Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από εκδόσεις Πεδίο/Ελληνικά Γράμματα!


Δρ Νάνσυ Μαλλέρου

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ημερολόγιο Life Coaching 2023

• Σχήμα: 14,6 χ 21 • Σελίδες: 336

• Εξώφυλλο: Μαλακό • ISBN: 978-960-635-568-4

• Λ.Τ.: 15,90 €


Ημερολόγιο 2023 - Καλύτερα γίνεται

• Σχήμα: 14,6 χ 21 • Σελίδες: 336

• Εξώφυλλο: Μαλακό • ISBN: 978-960-635-567-7

• Λ.Τ.: 15,90 €

Το θέμα μας φέτος είναι οι λεπτομέρειες. Όλες οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας. Αυτές που μας κάνουν να ερωτευόμαστε, να ξεπερνάμε τον εαυτό μας ή να πνιγόμαστε. Οι λεπτομέρειες που
κάνουν ένα έργο τέχνης να μένει ανεξίτηλο στον χρόνο. Λεπτομέρειες που μας κάνουν και νιώθουμε πλούσιοι, γεμάτοι, ανίκητοι. Στιγμές που νιώθουμε, χωρίς να χρειαστεί ή να μπορούμε να το περιγράψουμε ή να το εξηγήσουμε. Στιγμές που απλώς είμαστε. Το τώρα είναι μια λεπτομέρεια της ζωής μας. Εμείς είμαστε μια λεπτομέρεια του σύμπαντος. Κάθε εβδομάδα, μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου, θα μπορείτε να ανακαλέσετε, να συγκεντρώσετε και να καταγράψετε αυτές τις λεπτομέρειες που ομορφαίνουν τη ζωή σας και σας βοηθούν να «χτίσετε» χαρακτήρα. Κάθε εβδομάδα θα σας δίνω ένα μικρό έναυσμα και χώρο για τη δική σας ερμηνεία, τις δικές σας στιγμές.
52 εβδομάδες. 52 λέξεις που θέλω να ορίσετε με τον δικό σας τρόπο.
52 αφορμές για να εστιάσετε στις φωτεινές λεπτομέρειες της δικής σας ζωής.
Λένε πως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Το ίδιο και ο Θεός.
Εγώ λέω πως και φέτος ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Δρ Νάνσυ Μαλλέρου
Ιδρύτρια & CEO της Life Clinic,
master coach, ομιλήτρια, συγγραφέας

H Δρ Νάνσυ Μαλλέρου είναι εξαιρετικά έµπειρη coach, ιδρύτρια της Life Clinic Group και ανάµεσα στους πρωτοπόρους του coaching στην Ελλάδα. Μέσα από τα σεµινάρια, τις οµιλίες, τα άρθρα και τα βιβλία της έχει επηρεάσει θετικά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Έχει την πατρότητα του όρου «Εσωκεντρισµός»©, που παρουσίασε στην οµιλία της στο TEdx το 2019 και ο οποίος αποτελεί τη βάση της προσέγγισής της στην προσωπική και την επαγγελµατική της ζωή και διέπει τη µεθοδολογία της στο coaching. Το Women Economic Forum την τίµησε µε το βραβείο «Iconic Women Creating a Better World for All» (Μάρτιος 2020, Κάιρο).
Είναι συγγραφέας των βιβλίων Ανταγωνιστές, συνεργαστείτε! (εκδ. Σιδέρης 2006), Καλύτερα γίνεται (εκδ. Φερενίκη 2009) και Εσωκεντρισµός (εκδ. Πεδίο 2022).
Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας, ενώ έχει master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στις Συνεργατικές Στρατηγικές. Έχει πτυχίο Coaching από το Coach U και έχει παρα-
κολουθήσει σεµινάρια Lifestyle Management από το Harvard Medical School-Dept. of Continuing Education.
Διαθέτει 14 χρόνια εµπειρίας στα πολύ απαιτητικά εργασιακά περιβάλλοντα πολυεθνικών εταιρειών ως στέλεχος επικοινωνίας και έχει διδάξει Μάρκετινγκ και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο για περισσότερο από µία δεκαετία.
Έχει συµµετάσχει ως προσκεκληµένη οµιλήτρια σε πολλά επιστηµονικά συνέδρια και πανεπιστηµιακά προγράµµατα και έχει συνεργαστεί µε πολλές Fortune 500 εταιρείες, ΜΚΟ, startup επιχειρήσεις και σηµαντικές προσωπικότητες του επιχειρηµατικού κόσµου, της πολιτικής και του αθλητισµού.
Είναι πρέσβειρα του Women Act, ιδρυτικό µέλος και τέως πρόεδρος του ελληνικού παραρτήµατος της Διεθνούς Οµοσπονδίας Coaching (International Coach Federation).
Πιστεύει ότι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά δίνουν αξία στη ζωή και ότι η ευδαιµονία δεν είναι προορισµός αλλά τρόπος να ταξιδεύουµε.




