Ο παιγνιο θεραπευτής


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Ο παιγνιο θεραπευτής

Συγγραφέας: Γιάννης Μπούζας

Νέο βιβλίο από τον συγγραφέα Γιάννη Μπούζα, με τον ιδιαίτερο τίτλο ''Ο παιγνιο θεραπευτής", που μας προ(σ)καλεί σε ένα αλλιώτικο παιγνίδι του μυαλού, που ως βαθύτερο σκοπό του έχει την θεραπεία των τραυμάτων της ψυχής, την επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό καί κατ'επέκταση την καθολική του αποδοχή από εμάς. Ένα βιβλίο με έντονο το στοιχείο της διαμάχης ''επιστήμης'' - ''θρησκείας'' μέσα από μία φιλοσοφική διάθεση τόσο από μεριάς του συγγραφέα, αλλά καί των προσώπων που θα πρωταγωνιστήσουν μέσα σε αυτό.
Επιστήμη, ή, θρησκεία; Αθεϊσμός, ή, πίστη;
Ποιο από τα δύο θα υπερτερήσει έναντι του άλλου;
Διαβάζοντας το βιβλίο το μόνο σίγουρο είναι πως θα γίνουμε αυτήκοοι μάρτυρες πολύ ενδιαφέρουσων -τουλάχιστον κατ'εμέ- συζητήσεων που προσπαθούν να δώσουν σαφείς, ορθές καί πειστικές απαντήσεις γύρω από ζητήματα που απασχολούσαν απ'αρχής του κόσμου τους ανθρώπους καί εξακολουθούν να το κάνουν στο πέρασμα των ετών.
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο που με γύρισε πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια (λόγω ύφους καί θεματικής) καί μου κράτησε όμορφη συντροφιά.

Περιγραφή:

Ένας άθεος καθηγητής φιλοσοφίας παρουσιάζει ξαφνικά συμπτώματα κατάθλιψης. Υποφέρει από ιλίγγους, βλέπει εφιάλτες και παράξενα οράματα. Το παρελθόν πισωγυρίζει· oι αναμνήσεις της αδιάφορης μητέρας, η εγκατάλειψη του πατέρα, ο άξεστος πατριός κι ένας ετεροθαλής αδελφός που δεν γνώρισε ποτέ τον στοιχειώνουν. Οι ανεξήγητες κρίσεις τον καταβάλλουν, κλείνεται στον εαυτό του. Στις ιατρικές εξετάσεις δεν βρίσκει τα αίτια της κατάπτωσης, την κατάλληλη γιατρειά, και πείθεται απ’ τη θρησκόληπτη γυναίκα του να ζητήσει τη γνώμη ενός ενορατικού καλόγερου.

Η ανταλλαγή απόψεων με τον καλοσυνάτο γέροντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του, αλλά εξοργίζεται όταν εκείνος του ανακοινώνει ότι μέσα του διαβλέπει ένα δαιμόνιο. Αν κι αποφεύγει να του εκμυστηρευτεί προσωπικά του βιώματα, τελικά ενδίδει στο παράξενο παιχνίδι ρόλων που του προτείνει. Όλα όμως καταρρέουν με την αποκάλυψη του καλόγερου. Το παιχνίδι που παίζουν δεν είναι ένα απλό παιχνίδι. Είναι η αλήθεια της ζωής του. Ζει και πάλι ένα όνειρο, μια παραίσθηση, έγινε μάρτυρας μιας μυστικής ιεροτελεστίας, ή βιώνει μια πραγματικότητα διαφορετική από εκείνην που γνώριζε έως τώρα; Το απρόοπτο μιας συνάντησης μ’ ένα ξεχασμένο πρόσωπο από το παρελθόν, η συνταγή της θεραπείας και το παιχνίδι της μοίρας μπορούν ν’ αλλάξουν τη ζωή του;

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.





Ο παιγνιο θεραπευτής Ο παιγνιο θεραπευτής Reviewed by Dominica on Μαΐου 05, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.