Η ΑΛΥΣΙΔΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Θυμάστε εκείνο το παιχνίδι που συνηθίζαμε να παίζουμε στο σχολείο που βασιζόταν σε αποστολή γραμμάτων αναμεταξύ μας,τα οποία περιείχαν ένα κείμενο με οδηγίες που έπρεπε να ακολουθήσουμε,αλλιώς θα υπήρχαν ''άσχημες'' συνέπειες; Ε,λοιπόν ξεχάστε το!
    Ο συγγραφέας κύριος Adrian McKinty στο βιβλίο του με τίτλο ''Η ΑΛΥΣΙΔΑ'' μας δίνει μία διαφορετική εκδοχή αυτού του παιχνιδιού,που κάθε άλλο παρά αθώα μπορεί να θεωρηθεί. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό ψυχολογικό θρίλερ που θα μας θέσει σε εγρήγορση καί θα μας φέρει αντιμέτωπους με μύχιους φόβους καί σκέψεις για το μέχρι που είμαστε ικανοί να φτάσουμε για να πρστατέψουμε αγαπημένα μας πρόσωπα.
    Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου ένιωσα ποικίλα συναισθήματα,από απόγνωση καί φόβο μέχρι ανακούφιση. Αναρωτήθηκα βέβαια,αν η ηθική έχει τελικά κάποια θέση,όταν απειλούνται πρόσωπα που αγαπάμε καί πρέπει να κάνουμε τα πάντα,για να διασφαλίσουμε την σωματική καί ψυχικής τους ακεραιότητα. Η αγωνία καί ο τρόμος θα χτυπήσουν κόκκινο καί δεν πρόκειται να ησυχάσουμε μέχρι το τέλος του βιβλίου.
    Η γραφή του βιβλίου πολύ καλή καί προσιτή για τον αναγνώστη,δεν κουράζει καθόλου. Επιπλέον,βοηθάει ακόμα περισσότερο σε συνδυασμό με την ευφυέστατη ιστορία του. Οι εξελίξεις καταιγιστικές σαν ένας χείμαρρος που τρέχει με ορμή καί μας παρασύρει στην δίνη του. Σίγουρα θα μείνει στην μνήμη σας για καιρό σαν ένας πολύ έντονος καί κακός εφιάλτης.
    Η υπόθεσή του δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές στην λύση του μυστηρίου καί εκεί που θα νομίζουμε ότι όλα τελείωσαν,θα έρχεται η μεγάλη ανατροπή.
    Βρήκα επίσης πολύ καλή την σκιαγράφηση των ηρώων από τον συγγραφέα. Άλλους τους δίνει πιο αμβλητικούς καί χαμένους στον πόνο τους καί άλλους πιο οξυδερκείς καί αποφασισμένους να φτάσουν μέχρι τέλους. Για μένα ήταν απαραίτητη αυτή η διαφοροποίηση στους χαρακτήρες ώστε να δοθεί ένα πιο δραματικό ύφος στην ιστορία καί ταυτόχρονα να έχουμε πιο γρήγορη ροή στην εξέλιξη των καταστάσεων.
    Έχουμε εν ολίγοις ένα βιβλίο το οποίο δεν θα σας αφήσει να το αφήσετε κι ούτε θα πλήξετε ένα δευτερόλεπτο.
    Πιστεύω ότι οι μυημένοι στις ιστορίες τρόμου θα το λατρέψουν κι όσοι μέχρι στιγμής δεν διάβαζαν τέτοιου είδους βιβλία,μετά την ανάγνωσή του,θα γίνουν φανατικοί του είδους.
     Αναζητήστε το. Αξίζει να διαβαστεί.
                                             Καλές σας ανατριχιαστικές αναγνώσεις!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η μέρα ξεκινά όπως όλες οι άλλες. Η Ρέιτσελ αφήνει την κόρη της, Κάιλι, στη στάση του λεωφορείου και φεύγει για τη δουλειά της. Το τηλεφώνημα από έναν άγνωστο αριθμό όμως θα ανατρέψει τα πάντα. Η γυναίκα από την άλλη άκρη της γραμμής πληροφορεί τη Ρέιτσελ ότι η Κάιλι βρίσκεται δεμένη και φιμωμένη στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της, και ότι ο μόνος τρόπος για να την ξαναδεί είναι να απαγάγει και η ίδια ένα άλλο παιδί. Η γυναίκα στο τηλέφωνο είναι μητέρα και ο γιος της έχει απαχθεί, και αν η Ρέιτσελ δεν κάνει αυτό που της ζητείται, τότε το αγόρι θα πεθάνει - το ίδιο και η Κάιλι.
Τώρα η Ρέιτσελ είναι μέρος της ΑΛΥΣΙΔΑΣ, μιας τρομακτικής οργάνωσης που μετατρέπει τους γονείς από θύματα σε θύτες και ταυτόχρονα επιτρέπει σε κάποιον να κερδίσει πολλά χρήματα. Η Ρέιτσελ είναι μια απλή, καθημερινή γυναίκα, ωστόσο τις επόμενες μέρες οι καταστάσεις θα την ωθήσουν πολύ πέρα από τα όριά της. Θα υποχρεωθεί σε απίστευτες ηθικές επιλογές και σε φρικτές, παράλογες πράξεις. Η ΑΛΥΣΙΔΑ είναι αδίστακτη, τρομακτική και ανώνυμη. Οι κανόνες είναι απλοί: βρες τα χρήματα, βρες το επόμενο θύμα, κάνε το ασύλληπτο έγκλημα που δεν είχες φανταστεί πως ήσουν ικανός να διαπράξεις μόλις είκοσι τέσσερις ώρες πριν.
Αυτό που οι εγκέφαλοι της ΑΛΥΣΙΔΑΣ γνωρίζουν καλά είναι ότι οι γονείς θα κάνουν τα πάντα για τα παιδιά τους. Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι ότι τελικά θα συναντήσουν έναν ικανό αντίπαλο. Η Ρέιτσελ είναι ευφυής και αποφασισμένη να βρεθεί στην πλευρά των νικητών.

Θα είναι τελικά αυτή που θα σπάσει την ΑΛΥΣΙΔΑ;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ADRIAN McKINTY

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE CHAIN

METΑΦΡΑΣΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΕΝΙΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: EΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
   
    
Η ΑΛΥΣΙΔΑ Η ΑΛΥΣΙΔΑ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.