Εντιμότατα λαμόγια


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

''Εντιμότατα λαμόγια'' από τον συγγραφέα κύριο Θοδωρή Παπαθεοδώρου.

 Ο Θοδωρής Παπαθεοδώρου "ξαναχτυπά" ως Θάνος Δραγούμης στο νέο του αστυνομικό βιβλίο με τίτλο "Εντιμότατα λαμόγια". Ένα βιβλίο καλογραμμένο με γρήγορη πλοκή καί ωραίο σύγχρονο λόγο. ´Ιντριγκες,δολοπλοκίες,συμφέροντα μεγατόνων,μαφία,δολοφονίες καί ρουσφέτια όλα μαζί αποτελούν την ιστορία του βιβλίου. Τί γίνεται όμως όταν ένας ευσυνείδητος δικηγόρος τα ανακαλύπτει όλα; Η δολοφονία του καί η απόφαση της εξιχνίασης της από ένα δημοσιογράφο φίλο του μαζί με την εκδίκηση της ερωμένης του υπουργού που βαρέθηκε να περιμένει το πολυπόθητο ρουσφέτι-τη μονιμότητα στην εργασία της-θα μας κρατήσουν συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Μέχρι που θα φτάσουν για να ανακαλυψουν την αλήθεια;;;; Αξίζει τόσο πολύ,με αποτέλεσμα να ρισκαρούν τη ζωή τους; Τί θα γίνει όταν βγούν στη φόρα όλα τα σκάνδαλα;;; Ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση από την αρχή ως το τέλος. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ!!!! Σας το συστήνω!!! 


Σύνοψη του βιβλίου "Εντιμότατα λαμόγια"

«Είχε δίκιο ο μεγάλος πατερούλης Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς. Ο θάνατος λύνει όλα τα προβλήματα. Αν δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν προβλήματα…»
Θεσσαλονίκη, 1998

Είναι επικίνδυνο να είσαι έντιμος σε μια διεφθαρμένη εποχή. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Καρατζάς ξυλοφορτώνεται μέχρι θανάτου κι αιμορραγεί ακατάσχετα από την κομμένη μύτη του για να μην τη χώνει εκεί που δεν πρέπει. Ύστερα τα πράγματα παίρνουν τον συνήθη δρόμο τους: η έρευνα κωλυσιεργεί, η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.
Αθήνα, 2010

Ο ειδικός εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παύλος Ηλιάδης εξαφανίζεται από προσώπου γης ύστερα από ένα δείπνο μεταξύ εντιμότατων κυρίων: πολιτικών, δημοσιογράφων, πληρωμένων μπράβων και ρώσων επενδυτών.
Έπεσε θύμα απαγωγής; Δολοφονήθηκε; Ή μήπως η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη;
Ο δικηγόρος Μίλτος Μαρνέρης προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τα ίχνη του φίλου του μπαίνοντας σ’ έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Απέναντί του, σ’ ένα ανελέητο κυνήγι, ο Κρίστο ο Άγιος κι ο Πρόεδρος, εντιμότατα λαμόγια που κατασπαράζουν τα υπολείμματα μιας χώρας που ψυχορραγεί. Μοναδική του σύμμαχος η χυμώδης τηλεοπτική περσόνα και ερωμένη του υφυπουργού Οικονομικών Έλλη Καμπάνη που αλλάζει στρατόπεδο εν μία νυκτί με ένα και μόνο στόχο: ν’ αποδείξει πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό, σαν την ίδια.

Αστυνομική ιστορία; Πολιτικό θρίλερ ή ένα νουάρ με ξέφρενη δράση στους διαδρόμους της εξουσίας;

Σίγουρα πάντως μια ιστορία που σε πολλά θυμίζει τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως τα τελευταία χρόνια, και όπου οι ήρωες -ιερωμένοι, μεγαλοδημοσιογράφοι, υπουργοί - γραμματείς υπουργείων και ρώσικη μαφία- θα μας θυμίσουν πρόσωπα που δεν απέχουν πολύ από τη σύγχρονη πραγματικότητα.
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:METAIXMIO
Εντιμότατα λαμόγια Εντιμότατα λαμόγια Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.