ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - THOMAS N. MITCHELL - Εκδόσεις Κάκτος


THOMAS NMITCHELL

ΑΘΗΝΑ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η πρώτη δημοκρατία του κόσμου εγκαθιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 2.500 χρόνια και έκτοτε αποτέλεσε θεμέλιο κάθε δημοκρατικού συστήματος διακυβέρνησης ανά τον κόσμο.
Σε αυτή τη συναρπαστικά γραμμένη ιστορία, ο 
Thomas NMitchell μάς δείχνει τι ήταν αυτό που ενέπνευσε αρχικώς τους αρχαίους Έλληνες ώστε να ιδρύσουν, κατά τον 5ο αιώνα, μια δημοκρατία, πώς αυτή κατέστησε εφικτή τόσο τη δημιουργία μιας ηγεμονίας, όσο και μια πολιτισμική επανάσταση που μεταμόρφωσε τον αρχαίο κόσμο, αλλά και τους λόγους της κατάρρευσής της έπειτα από διακόσια χρόνια.


«Μια φιλόδοξη και πολύ σημαντική ιστορία… ιδωμένη με βλέμμα διαυγές και γραμμένη κομψά και συναρπαστικά».
Edith HallHistory Today


«Συλλαμβάνει με πολύ ωραίο τρόπο την ουσία της κουλτούρας και της πολιτικής της αρχαίας Ελλάδας».
Roslyn FullerIrish Times


«Συνδυάζει την επιμελή έρευνα με μια παθιασμένη πίστη στη δυνατότητα της αυθεντικής δημοκρατίας ως τρόπου διακυβέρνησης αλλά και ως τρόπου ζωής».
Josiah Ober, συγγραφέας του The Rise and the Fall of Classical Greece


«Σε εμπνέει και συγχρόνως ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου την Ιστορία. Η συναρπαστική και περιεκτική καινούργια πραγματεία του Mitchell επιστρέφει στις ημέρες της πλησμονής της δημοκρατίας, όταν η δημοκρατία –τόσο ως λέξη όσο και ως κατάσταση– ήταν πολύ νέα».
Paul Cartledge, συγγραφέας του Ancient Greece: A History in Eleven Cities.


«Διαυγέστατη, αναλυτική και καλογραμμένη, η καινούργια σημαντική μελέτη του Mitchell συνεισφέρει σημαντικά στο ερευνητικό πεδίο ζωντανεύοντας και αναδεικνύοντας τη σημασία της πολιτικής ιστορίας της αρχαίας Αθήνας».
Ralph M. Rosen, συγγραφέας του Making Mockery: The Poetica of Ancient Satire.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:


Ο Thomas NMitchell είναι καθηγητής και πρώην κοσμήτορας και πρόεδρος του Trinity College στο Δουβλίνο και πρόεδρος της Σχολής του Κλασικών Σπουδών. Είναι μέλος της Βασιλικής Ιρλανδικής Ακαδημίας και της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας, έχει παραδώσει μαθήματα και έχει κάνει διαλέξεις σε πολλά μέρη της Ιρλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, και είναι επίσης Fellow στο Oriel College της Οξφόρδης και στο St Johns College του Κέιμπριτζ. Το δίτομο έργο του στον βίο του Κικέρωνα με τίτλους: CiceroThe Ascending Years (α΄ τόμος) και Cicero the Senior Statesman (β΄ τόμος), από τις Εκδόσεις Yale, χαρακτηρίστηκε ως μια μνημειώδης βιογραφική εργασία.


ΚΛΙΚ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

ISBN:978-618-215-170-9

Τιμή: 18,80 με ΦΠΑ

Σελίδες: 472





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - THOMAS N. MITCHELL - Εκδόσεις Κάκτος ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΘΗΝΑ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - THOMAS N. MITCHELL - Εκδόσεις Κάκτος Reviewed by Dominica on Μαρτίου 21, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.