Εκδόσεις Φυλάτος_Δελτία τύπου Νέας Κυκλοφορίας

 


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Φωτεινής Γιαννίτση Κυριακίδου

Άλλο και τούτο! Από τους Gastarbeiter στο brain drain


Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί.

Τιμή: 19,78 € (με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-106-9

Σελίδες: 374


Από τους Gastarbeiter στο brain drain, τρεις γενιές μεταναστών στην ίδια πόλη, στην Κολωνία της Γερμανίας. Ένα ταξίδι μετανάστευσης που επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς όρους από γενιά σε γενιά. Ανθρώπινες ιστορίες που ξεκινούν από τη δεκαετία του εξήντα, την εποχή της μεγάλης μεταπολεμικής εργατικής μετανάστευσης και φτάνουν μέχρι σήμερα. Άλλαξαν όμως πραγματικά οι συνθήκες μετανάστευσης ή μήπως τελικά ακολουθούν τα ίδια μοτίβα και γεννούν τα ίδια συναισθήματα;

Στις αρχές της δεκαετίας του εξήντα, ένα ζευγάρι νέων, ο Στέφανος και η Δέσποινα, ξεκινούν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για να δουλέψουν ως φιλοξενούμενοι εργάτες. Μοναδική όαση ξενοιασιάς στην ξενιτιά αποτελεί η παρέα των μεταναστών που δημιουργούν. Παρά την απόσταση από την πατρίδα, παρακολουθούν με πάθος την πολιτική ζωή της, στην οποία πρωταγωνιστούν φιγούρες όπως αυτή του Κων/νου Καραμανλή, του Γεώργιου Παπανδρέου και της παρεμβατικής Φρειδερίκης. Στο πλαίσιο αυτό και πέρα από τη δύσκολη εργατιά και τις αλλεπάλληλες πολιτικές εξελίξεις, ο πρωταγωνιστής ζει έναν παθιασμένο έρωτα που θα του σημαδέψει για πάντα τη ζωή.

Ο Κώστας, νέος γιατρός, γιος της Ουρανίας και εγγονός του Στέφανου και της Δέσποινας, φεύγει απογοητευμένος από την Ελλάδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης της χώρας, το 2010 και έρχεται κι αυτός να εργαστεί στην Κολωνία. Ανάμεσα σε ένα διεθνές συνέδριο στο Βερολίνο και σε ένα ταξίδι στην Κούβα, ωριμάζει, παίρνοντας δραστικές αποφάσεις για το μέλλον του. Τελικά τον βρίσκουμε στην εποχή του σήμερα, στην εποχή του covid 19 στο νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, να δίνει τις μάχες του με την πανδημία.



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ρίας Τριανταφύλλου με εικονογράφηση της Χρύσας Γκανούδη:

Άνοιξε τα φτερά σου


Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα και μαλακό εξώφυλλο.

Τιμή: 12,00 € (τιμή με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-096-3

Σελίδες: 46


Ένα αργόσχολο ποντικάκι, ένας θλιμμένος παπαγάλος και μια υπερπροστατευτική δασκάλα ζουν σε μια ήρεμη γειτονιά. Ο καθένας ζει την πραγματικότητά του και δείχνει την αγάπη του με διαφορετικό τρόπο.

Πολλές φορές αυτή η αγάπη μπορεί να είναι πιεστική, μπορεί να μας φυλακίζει σε ένα κλουβί, που ακόμα και αν είναι το πιο όμορφο του κόσμου, παραμένει φυλακή.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά να διεκδικήσεις όλα όσα θες και να δείξεις στον άλλο τι πραγματικά χρειάζεσαι.

Μια μικρή αφορμή μπορεί να σταθεί αρκετή για να δεχτείς βοήθεια και να μιλήσεις, ώστε να μπορέσει και ο άλλος να σε ακούσει. Έτσι, θα καταφέρεις να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις, ακόμα και αν έχεις ξεχάσει ότι μπορείς.

Μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ελένης Μαυρομάτη

Επιστολές προς εραστές


Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί.

