Ογκρέσα
Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Σήμερα αφιέρωσα τον χρόνο μου για να διαβάσω το βιβλίο του κυρίου Κώστα Κρομμύδα με τίτλο ''Ογκρέσα'' καί η αλήθεια είναι πως δεν ήθελα να τελειώσει. Το διάβασα με μία ανάσα καί δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσω από τα χέρια μου πρίν διαβάσω καί την τελευταία του λέξη. Ένα βιβλίο άριστα δομημένο με εξαιρετική γραφή καί λόγο. Ένας άνδρας που δεν μπορεί να δεσμευτεί καί μία γυναίκα ''εγκλωβισμένη'' σε έναν γάμο που δεν ήθελε με έναν σύζυγο που δεν πόθησε ποτέ...  Ένα τυχαίο τηλεφώνημα καί η μοιραία τους συνάντηση θα είναι η αφορμή της γέννησης ενός μεγάλου έρωτα. Αλλά ας μην μείνουμε μόνο εκεί. Τα γεγονότα του παρελθόντος καί οι σκιές που τα ακολουθούν θα αλλάξουν πολλά στην ιστορία του βιβλίου καί στην ζωή των ηρώων. Τα βιώματά τους θα τους κάνουν αυτό που είναι σήμερα καί θα τους σημαδέψουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Οι δύο γυναίκες που τους δόθηκε ο τίτλος ογκρέσα θα παίξουν τον σπουδαιότερο ρόλο στην ζωή δύο εκ των ηρώων άμεσα .Για τον έναν θα είναι καταστροφή καί για τον άλλον θα έρθει με την μορφή της απόλυτης αγάπης. Η μοίρα όμως είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα καί αποφασίζει για τις ζωές των ανθρώπων καί κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτήν. Όσο για τον τίτλο καί το εξώφυλλο του βιβλίου δεν θα μπορούσα να βρώ πιο ταιριαστά. Εγώ το αγάπησα αυτό το βιβλίο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μεγάλωσε η λίστα μου γιατί έχω σκοπό να αγοράσω καί να διαβάσω καί τα άλλα του βιβλία. Διαβάστε το!!! Αξίζει!!!!


                                                           ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Γιάννης, ένας άντρας πεινασμένος για τη ζωή, θα γνωρίσει την Κατερίνα, μια γυναίκα που μέσα της τα ένστικτα μάχονται με τη λογική. Ένα τυχαίο τηλεφώνημα θα θέσει τον τροχό της τύχης σε κίνηση και θα τους παρασύρει σε μια πρωτόγονη και άγρια ένωση. 
Την ίδια ώρα, ο Μάνος, κατατρεγμένος από εφιαλτικές αναμνήσεις, σκορπά το θάνατο παλεύοντας να σκοτώσει τον εφιάλτη του διαταραγμένου του μυαλού.
Τρεις ήρωες, που μέσα από πολλά παιχνίδια της μοίρας θα καταλάβουν ότι είναι δεσμώτες της ίδιας τους της ζωής, θα αναζητήσουν τη λύτρωση χαράσσοντας ο καθένας το δικό του μονοπάτι μέχρι που οι δρόμοι τους θα διασταυρωθούν, και τότε η αλήθεια θα έρθει στο φως. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Στη μέση η Κατερίνα, η ογκρέσα -μυθική μορφή, μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό· υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα· αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα-, αποφασισμένη να απελευθερώσει το δράκο από μέσα της και να αψηφήσει τα πάντα σε μια απελπισμένη προσπάθεια να γεμίσει τα κενά στην ψυχή και στο κορμί της.
Αγάπη και μίσος. Ζωή και θάνατος. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που στριφογυρίζει απειλητικά στον αέρα. Ποια θα επικρατήσει; 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
  • Κώστας Κρομμύδας
ΕΚΔΟΣΕΙΣ:
  • Διόπτρα
Ογκρέσα Ογκρέσα Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.