Δελτίο Τύπου-"Αντώσεις του έρωτα και του θανάτου"-Φώτης Μουζάκης-Εκδόσεις Ελκυστής

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά την Ποιητική συλλογή "Αντώσεις του έρωτα και του θανάτου" του Φώτη Μουζάκη!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Στην εποχή των χειριστικού χαρακτήρα βεβαιοτήτων και των πεποιημένων καταστάσεων, η ενασχόληση με την ποίηση –για όποιον το πράττει βιωματικά– εκτός από διερώτηση για το ανεξήγητο και αναζήτηση απαντήσεων στα αγωνιώδη ερωτήματα που συναρτώνται με τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο, συνιστά κυρίως σπουδή στην αμφιβολία και συμμετοχή στο γίγνεσθαι, καθώς και απόπειρα του ανυπότακτου κομματιού του εαυτού να διαφύγει (μέσω των λέξεων και των ρητών ή υπόρρητων νοημάτων τους) από την περικύκλωση των παραμορφωτικών φακών.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ




Ο Φώτης Μουζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σπούδασε νομικά στη γενέτειρά του και, μετά το πέρας των σπουδών του, από πολλών ετών –αφού πρώτα άσκησε δικηγορία για περίπου τέσσερα χρόνια– ακολουθεί την οδό του συμβιβασμού των διεστώτων, μέσω του συστήματος απονομής πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, έχοντας φθάσει στον βαθμό του Προέδρου Εφετών. Το ενδιαφέρον του για την ποίηση εκδηλώθηκε από τα γυμνασιακά χρόνια και επικεντρώνεται ιδιαίτερα –χωρίς να αδιαφορεί για τις άλλες γενιές της– στην α΄ μεταπολεμική γενιά, ενώ αγαπημένα του θέματα –πέραν του εντός της ποιήσεως διηνεκούς διαλόγου– είναι ο έρωτας και ο θάνατος, ως δημιουργία και τραύμα, αντίστοιχα, η αμφιβολία και οι διεργασίες του γίγνεσθαι. Η παρούσα ποιητική συλλογή, σε έντυπη μορφή, είναι η πρώτη αυτοτελής και περιλαμβάνει ποιήματα κυρίως της χρονικής περιόδου 2016-2021, ενώ –πέρα από κάποια ανθολογημένα ποιήματά του σε ποιητική (μαθητική) ανθολογία το 1978, που εκδόθηκε με τον τίτλο “πολύφωνο”– έχει προηγηθεί η συμπερίληψη ποιημάτων του, το 2020, στο Β΄ Ανθολόγιο του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών –του οποίου είναι μέλος– με τίτλο «Εν αμφιβολία ποιητές», ενώ, το 2016, είχε εκδοθεί, με τη μορφή του free e-book, η εμπεριεχόμενη και εδώ επιμέρους συλλογή, με τίτλο “Αργώ του θανάτου”.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Ποίηση

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 194

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-005-9

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2021

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Την Ποιητική συλλογή "Αντώσεις του έρωτα και του θανάτου" θα την προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να την παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμη και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/αντώσεις-του-έρωτα-και-του-θανάτου

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να την παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Από το επίσημο δελτίο τύπου του εκδοτικού!





Δελτίο Τύπου-"Αντώσεις του έρωτα και του θανάτου"-Φώτης Μουζάκης-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Αντώσεις του έρωτα και του θανάτου"-Φώτης Μουζάκης-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.