Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας,η πιο σωστά η πένα του,έχει μαγικές ικανότητες. Ναι,καλά ακούσατε. Μπορεί να περνάει από τα μυθιστορήματα ενηλίκων στα παραμύθια που απευθύνονται σε μικρά παιδιά με περισσή ευκολία καί καταφέρνει να οδηγεί άπαντες σε κόσμους παράλληλους καί ονειρικούς. Η ευγλωττία του λειτουργεί ως πλεονέκτημα,με αποτέλεσμα τα κείμενά του να μεταφέρουν αυτούσιες τις ιδέες καί τα μηνύματά του στο αναγνωστικό κοινό,ενώ παράλληλα ψυχαγωγεί καί διδάσκει. Έχοντας διαβάσει ήδη ένα βιβλίο ενηλίκων καί δύο παιδικά του παραμύθια (για το δεύτερο θα σας μιλήσω σήμερα),με έχει κερδίσει το ήθος καί η ποιότητά του ως άνθρωπο,αφού μοιράζεται ένα κομμάτι της ψυχής του με εμάς τους αναγνώστες/στριες,μέσα από τις ιστορίες των έργων του. 

   Η σημερινή μου,λοιπόν,πρόταση είναι το καινούργιο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα,με τίτλο '' Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός καί απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-4 ετών καί ανήκει στη σειρά βιβλίων ''Μπανάνα''. 

  "Είναι τυχερά όσα παιδιά έχουν γιαγιάδες. Αλλά είναι ακόμη πιο τυχερά όσα έχουν μια γιαγιά σαν τη δική μου! Μαζί της περνάω πάντα υπέροχα: όταν πάμε στην παιδική, όταν φτιάχνουμε κουλουράκια ή μου μαγειρεύει το αγαπημένο μου φαγητό, όταν μεταμφιεζόμαστε ή παίζουμε επιτραπέζια, όταν διαβάζουμε βιβλία ή βλέπουμε παλιές φωτογραφίες, ή όταν πίνουμε κακάο με τις φίλες της. Είναι απ’ όλες τις γιαγιάδες η πιο καλή, κι εγώ την αγαπώ!" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Οι παππούδες καί οι γιαγιάδες πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών. Είναι οι δεύτεροι γονείς των παιδιών που δεν τους χαλάνε κανένα χατήρι καί είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν κάτι νέο σε εκείνα. Η σοφία καί η υπομονή που έχουν αποκτήσει με το πέρασμα των ετών βοηθά να μιλάνε στα παιδιά καί να τους μεταδίδουν σημαντικά μαθήματα για τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα,οι γιαγιάδες είναι εκείνες που έχουν πιο ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα των παιδιών,μετά τους γονείς. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής καί οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κρατούν μακρυά από το σπίτι για πολλές ώρες τους γονείς καί τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους,τότε ο ρόλος της φύλαξης καί της ψυχαγωγίας ''πέφτει'' στις πλάτες των γιαγιάδων οι οποίες με πολύ μεγάλη χαρά κί αγάπη τον αποδέχονται.

   Αν,λοιπόν,ψάχνετε ένα παιδικό βιβλίο για να μιλήσετε στα μικρά παιδιά σας για την ομορφιά καί την αξία της παρουσίας μίας ενεργής καί δημιουργικής γιαγιάς στη ζωή τους είναι μία πολύ καλή λύση. Στα λοιπά υπέρ του βιβλίου μπορούν να προστεθούν το απλό,οικείο λεξιλόγιο,οι σύντομες,κατανοητές προτάσεις,τα καθημερινά,απτά παραδείγματα καί η πολύχρωμη,χαρούμενη εικονογράφηση που κοσμεί τις σελίδες του βιβλίου. Είμαι βέβαιη πως όλοι/ες θα μείνετε ικανοποιημένοι/ες όπως εγώ. Αναζητήστε το!

Καλή ανάγνωση!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΙΑΡΑ ΚΑΡΑΠΕΛΕΖΕ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ


ΣΕΙΡΑ: ΜΠΑΝΑΝΑ (2-4 ΕΤΩΝ)







Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ  Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 16, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.