Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Αν καί σήμερα είναι μία βροχερή ημέρα εγώ αποφάσισα να κάνω ένα "ταξίδι" μαζί με την Μαρίζα Κωχ πίσω στο χρόνο στα παιδικά της χρόνια στην Σαντορίνη. Σε εκείνα τα ανέμελα χρόνια που πάρα τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι,τα παιδιά ζούσαν ευτυχισμένα τα παιδικά τους χρόνια,μάθαιναν την αξία της οικογένειας καί όλα είχαν ουσιαστικό νόημα. Ο λόγος για το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ με τίτλο "Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης". Ένα βιβλίο που λειτουργεί σαν ένα μικρό κομμάτι της αυτοβιογραφίας της. Εμένα με πλημμύρισαν πολλές εικόνες καί συναισθήματα διαβάζοντας το,κάτι το οποίο πιστεύω πως θα συμβεί καί σε εσάς. Να μην ξεχάσω να σας πώ ότι οι φωτογραφίες που θα δείτε μέσα είναι από την προσωπική της συλλογή καί στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε καί δύο τραγούδια τα οποία μπορείτε να τα αναζητήσετε καί να τα ακούσετε στο YouTube. Καλές αναγνώσεις!!!!  


Παρουσίαση

Με τρυφερότητα, χιούμορ και κατασταλαγμένη σοφία, η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στη Σαντορίνη ζωντανεύοντας μια ολόκληρη εποχή, τη δύσκολη μεταπολεμική περίοδο, αποτίνοντας φόρο τιμής στα βιώματα που τη διαμόρφωσαν ως άνθρωπο, ως μουσικοπαιδαγωγό και ως ερμηνεύτρια.
Η έκδοση συμπληρώνεται από φωτογραφικό υλικό και από δύο τραγούδια για τη Σαντορίνη: το παραδοσιακό "Το άστρο της αυγής" σε ερμηνεία της Μαρίζας Κωχ, και το καινούργιο δικό της τραγούδι "Απέναντι στο ηφαίστειο". (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Το αφήγημα μου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέμου, του κάθε πολέμου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.