Τιμή: 13,11 € (με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-104-5

Σελίδες: 112


Οι επιστολές προς Εραστές είναι όλα όσα θέλουν ή δε θέλουν και όσα μπορούν ή δεν μπορούν να συζητήσουν οι έρωτες μεταξύ τους.

Υπάρχουν έρωτες δοτικοί που θαυμάζουν και χαίρονται να βλέπουν το ταίρι τους να εξελίσσεται, υπάρχουν όμως και έρωτες τοξικοί και επικίνδυνοι που θέλουν να έχουν κάποιον κοντά τους απλώς για να τον αποτραβήξουν από τον ήλιο και να τον παρασύρουν στην αδιέξοδη δίνη τους.

Η Δανάη Βεντουρά θέλει να βρει την ευτυχία στον έρωτα. Αυτή η αναζήτηση θα της διδάξει πολλά για το τι δεν είναι τελικά η ευτυχία. Γιατί αυτή βρίσκεται στις επιλογές και στις στιγμές. Ευτυχία είναι όταν ισορροπεί το μέσα με το έξω σου. Μοιάζει σαν τη βροχή, όταν η γη ανοίγεται και ο ουρανός προσφέρει. Είναι η στιγμή που επιλέγεις τη σωστή κατεύθυνση και το βελάκι βρίσκει στόχο. Ευτυχία είναι ο ίδιος ο έρωτας, αρκεί να είσαι ανοιχτόμυαλος και διορατικός.



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Μαρίνας Καραβέλλα

Ζωές Ανθρώπων


Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί. Περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό.

Τιμή: 20,89 € (με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-099-4

Σελίδες: 772


Με αφορμή τη δική μου, περίεργη ζωή, η οποία με πλούτισε και δεν θα την άλλαζα με τίποτε, όσο και αν με πόνεσε, αναλογίσθηκα πόσο θα ήθελα να γνωρίζω πράγματα για τους δικούς μου ανθρώπους, τους ανθρώπους από τους οποίους προέρχομαι. Αυτό το έλλειμμα με οδήγησε να κάνω αυτό που δεν έκαναν εκείνοι, να εκθέσω και να αφήσω γραπτά στους απογόνους μου με αγάπη, αληθινές ιστορίες, γεγονότα με πλήρη συνείδηση των γραφομένων μου και προ πάντων με σεβασμό στη συνέπεια και στην αλήθεια.

Είναι μια εσωτερική μου ανάγκη, αλλά και χρέος σε όσους έφυγαν και σε όσους θα έλθουν, να εκπληρώσω τώρα αυτήν την επιθυμία μου, καθώς πλέον αισθάνομαι ελεύθερη και μπορώ να στοχάζομαι για το πώς θα μπορούσε η ζωή κάθε ανθρώπου, ανθρώπου που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο μας να γίνει ένα βιβλίο.



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ελένης Απιδοπούλου με εικονογράφηση της Βιβής Ανδρονικίδου

Η Τουλίπα και οι περιπέτειες στη Μαγική Αυλή


Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα.

Τιμή: 12,89 € (με Φ.Π.Α)

ISBN: 978-960-658-108-3

Σελίδες: 38


Όλα ξεκινούν όταν η Τουλίπα και η Μαγική Αυλή, αποφασίζουν με χαρά να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στην παρέα τους.

Και εκεί που όλα κυλούν ήρεμα και ωραία, αλλάζουν όλα ξαφνικά και χάνεται το γέλιο και η ομορφιά που ζούσαν καθημερινά.

Ενώ περνούν δυσκολίες, η σπίθα της ελπίδας είναι πάντοτε εκεί να τους θυμίζει πόσο είναι δυνατοί.

Έτσι, η φιλία η δυνατή και η διάθεση η καλή καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και τη μάχη να κερδίσουν!

Μία πολύχρωμη ιστορία βγαλμένη μέσα από τη φύση στην οποία κυριαρχεί η ζωντάνια, η χαρά και η ζωή. Μεταφέρει μηνύματα για τη φιλία, την εμπιστοσύνη, τη σχέση θύτη, θύματος, διαμεσολαβητή και τη δύναμη να σηκώνεσαι όταν πέφτεις και να συνεχίζεις!