Gwendal Fossois

Η φιλοσοφία στον
Μικρό Πρίγκιπα

Μετάφραση: Έφη Κορομηλά

• Σχήμα: 13 χ 20 • Σελίδες: 232

• Εξώφυλλο: Σκληρό • ISBN: 978-960-635-551-6

• Λ.Τ.: 14,90 €

Ένα βιβλίο θρυλικό, ένα θαυμαστό όσο και συμβολικό παραμύθι, Ο Μικρός Πρίγκιπας κρατά συντροφιά σε γενιές και γενιές αναγνωστών από την πρώτη ημέρα της έκδοσής του.
Πραγματικό αριστούργημα της λογοτεχνίας, είναι –όπως όλοι γνωρίζουμε– απλό μα και περίπλοκο συνάμα, αφού περιέχει διαφορετικά επίπεδα κατανόησης και προσφέρεται για πολλαπλές αναλύσεις: οι λίγες σελίδες του, διανθισμένες με τις εικονογραφήσεις, σκίτσα σχεδόν, περικλείουν όλη τη σκέψη του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Μέσα από μια αφήγηση άκρως ποιητική και γεμάτη σύμβολα και κρυμμένα νoήματα, ο συγγραφέας προσέδωσε στον Μικρό Πρίγκιπα όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός δοκιμίου για τη μεταφυσική, ώστε να μας οδηγήσει προς την αποδοχή του εαυτού μας και την ανεκτικότητα. Ο Gwendal Fossois, χωρίς να ισχυρίζεται ότι εξετάζει διεξοδικά τη σκέψη του Σαιντ-Εξυπερύ, με το βιβλίο του Η φιλοσοφία στον Μικρό Πρίγκιπα επιδιώκει να μας παρέχει έναν οδηγό ο οποίος, συνοδεύοντας την ανάγνωση του Μικρού Πρίγκιπα, θα βοηθήσει στην κατανόηση της φιλοσοφικής του διάστασης, αλλά και των μαθημάτων καθημερινής ζωής που μπορούμε να αντλήσουμε όλοι εμείς, οι άνθρωποι του 21ου αιώνα. Εξού και αποφεύγει μια υπερβολικά αναλυτική και σχοινοτενή ανάπτυξη των διάφορων φιλοσοφικών πτυχών του Μικρού Πρίγκιπα, αλλά εστιάζει σε επιμέρους φιλοσοφικά ζητήματα που μοιάζουν να απορρέουν αβίαστα από το αφήγημα. Το φαντασιακό, το εφήμερο, το παράλογο και ο ανθρωπισμός αποτελούν μερικές από τις μείζονες φιλοσοφικές έννοιες που διατρέχουν και χρωματίζουν το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Όμως δεν είναι μόνο αυτές. Ο Gwendal Fossois μας προτρέπει να αποκρυπτογραφήσουμε τη φιλοσοφική εμβέλεια του πιο διάσημου, ίσως, παραμυθιού του 20ού αιώνα. Μας προσκαλεί σε μια πρωτόγνωρα εμβριθή ανάγνωσή του, σε μια εμβάθυνση στην οποία μας συνοδεύουν οι κορυφαίοι φιλόσοφοι όλων των εποχών και οι θεμελιώδεις ιδέες τους. Η ανάλυση του παραμυθιού συνοδεύεται από σύντομες εξηγήσεις, κλειδιά φιλοσοφίας, που δίνουν στη σκέψη του μια νέα προοπτική.

