ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ Ο Μ. ΝΑΠΟΛΕΩΝ; - ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ

 


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ

 

ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ Ο Μ. ΝΑΠΟΛΕΩΝ;

 

 

Το μικρό αυτό πόνημα ερευνά –με βάση το αρχειακό υλικό της Γένοβας, αλλά και ιστορικά κείμενα του 17ου, του 18ου, του 19ου και του 20ού αιώνα– το ενδεχόμενο των ελληνικών ριζών (εκ μέρους του πατρός του) του Βοναπάρτη. Προέρχεται η οικογένειά του από τη Μάνη; Υπάρχει σχέση με την αυτοκρατορική ρίζα των Κομνηνών από την Τραπεζούντα; Ποια γενικώς ήταν η επίδραση του ελληνικού στοιχείου στην προσωπικότητα του Μ. Ναπολέοντα, ο οποίος θαύμαζε τον Μ. Αλέξανδρο και τους Έλληνες φιλοσόφους κι ονειρευόταν να ελευθερώσει την Ελλάδα από τους Τούρκους; Τι γνωρίζουμε για τη σχέση του με τους Στεφανόπουλους από τη Μάνη; Αυτά κι άλλα πολλά ακτινογραφούνται στο βιβλίο του Δ. Δαββέτα, έτσι ώστε να φέρουν στο φως τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την προσωπικότητα του μεγάλου στρατηλάτη.

 

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:


Ο Δημοσθένης Δαββέτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτωρ Αισθητικής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Διδάσκει στο IESA στο Παρίσι. Έχει διδάξει Φιλοσοφία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Strate Collège και στο Créapole στο Παρίσι. Έχει παραδώσει σεμινάρια Φιλοσοφίας της Τέχνης στο École des Beaux-Arts (Παρίσι), σεμινάρια φιλοσοφίας και μοντέρνας τέχνης στο Paris IV (Παρίσι) και Φιλοσοφία Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Συχνά, δίνει διαλέξεις σε σχολές τέχνης και πανεπιστήμια.


Ποιητής και συγγραφέας, ζωγράφος και εικαστικός, γράφει ήδη από το 1982 σχετικά άρθρα και δοκίμια στα περιοδικά Art ForumArt in AmericaArt StudioBeaux Arts MagazineGalleries MagazineParkett Risk, και στις εφημερίδες LibérationFigaro & Les Échos.


Πλήθος βιβλίων του έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα εικαστικά του έργα έχουν εκτεθεί σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα. Το 2014 παρουσιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του στο Maison Européenne de la Photographie, στο Παρίσι, ενώ το 2017 συμμετείχε δύο φορές σε εκθέσεις στην πόλη Hangzhou στην Κίνα.


Ακόμη, είναι πολιτικός σχολιαστής και αναλυτής, στην τηλεόραση και στον έντυπο Τύπο. Διατηρεί εβδομαδιαίες στήλες στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.demosthenesdavvetas.com.



ΚΛΙΚ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

ISBN978-960-382-110-6

Τιμή: 7,42 με ΦΠΑ

Σελίδες: 114




Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ Ο Μ. ΝΑΠΟΛΕΩΝ; - ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ Ο Μ. ΝΑΠΟΛΕΩΝ; - ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.