Θα σε καλύψω


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

"Τα όνειρα είναι σαν τα κάστρα! Πριν τα κατακτήσεις πρέπει πρώτα να τα πολιορκήσεις!"

Τίτλος: Θα σε καλύψω
Κι εγώ έρχομαι να τον πάω ένα βήμα παραπέρα...
Θα σε αποκαλύψω...
Θα σε απο-καλύψω...
Θα σε αποκαλύψω... Καλυψώ...
Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Με μόλις το δεύτερο βιβλίο του,ο συγγραφέας Βάιος Κουκκόνης επάξια μπαίνει στην λίστα με τους πιο εξελισσόμενους ανερχόμενους δημιουργούς που θα μας απασχολήσουν με θετικό πρόσημο μελλοντικά. Εγώ θυμάμαι να μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον από το πρώτο του,κιόλας,βιβλίο καί ήθελα να δω αν θα υπήρχε αυτή η ευτυχής συνέχεια (όπως καί συνέβη),ή,θα μιλάγαμε για ένα ακόμη συγγραφικό ''πυροτέχνημα'',κάτι το οποίο ευτυχώς αποφεύχθηκε.

Η ζωή,οι άνθρωποι καί οι σύγχρονες κοινωνίες μας προσφέρουν πολλά ζητήματα για προβληματισμό καί για συζήτηση. Ταυτόχρονα,αυτά τα θέματα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους/τις διάφορους συγγραφείς. Όχι,δεν είναι ανεξάντλητα καί πολλές φορές έχουμε δει μία επανάληψη των ήδη ειπωμένων. Ο συγγραφέας Βάιος Κουκκόνης μας έχει δείξει τις ευαισθησίες του γύρω από διάφορα κοινωνικά ζητήματα,μα αυτό που πραγματικά κάνει τα βιβλία του να ξεχωρίζουν είναι η πρωτοτυπία όσον αφορά την διαχείριση καί παρουσίαση στο αναγνωστικό κοινό αυτών των ιστοριών. Φαντάζουν σαν να τις ακούμε για πρώτη φορά,με αποτέλεσμα να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Πάντα,βέβαια,με γνώμονα τον σεβασμό,την ειλικρίνεια καί την πρέπουσα προσοχή που αναλογεί σε αυτά τα ζητήματα.

"Μια απόπειρα δολοφονίας! Ένα πιστόλι πάνω στο τραπέζι και τρεις ζωές που προσπαθούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους! Ο Γιώργης, η Ζέτα και η Καλυψώ είναι τρεις άνθρωποι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους και με δύσκολες καταστάσεις όπου χωρίς να το γνωρίζουν οι αποφάσεις τους θα επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή των υπολοίπων. Τι κοινό έχουν; Ποιο στοιχείο τούς ενώνει; Ποια σκοτεινά μυστικά εναντιώνονται στις φιλοδοξίες τους;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

Πέρα από το κοινωνικό στοιχείο,σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας επιλέγει να εντάξει καί το στοιχείο του μυστηρίου. Έτσι,έχουμε στα χέρια μας ένα καλοδουλεμένο καί ορθά δομημένο κείμενο που διαβάζεται με μία ανάσα,χάρη στην στρωτή πένα του συγγραφέα που ενισχύεται από πλούσιο λεξιλόγιο,σωστή χρήση των εκφραστικών μέσων,άπλετη μυθοπλασία καί ρεαλισμό. Ένα βιβλίο που βρίθει νοημάτων όπως είναι η ουσία των ανθρώπινων σχέσεων καί όλες οι αξίες της πραγματικής ζωής. Ένα βιβλίο που σας προτείνω ανεπιφύλακτα!

Θα σε καλύψω...Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΪΟΣ ΚΟΥΚΚΟΝΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ









Θα σε καλύψω Θα σε καλύψω Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.