Νέες κυκλοφορίες - Εκδόσεις Βακχικόν

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Τάκης Νταλάκος
ΝοΜοΦοβία

«Για πες μου λοιπόν τώρα, με τι ασχολείσαι, κύριε Λουκά;»
 
Ένας νέος γρίφος προς απάντηση· η τρίτη περιπέτεια για τον ερευνητή Χάρη Λουκά, του οποίου, επί του παρόντος, οι διαδρομές είναι ενδοαθηναϊκές, ανάμεσα σε Γ-υψέλη, Κουκάκι, Καλλιθέα, Ταύρο και Βουλιαγμένη, αλλά που κοσμοπολιτεύεται μεταξύ Αθηνών και Βερολίνου, καλούμενος να ξεδιαλύνει ένα ασφαλιστικό μυστήριο με δολοφονίες χωρίς ίχνη και ύποπτα συμβόλαια προς «τελική» λύση. Αναδύεται και πάλι ανάμεσα σε πολλές μοιραίες γυναίκες, μεταξύ των οποίων μια... modest Wunderfrau και μια γλυκόπικρη μέλισσα, καταναλώνοντας αναρίθμητα τσιγάρα, εσπρέσο και ρακές, με soundtrack από τα αγαπημένα του 60’s.
 
Σελ.: 376 | Τιμή: 15.90 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-051-9
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Σύλβα Γάλβα
Θεατές και δράστες

Οι Θεατές και δράστες ταξιδεύουν στον χώρο και τον χρόνο. Από τη μακρινή Σαγκάη μέχρι τα βουνά της Ρουμανίας και από τη Θεσσαλονίκη του 1908 μέχρι το 2289. 
 
Δραπετεύουν, αποδημούν ή επιστρέφουν – πάντως αλλάζουν τη ζωή τους με έναν τρόπο, μέσα σε λίγες σελίδες. Είναι ήρωες στο χαρτί, αλλά άνθρωποι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. Δρουν, παίρνουν αποφάσεις, είναι οι Δράστες. Όχι μόνο δράστες εγκλημάτων, αλλά και λαθών και ευεργεσιών. Είναι οι πρωταγωνιστές των ιστοριών, οι φανεροί ήρωες.
 
Υπάρχουν όμως και οι Θεατές, οι μάρτυρες των γεγονότων, οι αφηγητές μερικές φορές. Τα πρόσωπα που βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο υποστηρίζουν τους ήρωες, ή τους κρίνουν. Συχνά, μας δανείζουν το βλέμμα τους για να δούμε μέσα στην ιστορία.
 
Ας ανοίξουμε την πόρτα.
 
Σελ.: 134 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-043-4
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Αριστούλα Δάλλη
Το δέρμα της φώκιας

Το δέρμα αποτελεί ζωτικό όργανο για τη βιολογική λειτουργία. Είναι όμως και το κατεξοχήν επικοινωνιακό μέσο, ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ του εσωτερικού σώματος και του εξωτερικού κόσμου.

Στην πρώτη της συλλογή διηγημάτων, η Αριστούλα Δάλλη δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη γυναίκα ως Θηλυκή Αρχή, ως σχέση με την Αρσενική Αρχή, ως Αρχέγονη Μητέρα, ως πρωταρχική σκηνή της αίσθησης στον κόσμο.

Οι ήρωές της –αρχετυπικές μορφές– πορεύονται ανάμεσα στην ορμή της ζωής και του θανάτου, στο σωματικό και ψυχικό Εγώ, στην προδοσία και στη δέσμευση, στο μίσος και στην αγάπη, ανιχνεύοντας την ταυτότητα και το πρόσωπό τους.

 
Σελ.: 104 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-042-7

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Τούρβαλντ Στεν
Η λευκή καλύβα

Πλησιάζουν Χριστούγεννα. Μια μέρα ο πρωταγωνιστής δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια ξαδέρφη που δεν ήξερε ότι έχει. Δεν γνωρίζει πολλά για την οικογένεια της μητέρας του ούτως ή άλλως, ούτε καν το όνομα του παππού του. Τώρα θα ανακαλύψει ποιοι είναι οι συγγενείς του, και νέες αλήθειες θα έρθουν στο φως, φέρνοντας στην επιφάνεια δύσκολα ερωτήματα.

Όλη του τη ζωή κουβαλά μια κληρονομική ασθένεια που τον έχει πια καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο. Άραγε, συνδέεται αυτή η μυστικοπάθεια της μητέρας του, με τη νόσο; 

Η λευκή καλύβα είναι μια ιστορία για τις ρίζες, μια προσωπική διήγηση για την ντροπή, τη συγκάλυψη, τη διαφορετικότητα, την ειλικρίνεια και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Σε μετάφραση της Βίκυς Πορφυρίδου
 
Σελ.: 188 | Τιμή: 13.78 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-046-5

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

 

Μαίρη Χάψα
Ίμερος

ως καταιγίδες
όνειρα μάς ξεπερνούν
Ίμερου ορμές
 
κλεψύδρες μνήμες
σε απάτητα μέρη
άγρυπνες μένουν
 
Σκίτσα έκδοσης: Βασίλης Καψής
 
Σελ.: 94 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-049-6
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Πηνελόπη Αλεξίου
Πένθιμη γη

Τα χέρια μου,
κομμάτια ενός σώματος σε κρίση,
κρέμονται ελεύθερα στο πλάι.
Υφίστανται σε μια ιδανική συνθήκη αυτονομίας.
Νεκρά και ζωντανά μαζί.
Το χρώμα τους είναι ροζ
και συνεχίζουν να είναι μαλακά,
μα αποφάσισαν να τηρήσουν τον νόμο της σιωπής,
περιήλθαν σε κατάσταση ακινησίας, αδράνειας, αταραξίας,
μιας επικούρειας ευδαιμονίας.
 
