Το κρυμμένο χαμόγελο

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Είναι ανεκτίμητης αξίας θησαυροί που πρέπει να τα αγαπάμε καί να τα προστατεύουμε σαν τα μάτια μας. Εκτιμώ,επικροτώ καί στηρίζω όποια προσπάθεια γίνεται με ανιδιοτέλεια με σκοπό την ενίσχυση ιδρυμάτων καί άλλων οργανισμών που λειτουργούν για την βοήθεια καί προστασία των παιδιών καί των δικαιωμάτων τους. Είθε ανάλογες πράξεις να γίνονται παράδειγμα καί για άλλους. Άν θυμάστε,πριν από λίγο καιρό,σας είχα μιλήσει για την συνεργασία ανάμεσα στις εκδόσεις Γράφημα καί ''Το χαμόγελο του παιδιού''. 

   Σήμερα,λοιπόν,έχω την χαρά να σας παρουσιάζω το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τίτλο ''Το κρυμμένο χαμόγελο'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα καί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των αντιτύπων θα δοθεί ως στήριξη στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί εδώ καί 25 χρόνια ''Το χαμόγελο του παιδιού''. Μέσα στις σελίδες του θα βρούμε μία περιεκτική κι άκρως ουσιαστική ιστορία που η όμορφη,πολύχρωμη εικονογράφηση της κυρίας Μαριάννας Φραγκούλη την καθιστά ζωντανή κι ευχάριστη στα μάτια τόσο των μικρών,όσο καί των μεγάλων βιβλιόφιλων. Μία ιστορία που μας μιλάει για την αξία του χαμόγελου στην ζωή μας,το πόσο μουντή κι άγχρωμη είναι όταν εκείνο -για τον οποιοδήποτε λόγο- απουσιάζει,τι πρέπει να κάνουμε για να το επαναφέρουμε στη ζωή μας καί πως εντέλει οφείλουμε να το διαφυλάξουμε για πάντα. Γιατί μπορεί να έχει κρυφτεί καί να μοιάζει χαμένο αλλά είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας. Αρκεί να θέλουμε να το κάνουμε! Ο λόγος της συγγραφέως είναι απλός καί κατανοητός,οι προτάσεις μικρές καί το λεξιλόγιο προσεγμένο καί κατανοητό στις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται.

  Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Ακόμη κι αν δεν έχετε δικά σας παιδιά,προμηθευτείτε το καί προσφέρετέ το ως δώρο σε κάποιο παιδί του περίγυρού σας. Καί βοηθάτε με αυτήν σας την κίνηση καί χαρίζετε ένα εξαιρετικό δώρο σε ένα παιδί. 

                                                             Καλά σας αναγνώσματα!


Υ.Γ. ΔΩΡΟ η αφήγηση της ιστορίας σε QR code από τον ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


«Το Κρυμμένο Χαμόγελο» είναι μία ιστορία που ζεσταίνει τις καρδιές των μικρών και μεγάλων αναγνωστών και μεταδίδει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δύναμη και τη θέληση ενός παιδιού που είναι ικανή να μεταμορφώσει μία κοινωνία.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, καλλιεργεί αισθήματα ελπίδας και καταφέρνει

να αποτυπώσει περίτεχνα την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων που αγωνίζονται και δεν γυρνούν την πλάτη σε όσους έχουν χάσει το χαμόγελό τους.

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον 10χρονο ιδρυτή του οργανισμού, Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος, από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια, συνεχίζοντας να προσφέρει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του. Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο.

Επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Όπως μεταδόθηκε το χαμόγελο του ήρωα της ιστορίας, έτσι και το χαμόγελο του 10χρονου Ανδρέα ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 25 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να φωτίζει τα πρόσωπα των παιδιών που το έχουν ανάγκη.

Γιατί, όπως αναφέρει και ο ταξιδιώτης της ιστορίας: «να θυμάσαι ότι κανείς δεν ξέρει από πού ξεκινά και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα χαμόγελο».

Η διαδρομή αυτή όμως δεν έχει τέλος, χάρη στις πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς των ανθρώπων που παραμένουν πιστοί στο όραμα του μικρού Ανδρέα και μοιράζονται ένα κοινό στόχο, να μην υπάρχουν κρυμμένα χαμόγελα στη δική μας πολιτεία!

Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ


Ακούστε εδώ τα δύο τραγούδια που θα βρείτε μέσα στο βιβλίο: https://youtu.be/6PJoqo8eJxM & https://youtu.be/ftspKpF7M08












Το κρυμμένο χαμόγελο Το κρυμμένο χαμόγελο Reviewed by Dominica on Απριλίου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.