Gwendal Fossois
Ο Gwendal Fossois, συγγραφέας και δημοσιογράφος που ειδικεύεται στη σύγχρονη κουλτούρα, μας καλεί να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες φιλοσοφικές αξίες του Μικρού Πρίγκιπα.



ΜΗΝΑΣ ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ

Το Ρίφι

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Σχήμα: 13 χ 20 -  Σελίδες: 304

Εξώφυλλο: Μαλακό - ISBN: 978-960-19-0937-0

Λ.Τ.: 16,50 €

Το Ρίφι ή ως πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος…
Το Ρίφι είναι το νέο μυθιστόρημα του Μηνά Βιντιάδη που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Οκτώ χρόνια μετά το τελευταίο του λογοτεχνικό βιβλίο και έχοντας γράψει στο ενδιάμεσο πολλά θεατρικά έργα, ο συγγραφέας επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει τη μαγεία της φαντασίας με τον ρεαλισμό της πραγματικότητας.
Το βιβλίο
Στο Πετρονήσι, στο νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, γεννιέται ένα παιδί που χάνει τη μητέρα του πάνω στη γέννα. Ο βοσκός πατέρας του, άγριος και ακοινώνητος, θα το κρύψει σε μια στάνη ψηλά στο βουνό και θα το μεγαλώσει με τα ζώα, χωρίς ποτέ κανείς να πληροφορηθεί την ύπαρξή του. Ο Χαδιώτης Βασιλάς, ο βασικός ήρωας του μυθιστορήματος, δεν θα συναντήσει άνθρωπο, δεν θα πάει σχολείο, δεν θα βγάλει ταυτότητα. Πρόβατα, κατσίκια, μουλάρια, σκυλιά και πουλιά τού κρατούν παρέα στο μικρό του σύμπαν, που συμπληρώνεται από χωράφια με ελιές, σιτάρια, κριθάρια και μελίσσια.

Μόλις κλείνει τα 18, γίνεται η μεγάλη ανατροπή στη ζωή του. Η κοινωνία ανακαλύπτει την ύπαρξή του, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω του, η επιστήμη και το θέαμα τον διεκδικούν, κι εκείνος γνωρίζει μια ζωή που δεν φανταζόταν: τον έρωτα και, κυρίως, μέχρι πού φτάνει η δύναμη του μυαλού του. Έως πού θα φτάσει αλήθεια; Ένα μυθιστόρημα για την αθωότητα, την αγάπη, τον άνθρωπο, τη φύση, σε μια «άλλη Ελλάδα» των τελευταίων 250 χρόνων, μέσα από τους ανθρώπους ενός μικρού νησιού στην άκρη του χάρτη. Ήρωες του ’21, πειρατές, καπεταναίοι και βοσκοί σε μια οικογένεια που γενιά με γενιά άλλαζε δραματικά, λες και κάποιος με ένα μαγικό ραβδί έπαιζε παιχνίδια με τα πρόσωπα και την Ιστορία. Κι ένα παιδί που μεγάλωσε σαν ρίφι. Όσο για το τι σημαίνει η λέξη «ρίφι» στα πετρονησιώτικα, θα το μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο…

Ο συγγραφέας

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κάσο και στα 16 του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Ως δημοσιογράφος εργάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια στην εφημερίδα Τα Νέα, σε διάφορες επιτελικές θέσεις, κάνοντας παράλληλα εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Σήμερα αρθρογραφεί στο Ποντίκι. Ως συγγραφέας έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα, μια συλλογή διηγημάτων, ένα βιβλίο για παιδιά και πολλά θεατρικά έργα, ενώ έχει σχεδιάσει και έχει επιμεληθεί περισσότερες από 100 συλλεκτικές εκδόσεις. Είναι μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Συμβουλευτικής Επιτροπής επί Καλλιτεχνικών Θεμάτων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και αν μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά.



