο και έπειτα, δεν περίμενε ποτέ να φτάσει ως εδώ και το θεωρεί θαύμα.

Κάτι που του λένε οι φίλοι του και το πιστεύει είναι το εξής: «Ευτυχώς δεν γράφεις όπως μιλάς». Τουλάχιστον βρήκε έναν τρόπο επικοινωνίας.

Δεν είναι πως χρειάζεται πολλά για να νιώθει εντάξει. Τα κείμενά του τα υπογράφει ως «Θεόδωρος Ορφανίδης (Ο.Γ.Θ.)», παρόλο που του λένε πως το σωστό θα ήταν «Ο.Θ.Γ.» ή «Θ.Γ.Ο.» – τα δοκίμασε και δεν του άρεσαν. Προς το παρόν, έχει εκδώσει άλλα δύο βιβλία, για τα οποία κριτικοί και κοινό τον έχουν αποθεώσει.

Μπορείτε να τον βρείτε είτε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook (Θεόδωρος Ορφανίδης), είτε στο Instagram (the0rf), ενώ πού και πού ανεβάζει και κανένα κείμενό του στο blog που διατηρεί (https://mynewsecre1.blogspot.com/).

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 190

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-154-4

Τιμή: 12,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2023

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Ρε μπαγάσα" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/re-mpagasa/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Δελτίο Τύπου- “Ρε μπαγάσα”-Θεόδωρος Ορφανίδης-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου- “Ρε μπαγάσα”-Θεόδωρος Ορφανίδης-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.