ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ Εκμυστηρεύσεις τριών μεγάλων


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Η σημερινή βιβλιοπρόταση μου απευθύνεται σε εκείνους τους αναγνώσες που τους γοητεύει η πολιτική ζωή της χώρας. Ο λόγος για το βιβλίο με τίτλο:''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ Εκμυστηρεύσεις τριών μεγάλων''. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε τις εκμυστηρεύσεις-''εξομολογήσεις'' τριών εμβληματικών πολιτικών που κυριάρχησαν στον πολιτικό στίβο της χώρας καί άφησαν το σημάδι τους. Εμένα μου αρέσει το γεγονός ότι είναι τρείς ξεχωριστοί πολιτικοί,διαφορετικοί μεταξύ τους προερχόμενοι από τελείως αντίθετα πολιτικά κόμματα καί θέσεις. Να σημειώσω ότι το βιβλίο είναι γραμμένο από έναν διακεκριμένο δημοσιογράφο και συγγραφέα τον κύριο Γιάννη Μαρίνο που έχει πίσω του την δική του μεγάλη δημοσιογραφική πείρα καί ιστορία. Καλά σας αναγνώσματα.

Παρουσίαση

Πώς διαχειρίζεσαι γεγονότα, προσωπικές εκμυστηρεύσεις, συμπεριφορές εκτός πρωτοκόλλου, στιγμές αδυναμίας και χαλαρότητας, που όμως μαζί με τη δημόσια εικόνα ολοκληρώνουν πληρέστερα το πορτρέτο μεγάλων προσωπικοτήτων, την ύπαρξη και το έργο των οποίων καταγράφει η επίσημη ιστορία ως πρωταγωνιστών της ανθρώπινης περιπέτειας επί γης;
Ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου στην πολύχρονη δημοσιογραφική του διαδρομή ευτύχησε όχι μόνο να ζήσει από κοντά τον ελληνικό δημόσιο βίο των τελευταίων 60 χρόνων, αλλά και να συνδεθεί στενά με πολλές σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Τα όσα αξιομνημόνευτα αποκόμισε από την προσωπική σχέση μαζί τους, αν δεν καταγράφονταν, θα κατέληγαν ως μη συμβάντα. Συνεπώς, θα παρέμεναν άγνωστα για τους ενδιαφερομένους, και ιδιαίτερα για τους επίσημους βιογράφους τους, μολονότι μπορούν να συντελέσουν στην πληρέστερη κατανόηση των τριών σημαντικότερων πολιτικών ηγετών της ελληνικής μεταπολιτευτικής ιστορίας.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, για παράδειγμα, εξομολογείται ότι η πανίσχυρη Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με τον διάλογο. Αν ο διάλογος κάποτε τερματιστεί, κάτι τέτοιο θα σημάνει ή πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας σε όλες τις απαιτήσεις της Τουρκίας ή πόλεμο· ο Ανδρέας Παπανδρέου εκφράζει ξαφνικά τη λύπη του που δεν μπορεί να εφαρμόσει και η δική του κυβέρνηση την εξαιρετικά επιτυχημένη οικονομική πολιτική του ομολόγου του στην Πορτογαλία, πρωθυπουργού Καβάκο Σίλβα, επειδή εκείνη είναι δεξιά ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι αριστερή· ο Χαρίλαος Φλωράκης αποκαλύπτει με ποιο συνταγματικά ανεκτό τρόπο θα εμπόδιζε τις συντεχνιακές απεργίες, οσάκις παραλύουν την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και ταλαιπωρούν τους αδύναμους κυρίως πολίτες. Πρόκειται για κάποιες από τις πολλές εκμυστηρεύσεις τους στον συγγραφέα-δημοσιογράφο Γιάννη Μαρίνο, ο οποίος έκρινε ότι επιβαλλόταν να τις φέρει στη δημοσιότητα για μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση των τριών αυτών σπουδαίων πολιτικών. 


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΠΑΤΑΚΗ
    
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ Εκμυστηρεύσεις τριών μεγάλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ Εκμυστηρεύσεις τριών μεγάλων Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.