Από τη συγγραφέα της τριλογίας Πίστεψε σ’ εσένα

RUT NIEVES

Απόλαυσε τη ζωή χωρίς ενοχές

Σεξουαλικότητα, πνευματικότητα
και συνειδητές σχέσεις

Μετάφραση: ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΗ


Σχήμα: 13,5 χ 21 - Σελίδες: 352

Εξώφυλλο: Μαλακό - ISBN: 978-960-635-516-5

Λ.Τ.: 19,90 €

Ένα ταξίδι στην ψυχή και στο μυαλό σου για να απελευθερωθείς από τους φόβους σου και να μάθεις να απολαμβάνεις την αγάπη και τη χαρά που σου αξίζουν. Πόσο επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαμβάνει; Γιατί υπάρχουν γυναίκες που καταπιέζουν τις επιθυμίες τους, βάζοντας τις ανάγκες του συντρόφου τους και των παιδιών τους πάνω από τις δικές τους; Γιατί υπάρχουν άντρες και γυναίκες που συνδέονται με άτομα που δεν τους κάνουν καλό; Γιατί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτοεκτίμησης, αλλά και σχέσεων γενικότερα; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα βρίσκουν σε αυτό το βιβλίο πρωτότυπες, ουσιαστικές και υπέροχες απαντήσεις. Στόχος της Rut Nieves είναι οι άντρες και οι γυναίκες να ανακαλύψουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και ο ένας τον άλλον, και να ξεπεράσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους, ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν την υγιή αγάπη στις σχέσεις τους. Ένα βιβλίο παράθυρο στον εσωτερικό σας κόσμο, που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε λίγο καλύτερα τον εαυτό σας, να γιατρέψετε τις πληγές και τα τραύματά σας, να διεκδικήσετε και να αποκτήσετε συναισθηματική ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση, να θέσετε σαφή και υγιή όρια, να συνδεθείτε με τη δύναμη, την αγάπη και τη χαρά που πηγάζουν
από μέσα σας. Ένας οδικός χάρτης που θα σας ανοίξει τον δρόμο για να απαλλαγείτε από φόβους, προκαταλήψεις, επιζήμιους ηθικούς περιορισμούς της πατριαρχικής κουλτούρας, και να απολαύσετε μια ζωή γεμάτη αγάπη και υγεία σωματική, ψυχική και συναισθηματική.


Η Rut Nieves εργαζόταν ως αρχιτέκτονας στη Γερμανία όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα για να βρει τον εαυτό της και να ακολουθήσει τα πραγματικά της όνειρα. Ξεκίνησε από το μηδέν και άρχισε να εξερευνά τη δύναμη του μυαλού και των συναισθημάτων. Εκπαιδεύτηκε ως coach πλάι σε μερικούς από τους σπουδαιότερους coaches παγκοσμίως, όπως οι Lain García Calvo, Sergi Torres, Tony Robbins και Gregg Braden. Ίδρυσε την Arquitecta de emociones, μια κορυφαία εταιρεία στην υπηρεσία της αγάπης και της αφύπνισης της συνείδησης, της διάδοσης της παγκόσμιας γνώσης και
των δυνατοτήτων μας. Έχει γράψει τρία εξαιρετικά επιτυχημένα βιβλία –Πίστεψε σ’ εσένα, Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα και Η αγάπη της ζωής σου– και τώρα δίνει σεμινάρια σε όλη την Ισπανία.

