ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ


                        (Τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας ανήκουν στον συγγραφέα)

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Οι συγγραφείς Δημήτρης Βαγενάς καί Χρύσα Παναγοπούλου συγγράφουν από κοινού ένα ενδιαφέρον καί ιδιαίτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί καί δύναται να πείσει ακόμη κι εκείνους/ες που δεν αρέσκονται να διαβάζουν ανάλογα μυθιστορήματα. Ο τίτλος του ''Το ματωμένο μυστικό των μονών παπουτσιών'' αρκεί για να μας προϊδεάσει για το τι μέλλει να συναντήσουμε μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Ποιο,άραγε,αυτό το μυστικό που κρύβεται πίσω από τα ματωμένα μονά παπούτσια; Υπάρχει κάποιος/α που θα αντισταθεί καί δεν θα θελήσει να μάθει; Ποιος είναι πίσω απ΄όλα αυτά; 
   ''«Οι νεκροί δεν περιμένουν, ξύπνα!» ο χώρος μύριζε μούχλα και έσταζε από υγρασία το ταβάνι και οι τοίχοι. Του ήταν αδύνατο να ανοίξει τα ραμμένα, με χοντρή κλωστή πλεξίματος, μάτια. Ήταν ναρκωμένος αλλά συνερχόταν σιγά σιγά. Η φωνή που του μίλησε ακούστηκε απαλή σαν ψίθυρος. Δεν καταλάβαινε αν ανήκε σε άντρα, ή σε γυναίκα. Άρχισε να σέρνεται σπασμωδικά στο πάτωμα σαν ερπετό. Τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα. «Βοήθεια» φώναξε με όλη του τη δύναμη. «Δε σε ακούει κανείς, ευτυχισμένο Χαλλογουίν». Ύστερα σιωπή. Άκουσε τη βαριά πόρτα απέναντι του να κλειδώνει και έμεινε μόνος στο σκοτάδι." (Περίληψη οπισθοφύλλου)
  Συνεχόμενη δράση,γρήγορες εναλλαγές σκηνικών,ρεαλιστικοί διάλογοι ανάμεσα στα πρόσωπα της ιστορίας,σφιχτοδεμένη πλοκή καί αρκετή δόση μυστηρίου σε συνδυασμό με το αίσθημα του τρόμου είναι μερικά από τα θετικά στοιχεία του βιβλίου. Έχοντας διαβάσει αρκετά έργα του συγγραφέα Δημήτρη Βαγενά θεωρώ πως μπόρεσα να διακρίνω το δικό του ύφος γραφής καί παράλληλα να μείνω ικανοποιημένη κι από την γραφή της συγγραφέως Χρύσας Παναγοπούλου. 
   Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου πέρασε αρκετή ώρα ώστε να πάψω να σκέφτομαι την υπόθεσή του. Οι συγγραφείς έχουν προσεγγίσει με αρκετή μαεστρία τον ψυχισμό όλων των ηρώων καί δη του ενόχου. Ειδικά ο επίλογός του είναι ο πιο ιδανικός. Με έκανε να φαντάζομαι διάφορα πιθανά σενάρια ως προς το μέλλον της ιστορίας των ηρώων καί γιατί όχι να μην υπάρξει συνέχεια καί σε ένα επόμενο βιβλίο. Δεν νομίζω πως θα άλλαζα κάτι στην πλοκή πέρα από κάποια σημεία στην επιμέλεια του κειμένου. Άν σας κέντρισε το ενδιαφέρον,μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συγγραφέα.
                                                              Καλά σας αναγνώσματα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ & ΧΡΥΣΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ένωση Ανεξάρτητων Συγγραφέων (ΕΝ.Α.Σ.)








ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΟΝΩΝ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 09, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.