ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση!

Τίτλος: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Συγγραφέας: Charles Dickens

Εικονογράφηση: Polkadot Design

Σειρά: Τόξο

Θα μου επιτρέψετε να μην μπορώ να αντισταθώ στην γοητεία καί ομορφιά των κλασικών ιστοριών των παραμυθιών που έχουν συντροφεύσει γενιές καί γενιές παιδιών. Οπότε, διάβασα καί σας προτείνω μία από τις πιο υπέροχες ιστορίες για την περίοδο των εορτών, που δεν είναι άλλη από το παιδικό παραμύθι του συγγραφέα Charles Dickens, με τίτλο ''ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ", το οποίο κυκλοφορεί καί στην χώρα μας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε μετάφραση/διασκευή από την κυρία Μαρία Παππά. Ένα βιβλίο κατάλληλο για ηλικίες παιδιών 9 ετών καί άνω.

Περιγραφή:

Για τον Εμπενέζερ Σκρουτζ, ένα γερο-τσιγκούνη τοκογλύφο που νοιάζεται μόνο για το χρήμα, τα Χριστούγεννα δεν είναι παρά μια απάτη. Ζει μόνος του, και παρόλο που είναι πάμπλουτος δεν χαίρεται τα πλούτη του: η ζωή του είναι μίζερη, χωρίς χαρά και ευτυχία. Αντίθετα. Ο υπάλληλός του, ο Μπομπ Κράτσιτ, που ζει την οικογένεια τού του και το άρρωστο παιδί του με τον πενιχρό μισθό που του δίνει ο Σκρουτζ, είναι πολύ πιο ευτυχισμένος κι αγαπητός από το αφεντικό του. Ο σκληρόκαρδος Σκρουτζ, ύστερα από μια αναπάντεχη επαφή με το φάντασμα του συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλεϊ και με τα Πνεύματα των Χριστουγέννων, θα διδαχτεί πολλά η άπονη καρδιά του θα μαλακώσει και θα καταλάβει όχι μόνο το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων αλλά και το πραγματικό νόημα της ζωής.

Μου φαίνεται απίθανο να υπάρξει κάποιος/α που να μην γνωρίζει την παρούσα ιστορία καί κάθε φορά που την ακούει, να μην γεννιούνται στην ψυχή καί στο μυαλό του/της ανάλογα συναισθήματα καί σκέψεις. Αγάπη, συγχώρεση, μεταμέλεια, προσφορά στον συνάνθρωπο, δεύτερες ευκαιρίες, αλλά καί ελπίδα είναι τα κύρια συστατικά της παρούσας ιστορίας. Ναι, δεν χρειάζεται να φτάνουν τα Χριστούγεννα για να τα θυμόμαστε όλα αυτά, μα καί πάλι, δεν παύει να αποτελούν μία καλή αφορμή για να τα υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας. 

Νομίζω πως το βιβλίο δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις από μεριάς μου. Άλλωστε, η διαχρονική του αξία στο πέρασμα των ετών σε συνδυασμό με την δυναμική της ιστορίας του δεν αφήνει κανέναν καί καμία ασυγκίνητο/η. Δεν είναι τυχαίο πως το βιβλίο διαβάζεται με την ίδια θέρμη όλα αυτά τα χρόνια καί έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για θεατρικά έργα καί σενάρια κινηματογραφικών ταινιών. Ένα βιβλίο που πιστεύω ότι δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Υ.Γ. Οι χριστουγεννιάτικες (καί μη) βιβλιοπροτάσεις συνεχίζονται! Μείνετε συντονισμένοι/ες.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.