Γιατί όταν θέλεις και προσπαθείς σίγουρα κάπου όμορφα μπορείς να βρεθείς…

Το βιβλίο περιλαμβάνει QR code με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και την αφήγηση του βιβλίου.




Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το βιβλίο της Κυριακής Αρχιτεκτονίδου:

Ο καθηγητής


Τιμή: 7,80 € (με Φ.Π.Α) ΕΒΟΟΚ

ISBN: 978-960-658-095-6

Σελίδες: 55


Ποιος άνθρωπος άραγε δεν έχει αναζητήσει τον όρο της δικής του, προσωπικής ευτυχίας; Τι είναι αυτό που μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και κατά πόσο είναι εύκολο και εφικτό να αποκτηθεί αυτή, η μοναδική, πολυπόθητη ευτυχία;

Ο Ιγκόρ, πετυχημένος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο είναι ένας από εμάς. Αναζητητής. Όλα ξεκινούν όταν ο Ιγκόρ έχει έναν βαρύ, τραχύ βήχα ο οποίος τον βασανίζει εξαιρετικά. Κάποια στιγμή ο Ιγκόρ ενώ βήχει βγαίνει μέσα από το στόμα του ένα μικρό, κόκκινο κουνούπι. Ο Ιγκόρ αρχικά το αγνοεί και το υποτιμά. Μήπως όμως κάνει λάθος; Ποιος είναι ο ρόλος και η θέση του κουνουπιού Ντιμόν; Μερικές φορές είναι ανέλπιστα πιο δύσκολο να είναι κανείς ένα συγκεχυμένο «τίποτα», παρά ένα «κάτι» συμπαγές, συγκεκριμένο. Πώς και γιατί πρέπει να οριοθετούμε τους άλλους; Ποια είναι τα όρια του Ιγκόρ, τα δικά σου, τα δικά μου;

Αν όλοι μας φέρουμε κάποια ταμπέλα, ποια είναι η δική σου, η δική μου, του Ιγκόρ; Γιατί λοιπόν δεν παραδίνεσαι στη Μοίρα σου; Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο όμως, το να αγαπά κανείς υπερβολικά τον εαυτό του ή να μην τον αγαπά καθόλου; Άραγε θα νικήσει, ή θα ηττηθεί ο Καθηγητής απ’ αυτό το μικρό κόκκινο κουνούπι;

Η ευτυχία είναι στο χέρι μας. Ή μήπως όχι;



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ευαγγελίας Σαραφίδου με εικονογράφηση της Χρύσας Γκανούδη
Οι νότες της Ελπίδας

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα.
Τιμή: 10,89 € (με Φ.Π.Α)
ISBN: 978-960-658-101-4
Σελίδες: 34

Η Ελπίδα είναι μαθήτρια του δημοτικού και ζει σε ένα όμορφο νησί του Αιγαίου.
Όπως σε όλα τα παιδιά, έτσι και σε αυτήν άρεσε το παιχνίδι, ο χορός και η μουσική. Αγαπημένη της συντροφιά ήταν πάντα η φλογέρα της, την οποία δεν αποχωριζόταν ποτέ! Η ζωή στο νησί κυλούσε όμορφα και ξέγνοιαστα, ώσπου ξαφνικά ένας σεισμός συντάραξε τις ζωές όλων. Έτσι η Ελπίδα εκεί που απολάμβανε τις μουσικές της στο υπόγειο κελάρι του σπιτιού της ξαφνικά βρίσκεται εγκλωβισμένη σε αυτό, μόνη και αβοήθητη. Θα καταφέρει άραγε να σωθεί;
Η αγάπη της για τη μουσική και τις νότες
θα τη βοηθήσουν ώστε να μπορέσει να ξεφύγει; Θα καταφέρει να αγκαλιάσει ξανά τους δικούς της;

Το βιβλίο περιλαμβάνει QR code με εκπαιδευτικές δραστηριότητες.





Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Νικάκη
Σ’ αγαπώ με SMS

Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί.
Τιμή: 17,55 € (με Φ.Π.Α)
ISBN: 978-960-658-100-7
Σελίδες: 404

Τον Άγγελο και την Κατερίνα τους ένωσε η μοίρα με έναν μοναδικό τρόπο για να ζήσουν αυτό που κάποιοι θα ζήλευαν, που όλοι ίσως ψάχνουν και κυνηγούν. Υπάρχει όμως ο απόλυτος έρωτας στην πραγματικότητα; Και αν ναι, μπορεί να διαρκέσει για πάντα; Ακόμη και αν η μοίρα τους έδεσε με τα μαγικά δεσμά της, φρόντισε ώστε να ζήσουν και οι δύο ευτυχισμένοι μέχρι τέλους;
Μηνύματα και email ενός ζευγαριού θα σταθούν ικανά ώστε κάποιοι να αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους, να αναπολήσουν και να θυμηθούν παλιές περιπέτειες. Ίσως πάλι και να δακρύσουν, να γελάσουν ή απλά να διαβάζουν με αγωνία τη συνέχεια.
Όπως και να έχει, σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, όλοι στείλαμε μηνύματα σε κάποια στιγμή της ζωής μας…


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Καλλιόπης Ράικου με εικονογράφηση της Βιβή Μαρκάτου
Τα πολύχρωμα μπαλόνια

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα. Δίγλωσση έκδοση με την ιστορία στα Ελληνικά και Αγγλικά.
Τιμή: 12,00 € (με Φ.Π.Α)
ISBN: 978-960-658-107-6
Σελίδες: 36

Ο Ιάσωνας και η αγαπημένη του γιαγιά ζουν μακριά, αλλά η αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον είναι μεγάλη. Έτσι και οι δύο κάθε φορά που αποχωρίζονται λησμονούν την ημέρα που θα ανταμώσουν ξανά.
Την τελευταία φορά που αποχωρίστηκαν λοιπόν, έκαναν μια θεότρελη συμφωνία, ώστε να νικήσουν τον χρόνο που είναι χώρια. Τι είναι αυτό που σκαρφίστηκαν η γιαγιά και ο εγγονός; Πώς όρισαν πως θα μετράει ο μικρός Ιάσωνας τον χρόνο για να την ξαναδεί; Ποια να είναι άραγε τα συναισθήματα και οι σκέψεις ενός μικρού αγοριού που ζει με τους γονείς του σε μια άλλη χώρα μακριά από το συγγενικό του περιβάλλον;
Σε κάθε περίπτωση η γιαγιά του τον βοηθάει να χαίρεται όλες τις μέρες του εκεί που μένει, αλλά και να μην ξεχνάει τις ρίζες του.
_____
What do Jason and his grandma come up with?
How is he going to count the months until they meet again? The feelings and the thoughts of a young boy who lives with his parents in Dubai. His grandma helps him enjoy his days there but also remind him of his roots.



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Νίκης Χρήστου με τίτλο:
Το μυαλό στο φαγητό

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί με ματ εξώφυλλο.
Τιμή: 17,11€ (με Φ.Π.Α)
ISBN: 978-960-658-098-7
Σελίδες: 90

Η μαγειρική είναι ένα ταξίδι γεμάτο γεύση, χαρά και δημιουργία. Για τον καθένα από μας είναι συνδεδεμένη με διάφορες στιγμές της ζωής μας, δημιουργώντας μας πάντα όμορφες αναμνήσεις. Πέραν όμως από τις στιγμές είναι συνδεδεμένη και με πρόσωπα, γεύσεις και συνταγές. Συνταγές που αγαπήσαμε, που νοσταλγήσαμε και που επιλέγουμε να υλοποιούμε σε διάφορες περιστάσεις. Έτσι λοιπόν, στο βιβλίο αυτό θα ανακαλύψετε πληθώρα αλμυρών και γλυκών συνταγών που μπορούν να σας συντροφεύσουν και να σας εξυπηρετήσουν εύκολα, γρήγορα και νόστιμα σε κάθε στιγμή, καθώς εδώ θα βρείτε δημιουργικές και λειτουργικές ιδέες για πάρτι, γρήγορους μεζέδες για συγκεντρώσεις με φίλους και συγγενείς, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι καθώς και εορταστικά πιάτα που θα σας βοηθήσουν να εντυπωσιάσετε!
Μην ξεχνάτε πως η μαγεία της μαγειρικής κρύβεται στη χαρά της δημιουργίας, επομένως απολαύστε κάθε στιγμή στην κουζίνας σας και δε θα χάσετε!

