ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ)


Κέλι Ρίμερ

Αλήθειες που δεν σου είπα

 

Ένα βαθιά συγκινητικό και αποκαλυπτικό μυθιστόρημα

 για την επιλόχειο κατάθλιψη.

 

Τρεις γυναίκες, τρεις ηρωίδες με τις οποίες ο αναγνώστης θα κάνει το πιο δύσκολο και συνάμα λυτρωτικό ταξίδι. Από το 1957 στο σήμερα, παρουσιάζονται οι ιστορίες μιας οικογένειας που παλεύει με τους δαίμονές της, αλλά και οι κοινωνικές αντιλήψεις για την επιλόχειο κατάθλιψη, την έκτρωση και την άνοια. Μια συγκλονιστική ιστορία για τα ψέματα και τις αναμνήσεις που μπορούν να ενισχύσουν τα δεσμά μιας οικογένειας ή να τα κόψουν εντελώς.


Τίτλος: Αλήθειες που δεν σου είπα

Συγγραφέας: Κέλι Ρίμερ

Μετάφραση: Φωτεινή Πίπη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-1914-2

Κωδικός: 35258

Σελίδες: 532

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 16,60 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Είμαι μόνη μου μέσα σε μια πολυμελή οικογένεια αυτές τις μέρες κι αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που έχω βιώσει ποτέ μου. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν είχα ιδέα ότι η μοναξιά είναι χειρότερη από τη λύπη.

Όταν ο πατέρας της μεταφέρεται σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, η Μπεθ προσφέρεται να αδειάσει το πατρικό σπίτι και τότε διαπιστώνει έκπληκτη ότι η πόρτα της σοφίτας όπου κάποτε έπαιζε με τα αδέρφια της είναι ασφαλισμένη με λουκέτο. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η έκπληξή της όταν ανακαλύπτει τι κρύβεται από πίσω – ένα χάος από πίνακες του πατέρα της, στοίβες από πεταμένα χαρτιά και πολλά άχρηστα πράγματα στο κατά τα άλλα σχολαστικά τακτοποιημένο σπίτι τους.

Ξεκαθαρίζοντας την ακαταστασία, βρίσκει μια σελίδα ημερολογίου, γραμμένη με τον γραφικό χαρακτήρα της μητέρας της. Όλοι γνωρίζουν ότι η Γκρέις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά αυτό το χειρόγραφο φέρνει στο φως μια πολύ πιο ζοφερή εκδοχή. Πολύ γρήγορα η Μπεθ σχηματίζει μια διαφορετική και ανησυχητική εικόνα της οικογένειάς της: η μητέρα της έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη και ο σύζυγός της έμοιαζε ελάχιστα με τον στοργικό πατέρα που γνώρισαν η ίδια και τα αδέρφια της…


«Μια δυνατή ιστορία σκληρών δοκιμασιών και πόνου για τις γυναίκες που κρατούν βρέφη στην αγκαλιά τους και την ίδια στιγμή μάχονται με τα συναισθήματα

 που βασανίζουν το μυαλό τους».  New York Times


Αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ

 

«Η συγγραφέας απεικονίζει με επιδεξιότητα μια σπαρακτική ιστορία επιλόχειας κατάθλιψης με την αφήγηση να ξεδιπλώνεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Για όσους εκτιμούν τα έντονα αναγνώσματα όπως αυτά της Sarah Jio ή της Kristin Hannah».

Library Journal


«Διαφωτιστική… καθηλωτική και συνάμα σοκαριστική. Η γεμάτη ένταση αφήγηση της Ρίμερ είναι σίγουρο πως θα συγκινήσει και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες».

Publishers Weekly


«Η Κέλι Ρίμερ γράφει με σοφία και συμπόνια για το είδος εκείνο της κατάθλιψης που βασανίζει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο».

