Η πτώση των Θεών ΙΙ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η πτώση των Θεών ΙΙ

Συγγραφείς: Σίμος Shelmerdine Κούλης,Ισαβέλλα Πρίτσα,Μάριος Μητσόπουλος,Δημοσθένης Παπαδόπουλος

(Η αναφορά στα ονόματα των συγγραφέων γίνεται βάσει της σειράς εμφάνισης των ιστοριών μέσα στην συλλογή)

  Άν καί ως αναγνώστρια αγαπώ να διαβάζω έργα που να ανήκουν στην λογοτεχνία του τρόμου,η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει τόσα πολλά βιβλία,όσο θα επιθυμούσα κι ούτε έχω τις τρομερές,εξειδικευμένες γνώσεις γύρω απ'αυτά. Όμως,όταν μου δίνεται η δυνατότητα να έρθω σε επαφή με ανάλογα βιβλία,ρουφάω σαν σφουγγάρι κάθε πληροφορία που λαμβάνω μέσω αυτών των ιστοριών που ξεδιπλώνονται μέσα στις σελίδες των. Χάρηκα δε ιδιαίτερα,όταν μου εστάλη από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το βιβλίο ''Η πτώση των Θεών ΙΙ",καθώς μέσα στο παρόν έργο βρήκα διαφορετικές κι ενδιαφέρουσες ιστορίες θρίλερ γραμμένες από αξιόλογους συγγραφείς που εμπνέονται από το εμβληματικό έργο του αείμνηστου συγγραφέα Χ.Φ. Λάβκραφτ καί κατ'επέκταση την μυθολογία του Κθούλου. Άν,λοιπόν,ανήκετε στην κατηγορία των αναγνωστών/στριων που δηλώνουν λάτρεις των έργων του Λάβκραφτ κι ό,τι συνδέεται με την λογοτεχνία του Κθούλου,θαρρώ πως η παρούσα συλλογή θα σας ικανοποιήσει.

Περιγραφή:
Ονειρεύεστε τις πύλες πέρα από τις  πύλες, τα άστρα πέρα από τα άστρα, την Αιώνια Ρ’ λύε, το σπίτι του άρχοντα Κθούλου, όπου κοιμάται και ονειρεύεται και περιμένει τη στιγμή που η πόλη θα αναδυθεί από την άβυσσο του ωκεανού για να κυριαρχήσει πάλι στο σύμπαν, τον Αζαζόθ, τον τρελό θεό στο κέντρο του σύμπαντος, τους μεγάλους Παλιούς, ξεχασμένους στο σύγχρονο σύμπαν, που περιμένουν στο σκοτάδι επιζητώντας τη λατρεία και την κυριαρχία; Έχετε περάσει ατέλειωτες νύχτες διαβάζοντας ξανά και ξανά τα αριστουργήματα του Λάβκραφτ και έχετε χαθεί στους κόσμους των βιβλίων του; Ονειρεύεστε να ξεφυλλίζετε το Νεκρονομικόν, να χαϊδεύετε το δέρμα στο εξώφυλλο,  να ακούτε τις απόκοσμες ψαλμωδίες του βιβλίου; Τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για εσάς, για όλους του λάτρεις του έργου του Λάβκραφτ!

   Θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Λιτός καί κατανοητός λόγος
- Προσιτό λεξιλόγιο
- Αρκετή δόση θρίλερ,μυστηρίου κι αγωνίας
- Εξαιρετική εικονογράφηση
- Δεν κάνει κάπου ''κοιλιά'' καί δεν υπάρχουν κουραστικές επαναλήψεις

  Στοιχείο βιβλίου θα άλλαζα:
- Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα σημεία στίξης (όπως τελείες) στο τέλος των προτάσεων,καθώς θεωρώ πως μπορεί να υπάρξουν αναγνώστες/στριες που μπορεί να ενοχληθούν από την εσκεμμένη ( ; ) έλλειψή τους.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Η απάντηση του εκδοτικού για την έλλειψη τελειών: ''Οι τελείες υπάρχουν αλλά η γραμματοσειρά τις βγάζει κολλημένες. Όταν θέλεις να κάνεις extreme graphic design δεν βγαίνουν όλα όπως στο κανονικό.". Τους ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΣΕΙΡΑ: Οι Απόστολοι του Χάους






Η πτώση των Θεών ΙΙ Η πτώση των Θεών ΙΙ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 12, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.