90 σελίδες με
35 εύκολες και γρήγορες
αλμυρές και γλυκιές συνταγές,
για γιορτές και όχι μόνο…



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Έλενας Αυγουστάτου
Το παιδί της τσουλήθρας

Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί.
Τιμή: 18,00 € (με Φ.Π.Α)
ISBN: 978-960-658-103-8
Σελίδες: 402

Ήταν μόνο δυο έφηβοι. Εκείνος, τραυματισμένος από την απόρριψη και εκείνη, τραυματισμένη από την εγκατάλειψη. Ήταν ο Νόλαν που αγαπούσε την τσουλήθρα και η Γκλόρια που αγαπούσε το πολύζυγο. Και μάλλον αυτό, ήταν ανόητο για την κοινωνία. Ήταν μόνο δυο ερωτευμένοι. Ο Νόλαν, που σκοτώθηκε βοηθώντας την Γκλόρια στο πολύζυγο και η Γκλόρια που τον μίσησε για τη βοήθειά του, γιατί έμεινε πίσω και μόνη. Ωστόσο ήταν μόνο δύο παιδιά.
Ο αδελφός του Νόλαν, ο Ρόμπερτ, υπόσχεται να τιμωρήσει και να κλείσει την Γκλόρια στο εφιαλτικό αναμορφωτήριο «Σιδηρόφραγμα» και έχει ολόκληρη την πόλη ως σύμμαχό του σ’ αυτό. Η Γκλόρια στο αναμορφωτήριο, γνωρίζει τον Καρμπ. Ερωτεύονται και η ζωή της Γκλόρια μοιάζει πάλι με ζωή. Όμως ο χειρότερος έγκλειστος, ο Ντέιμον, συνεννοημένος με τον Ρόμπερτ, θα κάνει τα πάντα για να δει την Γκλόρια δυστυχισμένη, ακόμα και νεκρή. Ναρκωτικά, απειλές, φονικές συγκρούσεις, διαμάχες εξωτερικές και εσωτερικές, μαθήματα, συνειδητοποιήσεις και ενθυμήσεις και ένα παιδί, ο Νόλαν, που δεν πέθανε ποτέ. Εκτός κι αν θέλουν να το θεωρούν νεκρό.



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Αναστασίας Παπαδοπούλου
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη εικονογραφημένη έκδοση, τυπωμένη με ατοξικά χρώματα.
Τιμή: 12,67€ (με Φ.Π.Α)
ISBN: 978-960-658-109-0
Σελίδες: 40

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σύνολο από μικρές και διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, οι οποίες αφορούν την πρόληψη από τους διαδικτυακούς κινδύνους που απειλούν σε μεγάλο βαθμό τα νεαρά παιδιά.
Έτσι λοιπόν, μέσα από έξι απολαυστικούς χριστουγεννιάτικους διαλόγους με πρωταγωνιστές αγαπημένους ήρωες, όπως ο Άγιος Βασίλης, ο Ρούντολφ το ελαφάκι και άλλοι, οι μικροί μας φίλοι, αλλά και όλη η οικογένεια θα μπορέσουν να αντιληφθούν τους διαδικτυακούς κινδύνους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Για να δούμε όμως, ο Άη Βασίλης που με μαεστρία μοιράζει τα αγαπημένα μας δώρα, ξέρει άραγε να προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα στο διαδίκτυο; Ο Ρούντολφ το αγαπημένο μας ελαφάκι είναι δυνατόν να πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού;
Οι «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες ασφαλούς διαδικτύου» είναι εδώ, αφιερωμένες σε όλη την οικογένεια!

Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!


Εκδόσεις Φυλάτος_Δελτία τύπου Νέας Κυκλοφορίας Εκδόσεις Φυλάτος_Δελτία τύπου Νέας Κυκλοφορίας Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.