Συνέντευξη με τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΩΥΣΙΔΗΣ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Λάζαρος Μωυσίδης. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Ελκυστής κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο ''Ο Μάγος Ζέαεζ και η θεατρική παράσταση''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού, είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο. 


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς μπήκε η συγγραφή στη ζωή σας;

Λ.Μ. Η συγγραφή είναι μία πιστή μου φίλη που με συντροφεύει από πολύ μικρό. Ήμουν κάπου στα είκοσι όταν ανακάλυψα πως μου αρέσει να γράφω και να ξεφεύγω με αυτόν τον τρόπο από τις δύσκολες καταστάσεις και την πραγματικότητα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφόρησε, πρόσφατα, από τις εκδόσεις Ελκυστής, το βιβλίο σας με τίτλο ''Ο Μάγος Ζέαεζ και η θεατρική παράσταση''. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι' αυτό;

Λ.Μ. Πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω όπως επίσης και τον εκδοτικό μου οίκο 'Ελκυστής'. Πρόκειται για υπέροχους συνεργάτες που με βοήθησαν πολύ! Το βιβλίο μου 'Ο μάγος Ζέαεζ και η θεατρική παράσταση' είναι πολύ απλά μία φανταστική ιστορία, η οποία σκοπό έχει να χαρίσει στους ανθρώπους τη χαμένη τους ελπίδα! Ο μάγος Ζέαεζ θα το προσπαθήσει αυτό αλλά βέβαια θα χρειαστεί την πολύτιμη βοήθεια πέντε ανθρώπων του δικού μας πλανήτη. Πέντε πολύ γνωστά πρόσωπα του κόσμου μας λοιπόν θα ενώσουν τις πολύ ξεχωριστές ικανότητες τους για την πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής θεατρικής παράστασης, που όπως πίστευε ο μάγος θα ταρακουνούσε τους ανθρώπους και επιτέλους θα βασίλευε η ευτυχία και η ελευθερία στη γη μας!

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του;

Λ.Μ. Πραγματικά όσο αγαπώ τα βιβλία άλλο τόσο αγαπώ και τον κινηματογράφο. Ήθελα πάντα να γράψω κάτι το οποίο θα μπορούσε να μοιράσει γρήγορα και απλόχερα την ελπίδα και την χαρά στους ανθρώπους! Ελπίζω να το έχω καταφέρει. Ένας άλλος λόγος που γράφτηκε ήταν το πάντρεμα της συγγραφής με τον κινηματογράφο. Αφού το πρώτο έγινε και τελικά έχει εκδοθεί, τώρα πλέον περιμένω ανυπόμονα μήπως τελικά πραγματοποιηθεί και το δεύτερο! Να μεταφερθεί δηλαδή στη μεγάλη οθόνη!

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Λ.Μ. Χρειάστηκαν κάπου τρία χρόνια για να το ολοκληρώσω. Ο χρόνος που είχα στη διάθεση μου για συγγραφή ήταν ελάχιστος. Η δουλειά μου δεν με άφηνε πολλές φορές να συγκεντρωθώ, όμως η τεράστια θέληση μου για να το ολοκληρώσω τελικά επικράτησε και τα κατάφερα!

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Λ.Μ. Θα ήθελα οι άνθρωποι να καταφέρουν τελικά να βρουν το φως, να φύγουν από το σκοτάδι και το φόβο και να βασιλέψει επιτέλους το καλό! Αν καταφέρει το βιβλίο μου να χαρίσει έστω και σε έναν άνθρωπο τη χαρά τότε θα είμαι και εγώ ικανοποιημένος!

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Λ.Μ. Έχω πολλούς αγαπημένους συγγραφείς και βιβλία! Ωστόσο ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο βιβλίο για εμένα είναι 'Ο γέρος και η θάλασσα' του Έρνεστ Χέμινγουεϊ ! Πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο συγγραφέα και ένα βιβλίο που σου δίνει κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες της ζωής!

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος, τί να αναμένουμε στο μέλλον από τoν συγγραφέα Λάζαρο Μωϋσίδη; Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

Λ.Μ. Όσον αφορά το μέλλον, θα συνεχίσω οπωσδήποτε να γράφω και να ταξιδεύω γεμίζοντας τις λευκές σελίδες του τετραδίου μου. Κατά τη γνώμη μου η συγγραφή δεν είναι κάτι απλό όπως επίσης και η σύλληψη μίας ιδέας! Ελπίζω να τα καταφέρω και σύντομα ένα καινούργιο μου βιβλίο να βρεθεί ξανά μέσα στα σπίτια των ανθρώπων! 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

Συνέντευξη με τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη Συνέντευξη με τον συγγραφέα Λάζαρο Μωυσίδη Reviewed by Dominica on Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.