Luanne Rice, συγγραφέας


«Με φόντο ένα μυστήριο που εμβαθύνει στα βαθύτερα συναισθήματα των ηρώων, η Ρίμερ περιγράφει τη συγκλονιστική ιστορία μιας αβοήθητης μητέρας κατά τη δεκαετία του ’50 και μιας οικογένειας που παλεύει να διαχειριστεί την αλήθεια».

New York Journal of Books


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Κέλι Ρίμερ είναι η συγγραφέας των μυθιστορημάτων: Me without you (2014), The secret daughter (2015), A mother’s confession: a heartbreaking story with a breathtaking twist (2016), Before I let you go (2018), The things we cannot say (2019) και The Warsaw οrphan (2021). Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες και έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία.

Ζει στην Αυστραλία με την οικογένειά της και με τα αγαπημένα της ζώα.

Για περισσότερα στοιχεία επισκεφθείτε τον ιστότοπο της συγγραφέως:

www.kellyrimmer.com



Τσο Ναμ-Τζου

Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982

 

Το βιβλίο που αποτέλεσε την αφετηρία του φεμινιστικού κινήματος της Κορέας.

 

Το διεθνές bestseller της Τσο Ναμ-Τζου, με πωλήσεις πάνω από 1.000.000 αντίτυπα, παρακολουθεί την ψυχική κατάπτωση μιας γυναίκας που έρχεται αντιμέτωπη με τον παγιωμένο μισογυνισμό. Ένα σύγχρονο κείμενο, με ωμή γραφή χωρίς συναισθηματισμούς, στο οποίο αντανακλάται η κοινωνία της Κορέας. Ένα βιβλίο που επιβάλλεται να διαβαστεί από όλους.


Τίτλος: Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982

Συγγραφέας: Τσο Ναμ-Τζου

Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνικό μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-1831-2

Κωδικός: 35252

Σελίδες: 180

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 14,40 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Η Κιμ Τζιγιάνγκ ζει σε ένα μικρό διαμέρισμα στα περίχωρα της Σεούλ με την οικογένειά της. Είναι μια τριαντάχρονη σύγχρονη γυναίκα που πρόσφατα παραιτήθηκε από τη δουλειά της, για να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ανατροφή της νεογέννητης κόρης της, κάνοντας μια επιλογή που θεωρείται κοινωνικά αυτονόητη για πάρα πολλές Κορεά­τισσες. Σύντομα όμως αρχίζει να εκδηλώνει παράξενα συμπτώματα που θορυβούν τον άντρα της, τους γονείς και τα πεθερικά της: «μεταμορφώνεται» υποδυόμενη τις ζωές άλλων γυναικών, ζωντανών αλλά και νεκρών, γνωστών αλλά και αγνώστων. Καθώς βυθίζεται όλο και βαθύτερα σε αυτή την ψύχωση, ο σύζυγός της τη στέλνει σε ψυχίατρο.

Ολόκληρη η ζωή της Τζιγιάνγκ αρχίζει τότε να ξεδιπλώνεται μέσα από μια παγερή, απόκοσμα αποσπασματική τριτοπρόσωπη αφήγηση, εμποτισμένη με ετερόκλητα στοιχεία απογοήτευσης, επιμονής και υποταγής. Γεννημένη το 1982 και έχοντας το πιο κοινό κοριτσίστικο όνομα στην Κορέα, η Τζιγιάνγκ σύντομα γίνεται η παραμελημένη μεγάλη αδελφή ενός αγοριού που μεγαλώνει σαν πριγκιπόπουλο. Η συμπεριφορά της αστυνομεύεται διαρκώς από τις ανδρικές φιγούρες γύρω της, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο πατέρας της κατηγορεί εκείνη, όταν οι άντρες την παρενοχλούν αργά τη νύχτα.


