ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ - ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ -Εκδόσεις ΚάκτοςΌσα είπαν οι Αρχαίοι Έλληνες περί ψυχής


Τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες για την ψυχή; Πώς συνελάμβαναν την ύπαρξή της; Ποια ήταν η δημιουργία και η σύστασή της; Τη θεωρούσαν θνητή ή αθάνατη; Ποια ήταν η τύχη της μετά θάνατον; Μεταβαίνει η ψυχή, μετά θάνατον, σε άλλα σώματα, και, αν ναι, σε σώματα ανθρώπων ή σε σώματα ζώων; Το βιβλίο αυτό περιέχει μια εκτενή ανθολόγηση των ιδεών της ελληνικής αρχαιότητας σχετικά με την έννοια της ψυχής, μια έννοια που, μαζί με εκείνη του θεού, κυριάρχησε στην αρχαία φιλοσοφία και είναι από τις λεπτότερες και υψηλότερες που συνέλαβε η ανθρώπινη σκέψη. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν στην ψυχή δίνονται όπως αυτές καταγράφονται στα κείμενα της αρχαίας γραμματείας σε μια μακρά εξελικτική πορεία δεκατριών περίπου αιώνων (8ος π.Χ. - 5ος μ.Χ.).

ISBN: 9789603823575
ΤΙΜΗ: 14, 84 με ΦΠΑ
ΑΘΗΝΑ: 2020
Όσα είπαν οι Αρχαίοι Έλληνες περί ελευθερίαςΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ελευθερία, περισσότερο από νοητική σύλληψη ή θεμέλιο ατομικών πεποιθήσεων, είναι το βίωμα ενός λαού και ενός πολιτισμού που στον τόπο τους φανερώθηκε και διατυπώθηκε για πρώτη φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ως αξιακό αίτημα.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ της αρχαίας Ελλάδας είναι, πρώτα και πάνω απ’ όλα, η ιστορία ενός ανυποχώρητου αγώνα για την ελευθερία. Για την εθνική ελευθερία, για την πολιτική και κοινωνική ελευθερία, για την ελευθερία του πνεύματος και της συνείδησης, για την ελευθερία της βούλησης. Παράλληλα και αυτονόητα, είναι ένας διαρκής αγώνας ενάντια στην ξένη επιβουλή, στον εσωτερικό δυνάστη, αλλά και στα πάθη, τον φόβο, τις αδυναμίες, την απατηλή δοξασία, την πρόληψη. Ένας αγώνας ενάντια σε κάθε είδους δουλεία.

ISBN: 9789603828402
ΤΙΜΗ: 14, 84 με ΦΠΑ
ΑΘΗΝΑ: 2020Όσα είπαν οι Αρχαίοι Έλληνες περί θεού
Τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες για τον Θεό; Πώς συνελάμβαναν την ύπαρξή του – ή πώς την αρνούνταν; Ποιος ήταν ο χαρακτήρας και οι ιδιότητες των θεών της λαϊκής θρησκείας και ποια αντίληψη διαμόρφωσε ο φιλοσοφικός και θεολογικός στοχασμός για το ανώτατο ον; Το βιβλίο αυτό περιέχει μια εκτενή ανθολόγηση των ιδεών της ελληνικής αρχαιότητας σχετικά με μια έννοια από τις λεπτότερες και υψηλότερες που συνέλαβε η ανθρώπινη σκέψη, όπως αυτές καταγράφονται στα έργα της αρχαίας γραμματείας και αποδίδουν το θρησκευτικό βίωμα του ελληνικού λαού σε μια μακρά εξελικτική πορεία δεκατριών περίπου αιώνων (8ος π.Χ. - 5ος μ.Χ.).

ISBN: 9789603828396
ΤΙΜΗ: 14, 84 με ΦΠΑ
ΑΘΗΝΑ: 2020


LOGO_KAKTOS.jpg ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ, Πανεπιστημίου 46, τηλ.: 210 3840524, www.kaktos.gr,

                              Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!
ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ - ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ -Εκδόσεις Κάκτος ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ - ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ -Εκδόσεις Κάκτος Reviewed by Dominica on Ιουλίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.