ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 - ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Γυναικεία ισχύς εν τη ενώσει...
Λένα Μαντά & Κλαίρη Θεοδώρου
Κλαίρη Θεοδώρου & Λένα Μαντά
Δύο καταξιωμένες συγγραφείς με μεγάλο φανατικό αναγνωστικό κοινό.
Το αποτέλεσμα; 
Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του βιβλίου τους ''Γυναικεία υπόθεση'' με τίτλο '' ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 - ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ'',που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που λαμβάνει επάξια την θέση του ανάμεσα στα σύγχρονα crime. Ένα μυθιστόρημα με κοινωνικές προεκτάσεις,που προσεγγίζουν κι αναδεικνύουν τις διάφορες μορφές που μπορεί να λάβει το έγκλημα στην ζωή μας καί το πως επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Περιγραφή:

Η AntiNoah Production παρουσιάζει…
Σεζόν 1η, Επεισόδιο 1
Το παγόνι, η αλεπού, το φίδι, το γουρούνι, η καμηλοπάρδαλη και ο λύκος…
Έξι νεαρά αγόρια με κωδικές ονομασίες ζώων εγκλωβισμένα σε μια «Κιβωτό», παραδομένα στα χέρια ενός σύγχρονου Νώε… αλλιώς. Σκοπός αυτή τη φορά δεν είναι ούτε η διάσωση ούτε η διατήρηση του «είδους» τους. Σκοπός είναι η εξάλειψή τους: σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με πανελλαδική εμβέλεια. Σύντομα αποκαλύπτεται η αληθινή τους φύση, ο λόγος για τον οποίο έχουν παγιδευτεί στον ιστό της αράχνης.
Η Νόρα Δενδρινού και ο Νικόλας Παναγιωτίδης αναλαμβάνουν την υπόθεση. Μαζί τους, αυτή τη φορά η Σαβίνα Μαρνέρη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Μιχάλης Ορφανός από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Φίλοι ή εχθροί; Θύματα ή θύτες; Ένοχοι ή αθώοι; Ζωντανοί ή νεκροί;

Η λυρική γραφή της Κλαίρης Θεοδώρου δείχνει να οδηγείται σε άλλα μονοπάτια καί να εξελίσσεται καί να συναντιέται με την κοφτερή καί οξυδερκή πένα της Λένας Μαντά. Καί οι δύο έχουν καταβολές στο κοινωνικό μυθιστόρημα,μόνο που εδώ πάνε ένα βήμα παραπέρα. Άν κι αρχικά,μπορεί όλο αυτό να έμοιαζε κάπως κόντρα,το αποτέλεσμα τις δικαιώνει. Έχουμε στα χέρια μας ένα καλογραμμένο βιβλίο που το χαρακτηρίζει η δράση,οι ανατροπές,τα έντονα κι αντιφατικά συναισθήματα,η αγωνία,το μυστήριο καί η γενικότερη σφιχτοδεμένη πλοκή. Με δεδομένο τον αμοιβαίο σεβασμό ανάμεσα στις δύο συγγραφείς,παρατηρούμε να μην ''καπελώνει'' η μία την άλλη,αλλά καί οι δύο να έχουν τον χώρο καί την ελευθερία να αναπτύξουν τις σκέψεις τους. ΄Ενα βιβλίο με έντονο κοινωνικό προβληματισμό μέσα από το πρίσμα του εγκλήματος. Ένα βιβλίο ιδανικό δώρο για τους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας καί για όσους/ες επιθυμούν να ξεφύγουν από τα κλασικά κοινωνικά μυθιστορήματα.
Καλή ανάγνωση!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ & ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ



ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 - ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 - ΦΙΛΙΑ ΠΥΡΑ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 28, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.