ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Συγγραφέας: Susie Hodge (Σούζι Χόντζ)

Όσο μεγαλώνω, τόσο πιο πολύ αγαπώ καί εκτιμώ τις τέχνες. Εδώ καί πολύ καιρό έχω εκφράσει την επιθυμία να εμπλουτίσω την βιβλιοθήκη μου με βιβλία που να μιλούν γι'αυτές. Μόνο που δεν αναζητώ ακαδημαϊκά έργα, αλλά βιβλία ευνόητα, που θα τα βρω ενδιαφέροντα. Κι επειδή γνωρίζω πως είστε πολλοί/ες εκεί έξω που συμμερίζεστε την ίδια άποψη με εμένα, σας έχω μία πολύ καλή πρόταση. Ο λόγος για το βιβλίο της συγγραφέως Susie Hodge, με τίτλο '' ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ", που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση του κυρίου Ανδρέα Παππά. Ούσα η συγγραφέας ιστορικός της τέχνης, ιστορικός και καλλιτέχνις την βοηθά ώστε να μας προσφέρει ένα βιβλίο γεμάτο από χρήσιμες πληροφορίες γύρω από σπουδαία έργα τέχνης, που θα έχει έναν λόγο οικείο καί κατανοητό καί κυρίως θα στηρίζεται σε έγκυρες πηγές, ενώ ταυτόχρονα θα ''χρωματίζεται'' από την καλλιτεχνική της ματιά.

Περιγραφή:

Ένας σύντομος οδηγός: κινήματα, έργα, θέματα και τεχνικές
Το Μικρό βιβλίο της τέχνης είναι μια καινοτόμα εισαγωγή στην τέχνη. Γραμμένο σε απλή γλώσσα, το βιβλίο προσεγγίζει 50 έργα κομβικής σημασίας για την ιστορία της τέχνης, από τις βραχογραφίες του Λασκό έως τα εικαστικά χάπενινγκ της εποχής μας, συνδέοντάς τα με τα πιο σημαντικά θέματα και κινήματα, αλλά και με τις πιο σημαντικές περιόδους και τεχνικές.
Ευσύνοπτο, εύχρηστο, με πλούσια εικονογράφηση, το βιβλίο εξηγεί το πότε, το πώς και το γιατί των αλλαγών και εξελίξεων στην τέχνη, εστιάζοντας συγχρόνως στους πρωταγωνιστές, στο περιεχόμενο και στη σημασία αυτών των αλλαγών. Όροι σχετικοί με την ιστορία της τέχνης, είτε αυτοί συνδέονται με κινήματα είτε με τεχνικές, φωτίζονται με τρόπο που να επιτρέπει στον αναγνώστη να προσεγγίζει
ευκολότερα τα έργα τέχνης όλων των εποχών, και κυρίως να τα απολαμβάνει.

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.








ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.