Ρωμαίος και Ιουλιέτα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Συγγραφέας: Ουϊλιαμ Σαίξπηρ

Διασκευή: Pierre Coran

Εικονογράφηση: Charlotte Gastaut

Ως αναγνώστρια αγαπώ εξίσου να διαβάζω τόσο έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας,όσο καί της κλασικής παγκόσμιας λογοτεχνίας καί μη. Θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε με βιβλία,οι ιστορίες των οποίων έχουν μία διαγχρονική καί ανεξίτηλη στον χρόνο αξία καί πολλές φορές καί θεματολογία. Χαίρομαι,ιδιαίτερα,όταν βλέπω διάφορους εκδοτικούς οίκους πάντα σε συνεργασία με αξιόλογους συγγραφείς,αλλά καί με σεβασμό προς αυτά τα σπουδαία έργα,να προβαίνουν είτε σε επανεκδόσεις τους,είτε σε εύστοχες διασκευές αυτών των έργων που τα καθιστούν ακόμα πιο προσιτά για μεγαλύτερο εύρος του αναγνωστικού κοινού,όπως είναι τα παιδιά. Ναι,είναι μία πολύ ωραία ιδέα ώστε τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με αυτά τα,-κατά κοινή ομολογία-,αριστουργήματα καί κατ'επέκταση με τα νοήματα που προκύπτουν μέσω αυτών.

Σε αυτό,λοιπόν,το πλαίσιο διάβασα καί σας παρουσιάζω την διασκευή ενός εκ των πιο ωραίων έργων του Ουϊλιαμ Σαίξπηρ,με τίτλο ''Ρωμαίος και Ιουλιέτα",που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη σε διασκευή του Pierre Coran καί σε μετάφραση της κυρίας Αγγελικής Γεωργιακάκη. Ένα βιβλίο ύμνος στην δύναμη,την ομορφιά καί την αξία του αγνού έρωτα καί της άδολης αγάπης στην ζωή μας.

Περιγραφή:

Όταν ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα συναντιούνται για πρώτη φορά, νιώθουν αμέσως έναν έρωτα απρόσμενο. Αψηφώντας την προαιώνια έχθρα που χωρίζει τις οικογένειές τους, οι δύο νέοι κάνουν έναν μυστικό γάμο και περνούν μαζί λίγες στιγμές ευτυχίας. Όμως, η μοίρα έχει άλλα σχέδια γι’ αυτούς…

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Ηλικιες: 7 – 10

Σειρά: Κλασικά για μικρά παιδιά




Ρωμαίος και Ιουλιέτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.