ΑΡΕΤΗ ΔΟΝΟΥ

Με πινέλο και ψυχή

Η τέχνη της ζωής για παιδιά

Σχήμα: 16,5 χ 21 - Σελίδες: 112

Εξώφυλλο: Μαλακό - ISBN: 978-960-635-514-1

Λ.Τ.: 14,90 €

Η τέχνη κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη. Μπορεί όμως να κάνει πολύ περισσότερα, ειδικά όταν απευθύνεται σε μικρά παιδιά: μπορεί να δώσει χαρά, ελπίδα και ψυχική ανάταση, να εμπνεύσει δύναμη μπροστά στις δυσκολίες και αντοχή μπροστά στις αναποδιές, να καλλιεργήσει τη θετικότητα και την αισιοδοξία για το μέλλον.
Το βιβλίο «Με Πινέλο και Ψυχή: Η τέχνη της ζωής για παιδιά» της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Αρετής Δόνου, σε εικονογράφηση της Μάρως Αλεξάνδρου, είναι ένα τρυφερό και γεμάτο πλούσια συναισθήματα κείμενο και συνάμα ένα χρήσιμο και ευχάριστο εγχειρίδιο συναισθηματικής καλλιέργειας για μικρούς και μεγάλους. Περιέχει ιστορίες που απευθύνονται στα παιδιά, αλλά τις διηγούνται οι γονείς και διδάσκουν σε όλους πολύτιμα μαθήματα ζωής!
Με αφορμή τη ζωή σπουδαίων ζωγράφων (όπως ο Βαν Γκογκ, ο Ρενουάρ, ο Πικάσο, ο Κλιμτ, ο Γουόρχολ και άλλοι) και τα εμβληματικά τους έργα, ξετυλίγονται όμορφες ιστορίες που έχουν έναν στόχο: να καλλιεργήσουν στους μικρούς αναγνώστες ψυχική ανθεκτικότητα, μια σημαντική ιδιότητα που θα τους επιτρέψει να τα βγάζουν πέρα στα δύσκολα, να μην τα χάνουν μπροστά στις αντιξοότητες και να αντιμετωπίζουν με χαρά και αισιοδοξία τη ζωή.
Διαβάζοντας το βιβλίο οι γονείς θα μάθουν γιατί είναι σημαντικό να καλλιεργήσουν στο παιδί τους την ψυχική ανθεκτικότητα – και πώς να το κάνουν αυτό με ευχάριστο και ελκυστικό τρόπο. Οι πλούσιες δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου, βασισμένες σε σύγχρονες επιστημονικές μελέτες, είναι σχεδιασμένες να ενεργοποιούν τις αισθήσεις, να διεγείρουν τον νου και να ρυθμίζουν τα συναισθήματα, και επιτρέπουν στους γονείς να μοιραστούν ευχάριστο, ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν μια ηρωίδα που τους μοιάζει πολύ. Οι ιστορίες της αφορούν καταστάσεις που και τα ίδια συναντούν στη δική τους καθημερινότητα. Η διαφορά είναι ότι η Αφροδίτη βλέπει τα πράγματα με άλλη ματιά. Με τη βοήθεια της μαμάς της, που τη φέρνει σε επαφή και την ταξιδεύει στον συναρπαστικό κόσμο της τέχνης, αυξάνει την αυτογνωσία της, απολαμβάνει και νιώθει ευγνωμοσύνη για τα μικρά και τα μεγάλα πράγματα στη ζωή της, ηρεμεί και μαθαίνει να σκέφτεται ψύχραιμα, εκτιμά το διαφορετικό, εντοπίζει και καλλιεργεί τις αρετές και τις δυνάμεις της, αντιμετωπίζει τους φόβους και τις απογοητεύσεις της, μαθαίνει να αναζητά τη συντροφικότητα και την αγάπη.

«Δεν έχουμε βρει ακόμα τη συνταγή της ευτυχίας», αναφέρει η συγγραφέας στην εισαγωγή της. «Έχουμε όμως βρει τα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά μας να αναπτύξουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα, να είναι χαρούμενα και δυνατά, και να εξελιχθούν τελικά σε ευτυχισμένους ενήλικες… Είναι στο χέρι μας να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι με συνοδοιπόρους τα παιδιά μας, δίνοντας αξία σε κάθε μικρή στιγμή της ζωής!» Γιατί… «με πινέλο και ψυχή» ζούμε όμορφα και ευτυχισμένα!

