Ο μικρός νυχτόγατος


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Φτάσαμε αισιώς στον τρίτο καί τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Για να ξεκινήσει,λοιπόν,γλυκά ο Αύγουστος διάβασα καί σας παρουσιάζω ένα νέο παιδικό βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη. Πρόκειται για το παραμύθι της συγγραφέως κυρίας Σόνιας Ντανόφσκι,με τίτλο ''Ο μικρός νυχτόγατος''. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών καί άνω.
   Όπως εμείς οι ενήλικες,έτσι καί τα μικρά παιδιά αποζητούν να λαμβάνουν χρήσιμες γνώσεις καί διδαχές μέσα από τα βιβλία που διαβάζουν. Οι ιστορίες καί τα μηνύματα που ''εκπέμπουν'' βοηθούν κατά πολύ στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των μικρών βιβλιόφιλων,καθώς καί στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας καί σκέψης.
  Στο παρόν βιβλίο η συγγραφέας έχει σκοπό να διδάξει στα μικρά παιδιά την αξία της αλληλεγγύης καί της προσφοράς τόσο στον συνάνθρωπο,όσο καί στην κοινωνία στο σύνολό της,μα καί την αγάπη μας για τα ζώα. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά πως τα ζώα χρειάζονται προστασία,αγάπη καί φροντίδα σαν τους ανθρώπους. Τα ζώα αγαπούν ανιδιοτελώς καί παραμένουν πάντα πιστοί μας σύντροφοι. Αν μπορείτε να υιοθετήσετε ένα ζωάκι,κάντε το. Να ξέρετε πως καί οι ειδικοί το προτείνουν,αν υπάρχουν μικρά παιδιά σε μία οικογένεια.
   Τα θετικά στοιχεία του βιβλίου (αρνητικά δεν υπάρχουν) είναι η στρωτή γραφή της συγγραφέως,η απλή γλώσσα,το οικείο λεξιλόγιο,καθώς καί η πολύ όμορφη εικονογράφηση που κοσμεί εσωτερικά τις σελίδες του. Μία πρώτη γεύση για τις εικόνες,μάλιστα,μπορείτε να πάρετε από το εξώφυλλο καί το οπισθόφυλλο του βιβλίου.
   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Πάντα να επιλέγετε ποιοτικά βιβλία για τα παιδιά σας καί να αφιερώνετε κάποιον από τον χρόνο σας για να τα διαβάζετε παρέα.
                                                                Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                        ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο μικρός Αντώνης αποφασίζει να χαρίσει όλα τα χνουδωτά ζωάκια του, ακόμα και τον αγαπημένο του γατούλη, για να μαζέψει χρήματα για τα αδέσποτα ζώα. Η μαμά του είναι πολύ περήφανη για κείνον. Όμως ο Αντώνης νιώθει ότι του λείπουν τα παιχνίδια του. Τότε εκείνη του χαρίζει τον δικό της παλιό χνουδωτό γατούλη, τον Μόντυ. Ο Αντώνης τον φροντίζει με μεγάλη αφοσίωση και η μαμά του του κάνει ένα δώρο που δε φανταζόταν ποτέ…

Μια βαθιά τρυφερή ιστορία, που θα συγκινήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις των ζώων. Μια ιστορία για την ανιδιοτελή προσφορά, για την χαρά της αλληλεγγύης, για την αγάπη μας προς τα ζώα,  που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΣΟΝΙΑ ΝΤΑΝΟΦΣΚΙ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ
Ο μικρός νυχτόγατος Ο μικρός νυχτόγατος Reviewed by Dominica on Αυγούστου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.