ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Μία πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπρόταση για τους λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας έχω σήμερα. Πρόκειται για το βιβλίο ''ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ'',που αποτελείται από 33 δυστοπικά διηγήματα επιστημονικής φαντασίας καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις I-write.
   Είναι ένα συλλογικό έργο που υπόσχεται να σας κρατήσει καλή συντροφιά κατά την διάρκεια της ανάγνωσής του. 33 Έλληνες ταλαντούχοι συγγραφείς του φανταστικού ένωσαν τις δυνάμεις τους καί έχουμε στα χέρια μας αυτό το βιβλίο. Καταλαβαίνετε εύλογα ότι δεν μπορώ να σας μιλήσω για κάθε διήγημα ξεχωριστά,αλλά θα σας δώσω ένα γενικότερο πλαίσιο,πάνω στο οποίο στηρίζονται όλα τα κείμενα που περιέχονται στο βιβλίο.
   Άραγε πώς θα είναι η ζωή μας μετά την αποκάλυψη; Τί θα συμβαίνει γύρω μας; Πόσοι από εμάς θα έχουν επιβιώσει καί ποιές εντέλει οι συνθήκες της ζωής μας; Σε αυτά τα ερωτήματα κλήθηκαν να απαντήσουν οι συγγραφεις μέσω των διηγημάτων τους.
    Τα διηγήματα είναι μκρά σε έκταση,περιεκτικά από άποψη υπόθεσης καί καθόλου κουραστικά. Είναι καλογραμμένα με ωραίο λόγο καί σύγχρονη,οικεία γλώσσα,κάτι το οποίο τα καθιστά ευανάγνωστα κι ευχάριστα για αυτούς που θα επιθυμήσουν να τα διαβάσουν.
    Το καλό με αυτό το βιβλίο είναι ότι θα έρθουμε σε επαφή καί θα γνωρίσουμε την γραφή πολλών συγγραφέων καί να ξεχωρίσουμε ποιοί μας ήταν πιο αρεστοί,όπως καί τα διηγήματά τους. Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς θα έχετε κάποια πιο αγαπημένα ανάμεσα στα τόσα,όπως άλλωστε κι εγώ.
    Μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε αρκετή δόση φαντασίας,τρόμου καί περιπέτειας καί θα θέλετε κι εσείς να μπείτε στον κόσμο των πρωταγωνιστών. Άν λοιπόν είστε λάτρεις του είδους,δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το βιβλίο καί να το διαβάσετε. Εγώ σας το προτείνω ακόμα καί για δώρο στους δικούς σας ανθρώπους τώρα στις γιορτές.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

3 3  Δ Υ Σ Τ Ο Π Ι Κ Α   Δ Ι Η Γ Η Μ Α Τ Α

Η   Ζ Ω Η   Μ Ε Τ Α   Τ Η Ν   Α Π Ο Κ Α Λ Υ Ψ Η

Η Ουτοπία αναφέρεται σε κάποιον παράδεισο. Η Δυστοπία μιλάει για έναν προ πολλού νεκρό παράδεισο! Μία καθημερινότητα που δεν θα επιστρέψει ποτέ στην κανονικότητα και μας αποκαλύπτει το απόλυτο τέλος. Η Ανθρωπότητα είναι πια συνηθισμένη σε μία τέτοια εκδοχή, αφού οτιδήποτε γνωρίζουμε είναι χωρισμένο σε κύκλους που περιέχουν αρχή, μέση και τέλος. Οι ιστορικές περίοδοι, οι λογοτεχνικές περίοδοι, ακόμα και η ίδια η ζωή, αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα. Τα προηγούμενα προεξοφλούν την ύπαρξη μιας ημερομηνίας λήξης. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι νιώθουμε διαχρονικά μία ανεξήγητη ανάγκη να εστιάζουμε πάντα στο υπέρτατο τέλος, στην ολοκλήρωση του κόσμου, όπως τον γνωρίζουμε. Συνάμα, μας απασχολεί και το τι θα συμβεί μετά από μία τέτοια ολοκληρωτική καταστροφή.

Τελικά πόσο καταστροφικές μπορεί να είναι οι συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος για το ανθρώπινο είδος; Πόσοι θα καταφέρουν να επιβιώσουν; Και πώς θα διαμορφωθεί στη συνέχεια η ζωή, για μία ανθρωπότητα που θα κληθεί να ζήσει σε έναν αφιλόξενο και σχεδόν κατεστραμμένο πλανήτη;


Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργική ομάδα του iWrite καi η ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Αναζήτησης, Mindhack.gr, πρωτοστάτησαν στη διενέργεια ενός πρωτότυπου λογοτεχνικού διαγωνισμού με τίτλο “Δυστοπία και Μετα-αποκαλυπτική ζωή”. Τα καλύτερα διηγήματα που λάβαμε, αξιολογήσαμε και επιμεληθήκαμε, κοσμούν τον τόμο που κρατάτε στα χέρια σας.

Συμμετέχουν με κείμενά τους οι: Σοφία Αθανασοπούλου, Έλενα Αυγουστάτου, Παναγιώτης Βάβαλος, Τζωρτζέλα Βρανά, Έμιλυ Γερολατσίτη, Βασίλης Καλαμούτσος, Ιωάννης Πέτρος Καπερναράκος, Χρήστος Καρούλης, Ηλίας Καρπώνης, Χρίστος Κουτσοτάσιος, Χαρά Κωστοπούλου, Ευτυχία Λάνδρου, Βαγγέλης Μαγγανάς, Μαγδαληνή Ματσούκα, Στυλιανός Μαυράκης, Ισίδωρος Μαυρογεωργής, ΠαντελήςΜαυρομμάτης, Ιωάννα Μητσοπούλου, Χρήστος Μπαχτσεβανίδης, Άννα Ναζαριάν, Νίκος Παττάς, Μαρίνα Πλοτνικώφ, Ιάκωβος Χατζηγιακουμής, Κωνσταντία Χατζησάββα, Μασούντ-Αναστάσιος Σαμπάρ, Χριστίνα Παλαβούζη, Μανώλης Παλαβούζης, Αχιλλέας Παπαναγιώτου, Μαρίνος Πολίτης, Μάρω Σαμαρά, Εβίτα Σπέντζου, Μαριάμ Συρεγγέλα, Αγγελική Χαγιάννη.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: I-write publications.gr
     
ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.