Η Παγίδα της Θετικής Σκέψης - Εκδόσεις Ιβίσκος

Image

Η παγίδα της θετικής σκέψης

Image

«Κάθε εμπόδιο για καλό». «Ευτυχώς, τελικά, που αρνήθηκε να βγει μαζί μου ραντεβού». «Ό,τι και να γίνει θα με ωφελήσει». «Για καλό δεν μου πρότειναν υψηλότερη θέση».


Μήπως έχεις πει κάτι αντίστοιχο στον εαυτό σου, τελευταία; Οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε, κατά καιρούς. Και είναι μια χαρά να είμαστε αισιόδοξοι και θετικοί. Όμως, όπως αναφέρει η Αγνή Μαριακάκη, η θετική σκέψη έχει τη θέση της, μόνο αφού διαχειριστείς τα συναισθήματά σου. Μόνο αφού τα δεις κατάματα και τα αντιμετωπίσεις. Όχι πριν. Ξέρεις γιατί; Επειδή, αν για κάθε γεγονός που σου συμβαίνει λες ότι είναι για καλό και έχεις μόνο να κερδίσεις, συνομολογείς ότι μια ανώτερη δύναμη ορίζει τον κόσμο σου. Ό,τι και να κάνεις εσύ δεν θα έχει σημασία, αφού πάντα θα επωφελείσαι.


Μη βιαστείς να διαφωνήσεις μαζί μου.

Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να το κάνεις. Και δεν το κρίνω. Ίσως, θέλεις να διώξεις το άγχος από πάνω σου. Να πεις στον εαυτό σου ότι δεν έχασες, απλά πήρες μια μικρότερη νίκη.

Έχει κάποια λογική. Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο δεν...

Η Παγίδα της Θετικής Σκέψης - Εκδόσεις Ιβίσκος Η Παγίδα της Θετικής Σκέψης - Εκδόσεις Ιβίσκος Reviewed by Dominica on Απριλίου 23, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.