«Γραμμένο από μια αφόρητα σαφή σκοπιά, το βιβλίο Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982 διαθέτει την αμεσότητα του πιο τρομακτικού θρίλερ».  Λινγκ Μα, συγγραφέας


Αναφορές στα Διεθνή ΜΜΕ

 

«Όπως και η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-Χο, η οποία έδωσε το έναυσμα για μια συζήτηση γύρω από τις ταξικές ανισότητες στη Νότια Κορέα, το μυθιστόρημα της Τσο Ναμ-Τζου αντιμετωπίζεται όχι μόνο ως έργο τέχνης, αλλά και ως κοινωνική πραγματεία».  New York Times


«Η δύναμη του βιβλίου έγκειται στο πόσο λακωνικά αποτυπώνεται η αδυσώπητη συσσώρευση σεξισμού και έμφυλων διακρίσεων κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας».
Kirkus Reviews


«Ο χαρακτήρας της Κιμ Τζιγιάνγκ μπορεί να ιδωθεί ως ένα είδος θυσίας: μια πρωταγωνίστρια που καταστρέφεται προκειμένου να ανοίξει ένα κανάλι συλλογικής οργής. Μαζί με άλλες επικριτικές αφηγήσεις που προέρχονται από την Κορέα, η ιστορία της θα μπορούσε να αλλάξει την ευρύτερη ιστορία». 
The Guardian


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα


Η Τσο Ναμ-Τζου γεννήθηκε το 1978 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Ewha Womans University και ήταν τηλεοπτική σεναριογράφος για εννέα χρόνια.

Το μυθιστόρημά της Κιμ Τζιγιάνγκ, γεννημένη το 1982, το οποίο εμπνεύστηκε από προσωπικά της βιώματα έχει μεταφραστεί σε δεκαεννιά χώρες και έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα.

Ζει με την οικογένειά της στην Κορέα.




Σαρλότ Πουσέν

Μοντεσσόρι, από 3 έως 6 ετών

Μάθε με πώς να το κάνω μόνο μου

 

Το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς για γονείς!

 

Με απλή γλώσσα και μέσα από ένα κείμενο γεμάτο πρακτικές συμβουλές, η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτονομία των παιδιών. Στο βιβλίο περιέχονται μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης και 20 ιδέες με δραστηριότητες της καθημερινής ζωής!


Τίτλος: Μοντεσσόρι, από 3 έως 6 ετών

Συγγραφέας: Σαρλότ Πουσέν

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Ανατροφή

ISBN: 978-618-02-1807-7

Κωδικός: 32024

Σελίδες: 216

Διαστάσεις: 14 x 20,5

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 16,60 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος έχει στόχο την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της αυτονομίας και γι’ αυτό προσφέρει τη δυνατότητα στο παιδί να προοδεύει με τον δικό του ρυθμό διαλέγοντας το ίδιο τις δραστηριότητές του. Είναι πάνω από όλα μια νοοτροπία που δεν θεωρεί το παιδί έναν μελλοντικό ενήλικα τον οποίο διαμορφώνουμε, αλλά ένα ολοκληρωμένο άτομο που το συνοδεύουμε στην ανάπτυξή του με βαθύ σεβασμό.


H Σαρλότ Πουσέν μοιράζεται την εμπειρία της για να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της δικής μας στάσης, προκειμένου να αποτελούμε το παράδειγμα όσων θέλουμε να μεταδώσουμε, να βάζουμε το παιδί στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών συλλογισμών, να δίνουμε έμφαση στην παρατήρηση, την επικοινωνία και την καλή μας διάθεση, ώστε να το βοηθήσουμε στην πορεία του προς την ωριμότητα.


Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή παιδαγωγική μέθοδος από την ηλικία των τριών έως έξι χρονών:

·         Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού.

·         Συμβουλές και παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

·         Η εφαρμογή της παιδαγωγικής προσέγγισης στο σχολείο και στο σπίτι.

·         Καρτέλες δραστηριοτήτων για να τις εφαρμόσετε με τα παιδιά σας.

·         Μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.


