EMILY IN PARIS


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: EMILY IN PARIS

Συγγραφέας: Κατρίν Καλενγκουλά (Catherine Kalengula)

  Ακόμη κι αν δεν είναι κάποιος/α συνδρομητής/τρια του καναλιού Netflix,είτε δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ την αγαπητή από το κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο σειρά ''Emily in Paris'',θεωρώ απίθανο να μην την γνωρίζει έστω κι ακουστά. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δημοφιλία της σειράς,καθώς εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο γοητεύονται από τον κόσμο της κεντρικής πρωταγωνίστριας καί εκφράζουν την επιθυμία να βρίσκονταν στην θέση της. Από τα κρουασάν βουτύρου καί σοκολάτας,τις μυρωδιές των αρωμάτων γνωστών γαλλικών οίκων έως καί την παριζιάνικη φινέτσα καί μόδα,δύσκολα μπορεί κάποιος/α να αντισταθεί. Ελάτε! Ας πούμε αλήθειες. Πόσες φορές δεν έχουμε ονειρευτεί να ζούσαμε μία ονειρική ζωή σε μία πόλη του εξωτερικού που φαντάζει σαν το πιο σαγηνευτικό θέλγητρο; Εγώ,αν καί δεν έχω δει ποτέ έως σήμερα την σειρά,έχω δει το προσωπικό μου προφίλ στο ίνσταγκραμ να κατακλύζεται από πληθώρα διαφημιστικών που σχετίζονται με εκείνη,οπότε η χαρά μου ήταν μεγάλη που μου δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσω το πρώτο βιβλίο,στο οποίο στηρίζεται η ομώνυμη σειρά.

  "Είμαι μέσα σε ένα ταξί κι η καρδιά μου χτυπά τόσο δυνατά, που κοντεύει να σπάσει. Εγώ, η Έμιλι Κούπερ, βρίσκομαι στο Παρίσι! Ο άνθρωπος έχει ανάγκη τα όνειρα στη ζω ή του και το δικό μου ήταν να ταξιδέψω εδώ. Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι το θέμα, όταν ονειρευόμαστε κάτι με τόση θέρμη, είναι αδύνατο να σταματήσουμε. Οι δρόμοι του Παρισιού ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μου, με τα διάφορα μνημεία τους, το ένα εντυπωσιακότερο από το άλλο. Κι εγώ χαμογελάω, χαμογελάω! Ταυτόχρονα, όμως, ένα κομμάτι του εαυτού μου φοβάται. Φοβάται πως δε θα βρω τη θέση μου εδώ. Φοβάται πως η πραγματικότητα δε θα συμβαδίσει με το όνειρό μου..." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

  Διαβάζοντας το βιογραφικό της συγγραφέως (υπάρχει στο ''αυτάκι'' του βιβλίου για όσους/ες ενδιαφέρονται),βλέπουμε πως μεταφέρει εν μέρει το δικό της βίωμα σε μία ξένη χώρα μέσα από την κεντρική της ηρωϊδα,την Έμιλυ. Αυτό την βοηθά να ''χτίσει'' μία πιο ολοκληρωμένη καί πειστική προσωπικότητα της ηρωϊδας,πάντα στα πλαίσια της μυθοπλασίας,ενώ παράλληλα φαντάζει προσφιλής καί οικεία στο αναγνωστικό κοινό. Εγώ προσωπικά την λάτρεψα την Έμιλυ,χάρη στην αίσθηση του χιούμορ της,της ανεπιτήδευτης ειλικρίνειάς της,της ρομαντικής καί συνάμα δυναμικής της φύσης καί για όσα κωμικοτραγικά συμβάντα θα της τύχουν. Μα πάνω απ'όλα για την ευκαιρία που της δόθηκε να κυνηγήσει καί να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

   Ανάλαφρο,εύθυμο,ξένοιαστο καί πλημμυρισμένο από όμορφες εικόνες παρμένες από την καθημερινότητα της ζωής όλων των προσώπων της ιστορίας,το βιβλίο διαβάζεται απνευστί. Θέλετε αυτό να οφείλεται στην γρήγορη καί συνεχόμενη ροή των γεγονότων; Την εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την μετάφραση του κειμένου από την κυρία Έλλη Συλογίδου που μεταφέρει στο ακέραιο το ύφος καί τις σκέψεις της συγγραφέως; Τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύονται οι ανθρώπινες σχέσεις σε επαγγελματικό,φιλικό καί ερωτικό επίπεδο; Τον ρεαλισμό σε όλα όσα διαβάζουμε; Την μαγεία του Παρισιού; Ένα πάντρεμα όλων των παραπάνω; Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί ανυπομονώ για την συνέχεια!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

   

   


EMILY IN PARIS EMILY IN PARIS Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 03, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.