Άγκαθα Μίστερι 5: Το στέμμα του Δόγη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Η Άγκαθα Κρίστι είναι αδιαμφισβήτητα η βασίλισσα της αστυνομικής λογοτεχνίας καί του μυστηρίου. Πατέρας δύο από των πιο γνωστών λογοτεχνικών ηρώων,του Σέρλοκ Χολμς καί του δρ. Γουάτσον ο συγγραφέας  Άρθουρ Κόναν Ντόυλ. Ο σερ Στιβ Στίβενσον έχοντας ως παράδειγμα την αγαπημένη των πολλών συγγραφέα,προβαίνει στη συγγραφή μίας αστυνομικής σειράς παιδικών βιβλίων. Κάνει ένα ευφυές λογοπαίγνιο με το όνομα της Άγκαθα Κρίστι καί το είδος που τόσο επάξια υπηρέτησε καί δίνει το όνομα Άγκαθα Μίστερι στην μικρή του πρωταγωνίστρια καί ο χαριτωμένος γάτος καί συνεργάτης της δανείζεται το όνομά του από τον δρ. Γουάτσον. Σκοπός τους,λοιπόν,η επίλυση διάφορων υποθέσεων που λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη του κόσμου.
   Όπως αντιληφθήκατε,η σημερινή μου πρόταση για τους μικρούς αναγνώστες καί τις μικρές αναγνώστριες είναι το βιβλίο ''Άγκαθα Μίστερι 5: Το στέμμα του Δόγη" που περιέχει την ιστορία με την νέα περιπέτεια της χαριτωμένης ηρωϊδας,που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μίνωας σε μετάφραση της κυρίας Βιολέττας Ζεύκη. 
   Στην παρούσα υπόθεση του βιβλίου: ''Η Άγκαθα και ο Λάρι Μίστερι αναζητούν ένα παλιό χρυσό στέμμα από αυτά που φορούσαν οι Δόγηδες όταν η Βενετία βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της. Κάποιος το έκλεψε όσο ήταν σε εξέλιξη οι εορτασμοί για το διάσημο Καρναβάλι. Μέσα από μάσκες, ξεπεσμένους ευγενείς και καταδιώξεις, θα μπορέσουν τα ξαδέλφια Μίστερι να βγουν και πάλι νικητές στο πρώτο τους ταξίδι στην Ιταλία;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)
    Άν καί ήταν η πρώτη μου γνωριμία με την φίλτατη ηρωϊδα καί την παρέα της,μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Βρήκα εξαιρετική την κίνηση του συγγραφέα να προσαρμόζει το αστυνομικό στοιχείο,τη συνεχόμενη δράση,την περιπέτεια καί την αρκετή δόση μυστηρίου μέσα σε ένα παιδικό βιβλίο. Ο λόγος του είναι σωστά δομημένος καί κατανοητός. Εφευρίσκει τρόπους ώστε τα παιδιά να οξύνουν τις αισθήσεις καί την κριτική τους ικανότητα,να αγαπήσουν την αστυνομική λογοτεχνία,να συμμετέχουν ενεργά για την επίλυση της υπόθεσης καί γιατί όχι,να μην γράψουν καί εκείνα τη δική τους ιστορία μυστηρίου.
    Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Γεμάτο λεξιλόγιο
- Αληθοφανείς κι έξυπνοι διάλογοι
- Η πλοκή είναι πολύ κοντά στα δεδομένα της εποχής
- Μεστή καί ψυχαγωγική ιστορία
- Διαβάζεται άκοπα κι ευχάριστα από την αρχή έως καί το τέλος
   Εγώ το βιβλίο το απήλαυσα κι ας μην είμαι πλέον παιδί! Σας προτείνω να το προμηθευτείτε (όπως κι όλα τα υπόλοιπα της σειράς) καί να τα προσφέρετε ως δώρο στα παιδιά σας. Ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας 8 ετών καί άνω.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΕΡ ΣΤΙΒ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ (SIR STEVENSON STEVE)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Agatha Mistery 5: La corona del doge

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΖΕΥΚΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΡΤΟΝΙ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ

ΗΛΙΚΙΑ 7-8,9-11 ΕΤΩΝ




Άγκαθα Μίστερι 5: Το στέμμα του Δόγη Άγκαθα Μίστερι 5: Το στέμμα του Δόγη Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.