«Το παιδί δεν είναι ένα παθητικό δοχείο, αλλά ένα ισότιμο, ενεργό μέλος.
Ο μελλοντικός ενήλικας που θα έχει επωφεληθεί από αυτή τη νέα εκπαίδευση δεν θα είναι απλώς ολοκληρωμένος προσωπικά και κοινωνικά, αλλά θα επηρεάσει θετικά και την εξέλιξη της κοινωνίας.”
Αντρέ Ρομπερφρουά
, Πρόεδρος του Μοντεσσοριανού Ιδρύματος
της Γαλλίας και Πρεσβευτής της Διεθνούς Μοντεσσοριανής
Εταιρείας (
Association Montessori InternationaleAMI)


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σαρλότ Πουσέν είναι μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια με πιστοποίηση από τη Διεθνή Μοντεσσοριανή Εταιρεία (Association Montessori InternationaleAMI) και διευθύ-ντρια μοντεσσοριανής σχολής.

Έχει εκδώσει εκπαιδευτικά παιχνίδια μοντεσσοριανής προσέγγισης με κάρτες καθώς και τα πολύ επιτυχημένα στη Γαλλία βιβλία για γονείς: Μοντεσσόρι από τη γέννηση έως 3 ετών, Μάθε με πώς να είμαι ο εαυτός μου (Μίνωας 2021), Μοντεσσόρι από 3 έως 6 ετών, Μάθε με πώς να το κάνω μόνο μου (Μίνωας 2022), Μοντεσσόρι από 6 έως 12 ετών, Μάθε με πώς να σκέφτομαι και Η μοντεσσοριανή παιδαγωγική για γονείς.

H συγγραφέας αναλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και μεγαλώνει πέντε παιδιά, αντλώντας έμπνευση από τη μοντεσσοριανή προσέγγιση, που ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλες, πολλές οικογένειες.

Για περισσότερα στοιχεία επισκεφθείτε τον ιστότοπο της συγγραφέως:

https://montessoricharlottepoussin.com/



Τόμπι Ορντ

Στο χείλος του γκρεμού

Υπαρξιακός κίνδυνος και το μέλλον της ανθρωπότητας

 

Μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας αν και βρισκόμαστε…

στο χείλος του γκρεμού;

 

Η προστασία του μέλλοντος της ανθρωπότητας είναι η σημαντικότερη πρόκληση του καιρού μας. Ο Τόμπι Ορντ, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εστιάζει, στο παρόν έργο, πάνω στους κινδύνους που απειλούν να οδηγήσουν στον ανθρώπινο αφανισμό ή τη μόνιμη κατάρρευση του πολιτισμού και στο πώς μπορούμε να προστατεύσουμε την ανθρωπότητα από αυτούς τους κινδύνους.

Δεν  είναι απλώς ένα ακόμα βιβλίο φιλοσοφίας, αλλά ένα έργο αφύπνισης.


Τίτλος: Στο χείλος του γκρεμού

Συγγραφέας: Τόμπι Ορντ

Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Εκδόσεις: Μίνωας

Κατηγορία: Κοινωνία

ISBN: 978-618-02-1865-7

Κωδικός: 31506

Σελίδες: 536

Διαστάσεις: 17 x 24

Εξώφυλλο: Μαλακό

Ημερομηνία έκδοσης: 07/02/2022

Τιμή: 22,20 €


Κείμενο οπισθοφύλλου:

Γραμμένο από μία από τις κορυφαίες φωνές της ηθικής στον κόσμο, το βι­βλίο αυτό μας ανοίγει τα μάτια και υποστηρίζει ότι η προστασία του μέλλοντος της ανθρωπότητας είναι η σημαντικότερη πρόκληση του καιρού μας.