Η Αρετή Δόνου (ψυχολόγος M.Ed. - παιδοψυχολόγος και γνωστική αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια εφήβων και ενηλίκων) έχει εκπαιδευτεί σε μεθόδους παρέμβασης και θεραπείας καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών και προβολικών εργαλείων. Έχει εξειδικευτεί επίσης στην ειδική αγωγή, στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και στον συντονισμό σχολών γονέων. Τα τελευταία 16 χρόνια παρέχει τις υπηρεσίες της στον χώρο της ψυχικής υγείας, της ειδικής εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής. Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στα ΚΕΔΑΣΥ του Υπουργείου Παιδείας.

Χρήστος Φ. Πικριδάς

Σοφία Φόρτωμα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2023

Επετειακή Έκδοση 2003-2023


• Σχήμα: 12,8 χ 15 • Σελίδες: 264

• Εξώφυλλο: Σκληρό • ISBN: 978-960-19-0956-1

• Λ.Τ.: 14,90 €


• Σχήμα: 12,8 χ 15 • Σελίδες: 264

• Εξώφυλλο: Σκληρό • ISBN: 978-960-19-0957-8

• Λ.Τ.: 14,90 €

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, οι αγαπημένες γάτες της Σοφίας Φόρτωμα επιστρέφουν με μια επετειακή έκδοση. Θα μας συντροφεύσουν και αυτόν τον χρόνο, ομορφαίνοντας την κάθε μας ημέρα μέσα από τις υπέροχες εικόνες της βραβευμένης εικαστικού και τα κείμενα του Χρήστου Φ. Πικριδά. Χαδιάρες, παιχνιδιάρες, νωχελικές, ερευνητικές, τρυφερές, εκφραστικές. Γάτες
μοναδικές. Κέρδισαν την αγάπη μας με την εξυπνάδα και τη χάρη τους, τη στοργή και τη μοναδική μαγική διεισδυτικότητα στο βλέμμα τους. Συντροφιά, επιβλητική παρουσία, μα πάντα και για πάντα ελεύθερες.

Εσείς, στον ζεστό σας καναπέ,
βυθισμένη σ’ ένα βιβλίο.
Εκείνη, στο πανεράκι της,
βυθισμένη στην ολότητά της.
Σηκώνεται αργά, σας κοιτάζει σιωπηλή,
γλείφει το γουναρικό της,
ανασύρει τα αρώματα της φύσης της
και βγαίνει στην νύχτα αλαφροπάτητη.

Η Σοφία Φόρτωμα γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958. Κατάγεται από τον Πύργο της Τήνου και σπούδασε στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (1977-1982), στο Εργαστήριο Χαρακτικής με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Γραμματόπουλο, καθώς και τυπογραφία στην τέχνη του βιβλίου, με δάσκαλο τον Γ. Παπαδάκη. Ζωγραφίζει συμμετέχοντας σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επίσης εικονογραφεί και επιμελείται έντυπα και βιβλία.

Ο Χρήστος Φ. Πικριδάς είναι αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ, στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Μαζί έχουν δημιουργήσει πολλά ημερολόγια με υπέροχες εικόνες και λέξεις.



ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΟΥ

ΓΕΝΝΉΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΆ,
μεγάλωσες στον Νότο

Μια διαγενεακή συνάντηση από καρδιάς


Σχήμα: 13 χ 21 - Σελίδες: 400

Εξώφυλλο: Μαλακό - ISBN: 978-960-635-549-3

Λ.Τ.: 21,90 €

Μετά το πολυδιαβασμένο Η επιστροφή του άνδρα η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ελισάβετ Μπαρμπαλιού υπογράφει το νέο βιβλίο της, ένα βαθιά λυρικό όσο και αληθινό πορτρέτο της σύγχρονης, δύσκολης και συνάμα συναρπαστικής εποχής μας. Ένα βιβλίο για έναν κόσμο σε κρίση, για δύο γενιές αντιμέτωπες, που επιρρίπτουν ευθύνες, αλλά και αναζητούν η μία το χέρι της άλλης, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν μπροστά. Μαζί.

