Αγαπάς τον εαυτό σου;



                                                         Αγαπάς τον εαυτό σου;

                                      Γράφει η συγγραφέας κυρία Άντα Αντρέου

   Άν ρωτούσες κάποιον τώρα αν αγαπάει τον εαυτό του θα έλεγε ναί. Ωστόσο ξέρουμε συνειδητά να τον αγαπάμε;
  Ο αγώνας για την διεκδίκηση της αγάπης του εαυτού μας είναι δύσκολος. Παίρνει χρόνια για να καταλάβεις τι είσαι, τι θέλεις, τι ονειρεύεσαι και τι λάθη έχεις κάνει. Δεν μπορείς να δηλώσεις με ευκολία «ναί αγαπώ αυτό που είμαι».
    Όλοι εμείς ζούμε σκοτεινές στιγμές στην ζωή μας και ο καθένας επιλέγει να τις ξεπεράσει με τον δικό του τρόπο. Το θέμα όμως είναι το αποτέλεσμα. Θα φτάσουν όλοι στο σωστό προορισμό ή αυτός ο τρόπος θα τους οδηγήσει στην προσθήκη ενός ακόμη λάθους στην λίστα τους;
   Κάποτε στο τρένο για Χαλκίδα άκουγα δυο γυναίκες να μιλάνε για τον έρωτα. Η μία είχε πει στην άλλη βλέποντας την φωτογραφία του συντρόφου της: «Είδες πόσο ομορφαίνει ο άνθρωπος όταν ερωτεύεται;». Ήταν το πιο αληθινό πράγμα που είχα ακούσει ποτέ. Ο έρωτας μας ομορφαίνει, μας κάνει να χάνουμε τον έλεγχο. 
   Σε αυτό το σημείο θα επιστρέψω στο βασικό μας θέμα. Άν αγαπάμε τον εαυτό μας.Προτού ερωτευτείς κάποιον/α,θα πρέπει να έχεις ερωτευτεί εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Άν δεν γνωρίζεις ποιος είσαι,ίσως χαθείς σε μια απερχόμενη σχέση που θα σε φέρει αντιμέτωπο με ακόμα ένα στραβοπάτημα το οποίο θα σου κοστίσει εσωτερικά. Θα μεγαλώσει τις πληγές σου, θα σου πάρει περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν και θα κλειστείς στο καβούκι σου. 
   Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως μόνο ο έρωτας θα τους κάνει ευτυχισμένους. Μόνοι ορίζουμε την ζωή μας, μόνοι παίρνουμε τις σημαντικότερες αποφάσεις μας και μόνοι θέτουμε στόχους για ένα καλύτερο μέλλον. 
    Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι φοβούνται την μοναξιά. Μέσα από αυτήν διδάσκεσαι την αξία σου, μαθαίνεις ποιος είσαι και τι οραματίζεσαι πραγματικά για το μέλλον σου. Τοποθετεί τον εαυτό μας στις σωστές βάσεις και μας προστατεύει από ανούσια λάθη που θα ανάλωναν την ενέργεια μας. 
    Και όλα αυτά είναι η σημασία της αγάπης για τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος και ερωτευμένος με κάποιον άλλον,αν δεν είσαι εσύ ο ίδιος μαζί σου. 
   Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης και η Άντα Αλιβιζάτου αυτό κατάφεραν. Μετά από ένα σκοτεινό παρελθόν καί μια περίοδο μοναχικότητας κατέληξαν στον σωστό άνθρωπο γι’ αυτούς. Επέλεξαν ο καθένας τον δικό του τρόπο να ζήσει την μοναχικότητα του καί εντέλει οδηγήθηκαν στο σωστό αποτέλεσμα καί σαν ολοκληρωμένοι άνθρωποι βρήκαν το άλλο απαραίτητο κομμάτι που θα τους γέμιζε. Αυτό που τους άξιζε για να φτάσει η ευτυχία τους στην κορύφωση μαζί με τα όνειρα τους. 

Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)
Αγαπάς τον εαυτό σου; Αγαπάς τον εαυτό σου; Reviewed by Dominica on Ιουνίου 02, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.