Μαντώ-Το πεπρωμένο της ζωής μου


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Μαντώ-Το πεπρωμένο της ζωής μου από τους συγγραφείς κο.Κωνσταντίνο Βαλασιάδη καί την κα.Φραντζέσκα Κεραμά. Ένα βιβλίο που μου άρεσε αρκετά. Ένα βιβλίο γραμμένο για μία περασμένη εποχή πολύ διαφορετική αλλά συνάμα παρόμοια με τη δική μας. Ένας άντρας αυτοδημιούργητος προσπαθεί με σκληρή δουλειά να γίνει "κάποιος" ώστε να είναι αρκετός για την γυναίκα που αρραβωνιάστηκε καί να μπορεί να της προσφέρει ό,τι εκείνη ζητήσει. Μία γυναίκα που ενώ αγαπάει πάρα πολύ έναν άλλον άντρα αρραβωνιάζεται αυτόν που θέλει ο νονός της επειδή έχει λεφτά καί δύναμη. Όταν πλέον γυρίζει αυτό που αγαπάει πίσω στον τόπο τους τρέχει κοντά καί τον παντρεύεται. Δυστυχώς όμως θα παραμείνει δυστυχισμενη μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωή της. Σε αυτό το σημείο του βιβλίο μπαίνει η Μαντώ. Η πρώτη γυναίκα που αγάπησε ο ήρωας μας καί η γυναίκα που θα παντρευτεί καί θα ζήσουν μία ζωή ευτυχισμένη. Ζωές παράλληλες αλλά τόσο διαφορετικές. Δύο μεγάλοι έρωτες που ο ένας θα φέρει δυστυχία καί ο άλλος απόλυτη ευτυχία. Τα υπόλοιπα τα αφήνω σε εσάς. Το μόνο σημείο που διαφωνώ στο βιβλίο είναι ο τίτλος. Θεωρώ ότι θα ταίριαζε καλύτερα κάποιος άλλος. Αυτό βέβαια δεν έχει τόση σημασία αφού η ιστορία του βιβλίου είναι που έχει αξία καί σημασία. Οι απόψεις δικές σας!! 
                 
                                                           ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Εκείνος την αγάπησε πολύ, τόσο που προσπάθησε να αλλάξει όλη του τη ζωή, να αποκτήσει δύναμη και πλούτη για να μπορεί να γίνει κοινωνικό αντάξιός της.
Όμως η αγάπη πρέπει να περάσει από πολλά μονοπάτια για να αποδειχτεί αληθινή, να ζήσει μέσα από ψέματα και πάθη να ταλαιπωρηθεί. να πονέσει και να ελπίζει βαθιά μέσα της πως κάποια μέρα θα μπορέσει να ζήσει το όνειρο. Όμως πολλές φορές υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εχθροί από όσους υπολογίζουμε...
Μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης στο όμορφο Κυκλαδονήσι της Νάξου για δύο ανθρώπους μιας άλλης εποχής που ερωτεύτηκαν με πόθος και ταλαιπωρήθηκαν από τη ζωή περισσότερο από όσο φαντάζονταν... Περίφημο σενάριο για ένα υπέροχο διδακτικό φιλμ για τον σύγχρονο κόσμο μας!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ
Μαντώ-Το πεπρωμένο της ζωής μου Μαντώ-Το πεπρωμένο της ζωής μου Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.