Στο τικ τακ του ρολογιού




Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Aπό μικρή κιόλας ηλικία όλοι μας μαθαίνουμε να λέμε τι ώρα είναι καί να προγραμματίζουμε τις ασχολίες μας βάσει αυτής. Η σημερινή μου παιδική βιβλιοπρόταση αφορά το παραμύθι με τίτλο ''Στο τικ τακ του ρολογιού''.
   Ένα βιβλίο γραμμένο με έξυπνο καί διασκεδαστικό τρόπο που θα αφήσει ευχαριστημένους τους μικρούς κι όχι μόνο βιβλιόφιλους.
    Η ιστορία του αναφέρεται στην σχέση σχεδόν εξάρτησης του ανθρώπου με την ώρα. Δεν είναι κακό να μπορούμε να ακολουθούμε ένα καλό πρόγραμμα στην καθημερινή μας ζωή καί να δείξουμε την αξία της σωστής διαχείρισης του χρόνου μας στα μικρά παιδιά αλλά θα πρέπει κάποιες φορές να ζούμε πιο ανέμελα καί χαρούμενα.
   Άν λοιπόν θέλετε να περάσετε δημιουργικά κι ωραία την ώρα σας μαζί με τα μικρά σας καί ταυτόχρονα  να τους μιλήσετε για την συνέπεια στον χρόνο μας αλλά καί για την αξία του ελεύθερου χρόνου είναι μία πολύ καλή πρόταση.
   Τώρα που κοντεύουν να κλείσουν τα σχολεία για καλοκαίρι,προμηθευτείτε πολλά κι καλά παιδικά βιβλία όπως αυτό. Τα μικρά σας σίγουρα θα το χαρούν.
                                                 Καλά σας αναγνώσματα.

                                                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ
– «Να μάθεις την ώρα, για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου, Κωστή», είπε ο μπαμπάς μου. Αλλά δεν είχα ιδέα πώς να... προγραμματίσω τον χρόνο!
Δεν κατάλαβα καν τι σημαίνει αυτό! Είχε έρθει η ώρα να μάθω την ώρα!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Κωστή που άρχισε να ακολουθεί τους δείκτες του ρολογιού σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει αν ο χρόνος μάς κυνηγάει ή τον... κυνηγάμε. Αν αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν αργά, ή γρήγορα πρέπει να πάμε!


Ένα βιβλίο για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, για τις υποχρεώσεις και για την ανεμελιά.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:  Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Βανέσσα Ιωάννου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Στο τικ τακ του ρολογιού Στο τικ τακ του ρολογιού Reviewed by Dominica on Ιουνίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.