Ο ράφτης ποντικός


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Πόσο αδιάφορος θα ήταν ο κόσμος μας,αν όλοι οι άνθρωποι ήμασταν ίδιοι/ες;
Πόσο μονότονος καί βαρετός θα ήταν στην περίπτωση που φοράγαμε όλοι κι όλες τα ίδια ρούχα;
Πόσο μουντή θα ήταν η ζωή μας,αν δεν υπήρχαν τόσα χρώματα,υφές καί σχέδια στα ρούχα καί στα πάντα τριγύρω μας καθιστώντας ακόμα πιο ξεχωριστούς/ες εμάς;
Ας καταστήσουμε,πλέον,σε όλον το κόσμο σαφές πως όλοι κι όλες είμαστε μοναδικοί/ες καί το γεγονός πως διαφέρουμε μεταξύ μας είναι αυτό που δίνει το κάτι παραπάνω στη ζωή μας.
Η ομορφιά καί η αποδοχή αυτής της διαφορετικότητας είναι κάτι που πρέπει να το διδασκόμαστε από μικρή ηλικία καί ποιος ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος από την επαφή των παιδιών με κατάλληλα βιβλία που απευθύνονται σε αυτά. Σε αυτό,λοιπόν,το πλαίσιο διάβασα καί σας παρουσιάζω το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Κατερίνας Χριστόγερου,με τίτλο ''Ο ράφτης ποντικός",που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο καί είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 3 ετών καί άνω.
Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Έξυπνη ψυχαγωγική ιστορία
- Ευφάνταστη πολύχρωμη εικονογράφηση 
- Μικρές προτάσεις ενισχυμένες από οικείο λεξιλόγιο
- Μεγάλη κι ευκολοδιάβαστη γραμματοσειρά
Περιγραφή:
Όλοι στο ποντικοχωριό περιμένουν με αγωνία τη νέα κολεξιόν του αγαπημένου τους ράφτη ποντικού κι ανυπομονούν το καινούριο τους κουστούμι να διαλέξουν. Μα ο ράφτης ποντικός δεν είναι καθόλου βιαστικός… Αναζητά την έμπνευση που θα τον βοηθήσει ρούχα υψηλής αισθητικής να δημιουργήσει, πρωτότυπα, ξεχωριστά. Υφάσματα με υπέροχα χρώματα και σχέδια αναζητά… Θα τα καταφέρει να κάνει τη γιορτινή του συλλογή μοναδική, όπως θέλει και επιθυμεί; Θα μπορέσει να ευχαριστήσει και να ενθουσιάσει τους πελάτες ποντικούς, κύριους μεγάλους και μικρούς; Ποιο είναι της τέχνης του το μυστικό;
Ελάτε να ανακαλύψετε στις σελίδες του βιβλίου την περιπέτεια του ράφτη ποντικού, που με τόλμη, φαντασία, υπομονή και πρωτοτυπία κέρδισε το χειροκρότημα όλων των ποντικών κι ίσως κερδίσει και το δικό σας.
  Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας προτείνω να το αναζητήσετε κι εσείς με τη σειρά σας. 
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΓΕΡΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

ΗΛΙΚΙΑ: 3 ΕΤΩΝ +

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Υ.Γ. Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.









Ο ράφτης ποντικός Ο ράφτης ποντικός Reviewed by Dominica on Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.