Μια ολόκληρη νύχτα, από το δείλι ώς την αυγή. Μια μητέρα και μια κόρη, μια κουβέντα βαθιά και τρυφερή, με γέλιο και δάκρυ, με αγάπη και πόνο, με ελπίδα και απόγνωση, με αλήθεια… σαν την ίδια τη ζωή. Τι λένε οι δυο τους, ταξιδιώτες με διαφορετική αφετηρία και άλλον προορισμό, που σταματούν στους ίδιους σταθμούς ζωής; Πώς γεφυρώνουν το χάσμα που τις χωρίζει, τι μαθαίνουν για τον κόσμο που γέννησε καιανέθρεψε την καθεμιά τους, πώς βαδίζουν στη ζωή ενωμένες μα ανεξάρτητες;

Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού υφαίνει ένα νήμα γεμάτο αναμνήσεις, τραύματα, ελπίδες και φόβους, που ενώνει αόρατα και άρρηκτα τρεις γενιές, τη μάνα και την κόρη, αλλά και τη γιαγιά που δεν είναι πια στη ζωή, μα έχει αφήσει το ανεξίτηλο αποτύπωμά της στις ζωές και τις ψυχές των απογόνων-επιγόνων της. Στον διάλογο αυτόν, η συγγραφέας αξιοποιεί προσωπικά βιώματα, δημιουργώντας παράλληλα συνηχήσεις από τις άπειρες συζητήσεις που προέκυψαν από την πολύχρονη κλινική της εμπειρία ως οικογενειακής θεραπεύτριας, προκειμένου να δώσει το ερέθισμα για σκέψη, επικοινωνία και κατανόηση, που μπορεί να οδηγήσουν στη λύτρωση, στην ίαση μιας ολόκληρης κοινωνίας – στο τραύμα που θα γίνει θαύμα. Με εφόδια την επιστημονική σκευή της, την τολμηρή ματιά της, αλλά και την ευαισθησία της, ρίχνει φως σε πτυχές της σύγχρονης ζωής, που αφορούν την οικογένεια, την παιδεία, την κλιματική αλλαγή, τον πόλεμο, τη βία, την κρίση αξιών, τις σχέσεις των δύο φύλων, τις ανάγκες των νέων, αλλά και τις αγωνίες τους.

Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, συγγραφέας του βιβλίου Η επιστροφή του άνδρα (Πεδίο, 2017), είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια (ECP), μουσικοθεραπεύτρια (GIM), πρόεδρος και επιστημονική υπεύθυνη του ΚΕΣΥΨΕ (Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας). Σπούδασε Κλινική και Εργασιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Nanterre Paris X στο Παρίσι. Εκπαιδεύτηκε στη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού στην Académie des Versailles (Ακαδημία των Βερσαλλιών) και στην ISON Psychometrica, καθώς και σε θέματα έρευνας στο INRP (Εθνικό Ινστιτούτο Παιδαγωγικής Έρευνας του Παρισιού). Ειδικεύτηκε στη συστημική προσέγγιση οικογενειακής, ομαδικής και ατομικής ψυχοθεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε συνέδρια οικογενειακής θεραπείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διατηρεί μόνιμη στήλη για θέματα ψυχολογίας στο περιοδικό γνώμης Κοινωνική Επιθεώρηση, ενώ περιστασιακά αρθρογραφεί και στον ημερήσιο Τύπο.
https://psychotherapycenter.gr/

Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!









Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από εκδόσεις Πεδίο/Ελληνικά Γράμματα! Νέες κυκλοφορίες βιβλίων από εκδόσεις Πεδίο/Ελληνικά Γράμματα! Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.