Ας γνωρίσουμε τα μικρά βιβλία της μόδας ''DIOR' & ''CHANEL''


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Δεν ξέρω για εσάς,αλλά για εμένα η μόδα θεωρείται ως μία εκ των τεχνών καί μορφών έκφρασης των διάφορων δημιουργών που ασκεί εντονότερη,ή,πιο ήπια επιρροή στην καθημερινή μας ζωή,όχι μόνο με τις όποιες προτάσεις επιτάσσει στο ντύσιμό μας,αλλά καί σε άλλους τομείς. Άν γυρίσουμε αρκετά πίσω στον χρόνο,θα παρατηρήσουμε πως από την αρχαιότητα μέχρι καί σήμερα,υπήρχαν διάφορες τάσεις της μόδας που ακολουθούσαν τόσο οι απλοί πολίτες έως καί οι βασιλείς καί οι λοιποί άρχοντες. Σαν να ήταν το μέσο που καθόριζε εποχές,κοινωνική θέση,καταγωγή,επάγγελμα μέχρι καί τις υπάρχουσες κοινωνικές πεποιθήσεις καί κανόνες. Ακόμα κι αν κάποιος/α ισχυριστεί πως δεν ακολουθεί πιστά την μόδα,χαράσσοντας τον δικό του/της δρόμο,πάλι καταλήγει στο ίδιο πράγμα. 

   Αντικειμενικά ο 20ος αιώνας φαίνεται ως μία από τις πιο παραγωγικές,όσον αφορά την μόδα,εποχές,αφού εκείνα τα χρόνια έγιναν η αφετηρία της εμφάνισης καί καθιέρωσης σπουδαίων σχεδιαστών/στριων,που εκτός από πρωτοπόροι/ες στο είδος τους,κατάφεραν να περάσουν στην ιστορία καί να αποκτήσουν παγκόσμια φήμη καί η συνέχεια των οίκων μόδας τους να κρατούν τα ηνία της πρωτιάς καί όλοι/ες να επιθυμούν να αποκτήσουν ένα αντικείμενο της ανάλογης φίρμας. Πόσα,όμως,γνωρίζουμε για την ζωή καί την πορεία αυτών των ανθρώπων που τόσο θαυμάζουμε; Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν καί στην χώρα μας τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς ''Τα μικρά βιβλία της μόδας'' που αφορούν τον σχεδιαστή Κριστιάν Ντιόρ καί την αγαπημένη μου σχεδιάστρια Κοκό Σανέλ. Αυτά τα δύο καλαίσθητα βιβλία αποτελούν την σημερινή μου πρόταση για εσάς. Ας τα γνωρίσουμε.

''ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: CHANEL''
(The Little Book of Chanel)

Υπεύθυνη για μερικές από τις πιο ρηξικέλευθες τάσεις στη μόδα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος –όπως το μικρό μαύρο φόρεμα, οι πέρλες και τα παπούτσια με τη δίχρωμη λεπτομέρεια στο μπροστινό μέρος–, η Κοκό Σανέλ έφερε επανάσταση στην εποχή της, δίνοντας στις γυναίκες αυτό που χρειάζονταν προτού καν εκείνες το συνειδητοποιήσουν. Έχοντας ως βάση της την αντρική γκαρνταρόμπα, ανέδειξε τη θηλυκή δύναμη, παρέχοντας έναν δημοκρατικό κώδικα ενδυμασίας που πρόσφερε ελευθερία, ισότητα και ανεπιτήδευτο κλασικισμό.

Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της Κοκό Σανέλ, αυτής της μοναδικής σχεδιάστριας που άσκησε τεράστια επιρροή στον κόσμο της μόδας. Ξεκινώντας από ένα ταπεινό παρελθόν, κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστή, ενώ η εμπορική της επωνυμία, η οποία επεκτάθηκε στα αρώματα, στα κοσμήματα και στα αξεσουάρ, συνεχίζει να είναι δημοφιλής ακόμη και σήμερα.

Συγγραφέας: Έμα Μπάξτερ-Ράιτ
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Γεωργούλια 

''ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ: DIOR''
(The Little Book of Dior)

Η θεαματική άνοδος του Κριστιάν Ντιόρ στα ανώτερα στρώματα του παριζιάνικου κόσμου της μόδας είναι μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία. Άνθρωπος των τεχνών με ένα σύγχρονο όραμα διαποτισμένο με τις παραδόσεις της γαλλικής υψηλής ραπτικής, στην πρώτη του κολεξιόν, το 1947, ο Ντιόρ λάνσαρε το New Look και έφερε πραγματική επανάσταση.

Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Κριστιάν Ντιόρ, τους θριάμβους των κολεξιόν υψηλής ραπτικής στην πασαρέλα και στο κόκκινο χαλί και την πορεία του οίκου μόδας μετά τον θάνατό του. Μια πολύ προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από φωτογραφίες σε συνδυασμό με το κείμενο της ειδικού στη μόδα Κάρεν Χόμερ αποτυπώνουν το ταξίδι μιας φίρμας που είναι γνωστή σήμερα ως η τελευταία λέξη της φινέτσας, της πολυτέλειας και της θηλυκότητας.

Συγγραφέας: Κάρεν Χόμερ
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Γεωργούλια 

Αναζητήστε τα! Καλή ανάγνωση!





   
Ας γνωρίσουμε τα μικρά βιβλία της μόδας ''DIOR' & ''CHANEL'' Ας γνωρίσουμε τα μικρά βιβλία της μόδας ''DIOR' & ''CHANEL'' Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.