Η ανθρώπινη ιστορία βρίσκεται μόλις στην αρχή. Το είδος μας θα μπο­ρούσε να επιβιώσει για δισεκατομμύρια έτη, αρκετός χρόνος για να θέσει τέλος στις ασθένειες, τη φτώχεια και την αδικία και για να ακμάσει με τρό­πους που σήμερα ούτε να φανταστούμε μπορούμε. Το μέλλον μας, όμως, βρίσκεται σε κίνδυνο. Με τη δημιουργία των πυρηνικών όπλων, η ανθρωπότητα μπήκε σε μια νέα εποχή, όπου ήρθαμε αντιμέτωποι με υπαρξιακές καταστροφές, από τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να ανακάμψουμε. Από τότε, οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί: από την κλιματική αλλαγή μέ­χρι τους κατασκευασμένους παθογόνους οργανισμούς και την ανυπάκουη τεχνητή νοημοσύνη. Αν δεν δράσουμε γρήγορα ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές μέλλον, πολύ σύντομα θα είναι αργά.


«Ο Τόμπι Ορντ είναι ο σημερινός Carl Sagan. Το βιβλίο μάς εμπνέει με τη σαφήνειά του

και μας αφήνει γεμάτους ελπίδα για το ανθρώπινο μέλλον».

CHRISTINE PETERSON, συνιδρύτρια του Foresight Institute.


Έγραψαν για το βιβλίο

 

«Το Στο χείλος του γκρεμού διαχωρίζει την επιστήμη από τις φήμες και θα παραμείνει το απόλυτο έργο σχετικά με τους υπαρξιακούς κινδύνους για πολύ καιρό ακόμα».

MAX TEGMARK, συγγραφέας του Life 3.0 και του Our Mathematical Universe.


«Το βιβλίο είναι ένα ξύπνημα αναφορικά με τους υπαρξιακούς κινδύνους και την κατεπείγουσα ανάγκη για δράση. Απαραίτητο ανάγνωσμα που μας δίνει τη δύναμη να παίξουμε κι εμείς τον ρόλο μας στην αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών».

ANGELA KANE, πρώην αντιπρόσωπος του ΟΗΕ σε ζητήματα αφοπλισμού.


«Ένα συναρπαστικό και πειστικό βιβλίο για το πιο σημαντικό θέμα όλων: πώς θα επιβιώσει το είδος μας από τους κινδύνους που θέτουμε εμείς οι ίδιοι».

STUART RUSSELL, συγγραφέας του Human Compatible και του Artificial Intelligence: A Modern Approach.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα


Ο Τόμπι Ορντ είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το έργο του εστιάζει στα μεγάλα ερωτήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και μελετά τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Έχει ερευνήσει την ηθική της παγκόσμιας φτώχειας και αυτό τον οδήγησε στο να δεσμευτεί να δίνει διά βίου το 10% του εισοδήματός του στις πλέον αποτελεσματικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που βοηθούν στη βελτίωση του κόσμου. Δημιούργησε έναν οργανισμό, τον Giving What We Can, ώστε κι άλλοι να κάνουν το ίδιο και όλοι μαζί έχουν δεσμευτεί να δώσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες. Στη συνέχεια διεύρυνε τις ιδέες αυτές συνιδρύοντας το κίνημα του αποτελεσματικού αλτρουισμού, με βάση το οποίο χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ορθό λόγο και τα αποδεικτικά στοιχεία, για να βοηθήσουν τις ζωές των άλλων όσο το δυνατόν περισσότερο.


Η έρευνά του σήμερα είναι πάνω στους κινδύνους που απειλούν να οδηγήσουν στον ανθρώπινο αφανισμό ή τη μόνιμη κατάρρευση του πολιτισμού και στο πώς να προστατεύσουμε την ανθρωπότητα από τους κινδύνους αυτούς, κάτι που θεωρεί ότι είναι από τα πλέον πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, του Εθνικού Συμβουλίου Αντικατασκοπίας των ΗΠΑ και του Γραφείου του Πρω­θυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.


Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ_ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.