Το μακρύ σοκάκι (Β' Έκδοση)


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

"Το μακρύ σοκάκι (Β' Έκδοση)"

Το κορυφαίο βιβλίο στην κατηγορία Τρόμος
 
Πρώτο Βραβείο Everly
 
Μετά από ψηφοφορία μεταξύ των αναγνωστών για τα καλύτερα βιβλία του 2021

Εσείς έχετε ράφια στην βιβλιοθήκη σας αφιερωμένα σε βιβλία αγαπημένων σας συγγραφέων;
Εγώ ναι! Σε ένα από αυτά καί σε περίοπτη θέση βρίσκονται τα βιβλία του συγγραφέα Γιώργου Γιώτσα. Ένας συγγραφέας που υπηρετεί άψογα το είδος της φαντασίας καί του τρόμου στην χώρα μας. Ένας από τους πιο καλούς καί σημαντικούς συγγραφείς που αξίζει να ακολουθήσετε στα λογοτεχνικά του μονοπάτια.

Πρόσφατη προσθήκη στην συλλογή μου η δεύτερη έκδοση του βιβλίου ''Το μακρύ σοκάκι" που του έδωσε,-κι όχι άδικα-,το 1ο βραβείο EVERLY στην κατηγορία ''Καλύτερο βιβλίο τρόμου Έλληνα συγγραφέα''.

Το βιβλίο ανήκει στην σειρά ''Σκοτεινές πόλεις'' καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Άν δεν το έχετε διαβάσει ακόμα,σπεύστε!

Περιγραφή:

Η ανήλικη Αρετή δολοφονείται. Όμως, η δολοφονία της δεν συντάραξε το χωριό Πλατανιά γιατί δράστες ήταν τα αλαζονικά παιδιά του εύπορου εμπόρου Μηλιώση, αλλά και γιατί το θύμα ήταν μία «καθυστερημένη». Κι ενώ συλλογικά ο θάνατος του κοριτσιού αποδίδεται σε δυστύχημα, ο δεκατριάχρονος Ζήσης «πνίγεται». Έχει και εκείνος έναν αδελφό που πάσχει από ψυχικό νόσημα, έναν αδελφό που ουρλιάζει τις νύχτες και ζει δεμένος με λουριά σε μια σοφίτα.
Ο Ζήσης βρίσκει παρηγοριά στη μουσική, στην οποία τον μυεί η μητέρα του, μέχρι που θα ακούσει από τη βασανισμένη γιαγιά του μία μαρτυρία για κάτι που η ίδια είδε στο μακρύ σοκάκι, τον στενό δρόμο που ενώνει την πλατεία του χωριού με το νεκροταφείο. Η γιαγιά τον προειδοποιεί να μην ανταποκριθεί αν ακούσει το κάλεσμα, τη νύχτα με το ολόγιομο φεγγάρι.
Αλλά το κάλεσμα θα το ακούσει άλλος.

Υ.Γ. Στην έκδοση περιλαμβάνεται artwork του Νικόλα Στεφαδούρου.
 
Καλή ανάγνωση!
Το μακρύ σοκάκι (Β' Έκδοση) Το μακρύ σοκάκι (Β' Έκδοση) Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.