Τα χέρια μου,
σύνορο και όριο μιας επικοινωνίας δια της αφής,
άσκησαν το δικαίωμα στην ομερτά
και ποια είμαι εγώ να το αναιρέσω
 
Σελ.: 68 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-052-6
 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Νικολέττα Αλεξάνδρου
Υπολογισμοί απόστασης χρόνου και ταχύτητας

Σε όσους μου έδωσαν απλόχερα,
σε όσους μου πήραν απλόχερα,
...και τα δύο σε καλό μου βγήκαν.
Στους κουβαρντάδες και τους τσιγκούνηδες στην ψυχή όλης
της ζωής μου λοιπόν...
 
Στην υγειά σας!
 
Σελ.: 90 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-023-6

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΠΟΙΗΣΗ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Λουίσα Φουτοράνσκι
Humus... humus

Ρίζες, πολιτική, θρησκεία, αγάπη, ειρήνη, έννοιες και αξίες τόσο οικουμενικές κι ανθρώπινες, αποτελούν βασικά μα όχι και τα μόνα κομμάτια σύνθεσης του λυρικού παζλ του κόσμου της Αργεντινής συγγραφέως Λουίσα Φουτοράνσκι, στη συλλογή Humus… humus. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για μια λογοτεχνική έκφραση ολοκληρωτικά ρεαλιστική και (παν)ανθρώπινη που κρατάει αποστάσεις από το ars gratia artis (τέχνη για την τέχνη), δίχως αυτό να βαίνει εις βάρος της λυρικότητας ή/και μουσικότητας. Επιπλέον, όπως η ίδια η ποιήτρια τονίζει, το μεγαλύτερο δώρο που έχει λάβει από τη συγγραφή είναι το γεγονός ότι μπορεί να επικοινωνήσει, μέσω αυτής, με τις νεότερες γενιές.

Σε μετάφραση του Γιώργου Χατζητριανταφύλλου
 
Σελ.: 108 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-045-8

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

NON FICTION

 

Λοράν ντε Σουτέρ
Η τέχνη της μέθης

Η ιστορία της μέθης έχει μια γοητεία που κυμαινόταν πάντα ανάμεσα στη ρομαντική ανάταση και τη σκανδαλιστική αποδοκιμασία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί στην ιστορία που αρνήθηκαν αυτόν τον διαχωρισμό και προβληματίστηκαν για τις πραγματικές επιδράσεις του αλκοόλ και τις δυνάμεις που κρύβει. Από τη Βαγδάτη του 9ου αιώνα έως τη Νέα Υόρκη του 20ού, ποιητές, φιλόσοφοι, συγγραφείς, αλχημιστές και απλοί πότες εξερεύνησαν, συχνά διχασμένοι και ζαλισμένοι, τις συνέπειες της μέθης στους τομείς της τέχνης και της επιστήμης, της πολιτικής και της ηθικής – μέχρι το σημείο διερεύνησης της ίδιας της σφαίρας της ύπαρξης. Ο Λοράν ντε Σουτέρ προσφέρει ένα διανοητικό ταξίδι μέσα από τις μεταμορφώσεις που επιφέρει η μέθη, σε αναζήτηση μιας νέας αλήθειας: μια μεθυσμένη αλήθεια που γελοιοποιεί το αστυνομικό καθεστώς της νηφαλιότητας. 
 
Σε μετάφραση της Ζωής Καραμπέκιου
 
Σελ.: 100 | Τιμή: 12.72 ευρώ
ISBN: 
978-618-87078-0-1

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Ο Φιλού δεν θέλει να κοιμηθεί

Αυτός είναι ο Φιλού, ο μικρός λύκος. Κάθε βράδυ, προτού κοιμηθεί, η μαμά του του δίνει δέκα λεπτά χρόνο πριν σβήσει το φως. Αλλά ο Φιλού δεν την ακούει πάντα. Μόλις εκείνη φεύγει, ο ατακτούλης το σκάει από το παράθυρο. Μπορείς να τον βάλεις στο κρεβατάκι του; Τικ τακ, 9 λεπτά ακόμα…

Μια ιστορία για ένα πανέξυπνο πειραχτήρι που δεν του αρέσει να πηγαίνει για ύπνο. Θα την ανακαλύψουμε μαζί λίγο πριν κοιμηθούμε.

Εικονογράφηση: Τζο Λίντλεϊ
 
Σε μετάφραση της Βίκυς Πορφυρίδου
 
Σελ.: 32 | Τιμή: 10.60 ευρώ
ISBN: 
978-618-231-047-2

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Νέες κυκλοφορίες - Εκδόσεις Βακχικόν Νέες κυκλοφορίες - Εκδόσεις Βακχικόν Reviewed by Dominica on Μαρτίου 07, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.